Annonce
Byudvikling

Byrådsmedlem skærer det ud i pap: Det må være kyllinger, der skriver anonyme breve for at lægge låg på debat

Peder Boudigaard Nielsen (t.v.) og Ole Sørensen har mødt stor opbakning, efter de har fortalt om det anonyme brev, de fiskede ud af deres postkasser. Foto: Hans Jørgensen
Ole Sørensen og Peder Boudigaard Nielsen får støtte fra både byrådsmedlem og formanden for byens lokalråd. De mener, at det er i orden at være uenig, men det skal ske på en ordentlig måde.

Hou: Borgerne i Hou har en fin tradition for at være uenige og diskutere de mange store projekter, der i de seneste år er blevet gennemført i havnebyen. Men grænsen går, når man skriver anonyme breve og nærmest beder folk om at flytte ud af byen.

- Det er uanstændigt, og det tager jeg dybt afstand fra. Det må være nogle kyllinger, der er i den anden ende. Det er en ubehagelig måde at diskutere med vores medborgere, siger Finn Thranum (V), byrådsmedlem og mangeårig Hou-borger.

Samme holdning har formanden for byens lokalråd.

Annonce

- Det er næsten for blødt at kalde dem kyllinger, siger Jon Jensen fra Hou Fællesforum.

Han og Finn Thranum kender begge Ole Sørensen og Peder Boudigaard Nielsen, der for nylig skrev et læserbrev  om planerne om et nyt byggeri på Søndergade i Hou. Et byggeri, de ikke er helt begejstrede for. Nogle dage senere fik de begge et enslydende anonymt brev.

Blev ked af det

I brevet står der blandt andet, at Ole Sørensen og Peder Boudigaard Nielsen vil gøre mange en tjeneste ved at flytte væk fra Hou.

- Jeg blev faktisk lidt ked af det, da jeg læste det. Anonyme breve er ikke den måde, vi gør det på i Hou. Jeg kender dem begge, og det kom meget overraskende for mig. Det er to personer, der altid har gjort en masse for Hou, dem har jeg stor sympati og respekt for, siger Finn Thranum.

Han er glad for, at Ole Sørensen og Peder Boudigaard Nielsen har fortalt om det anonyme læserbrev.

- Man kan tie det ihjel eller vælge at debattere det. Du kan også drage en parallel til Facebook, når omgangstonen kammer over. I Hou har vi en mening om tingene, og vi har tit en forskellig tilgang til det. Men jeg har aldrig oplevet ubehageligheder. Hvis man møder folk, og de har en anden mening, så siger de det til en. Det er rigtigt fint at have en dialog, hvor vi er enige eller uenige, mener Finn Thranum.

Hou Fællesforum deltager selv i diskussioner og høringer om nye tiltag og planer i byen.

- Vi skal tage debatten på en ordentlig måde, så vi snakker og skriver ordentligt til hinanden. Det er pinligt, når debatten kommer ned på sådan et niveau. Jeg har ikke oplevet det før, og kommer forhåbentlig heller ikke til at gøre det igen. Jeg kender Ole og Peder rimeligt godt, og de er fornuftige mennesker. Det er godt, at de er stået frem. Måske kan det give folk en lærestreg, at I skriver om det i avisen, mener Jon Jensen.

Annonce

Får god støtte

Siden avisen fortalte historien om, hvordan Ole Sørensen og Peder Boudigaard Nielsen har fisket et anonymt brev op af postkassen, har de fået kommentarer fra venner og bekendte, men også fra andre.

- Nogle siger, at det var godt, vi stod frem. Og to, som jeg mødte nede i Dagli'Brugsen, sagde:  "Det er godt, at I ikke fortier det - og vi håber da ikke, at I rejser fra byen?" Jeg fortryder ikke, at vi har fortalt om det anonyme brev, siger Ole Sørensen.

Samme opfattelse har Peder Boudigaard Nielsen.

- Vi får meget respekt for, at vi er stået frem. Folk synes, det er helt utilstedeligt, at sådan noget kan ske, og de er forargede over det, siger Peder Boudigaard Nielsen.

Annonce
Østjylland For abonnenter

Efter 71 år uden hovedbygning: Godsejer vil genopføre Rathlousdal ved Odder

Danmark

Tirsdagens coronatal: Tre døde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Spildevand i havnebassin: - Vandkvaliteten er på et niveau, hvor jeg ikke vil anbefale, man bader

AGF For abonnenter

Bagkanten: 5 gode grunde til, at det ikke er så slemt i AGF, som det ser ud

Aarhus

Aarhusregionens kulturinstitutioner udvalgt: Million-indsprøjtning skal kick-starte vigtigt erhverv

Alarm 112

Tre personer kæntrede i jolle ved Samsø - Både Molslinjen og Samsøfærgen sejlede til undsætning

Aarhus For abonnenter

Holy shit: Stiften tjekker byens automatiske toiletter -  sarte sjæle bedes klikke på en anden artikel

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Byudvikling

Vigtigt for projekt Kongelunden: Aarhus Cyklebane har en stor værdi, men skal ikke fredes

Aarhus

Se video: Voldsomme oversvømmelser omkring Aarhus

OL

Mens du sov: Håndboldherrer snupper ny storsejr i morgenseance ved OL

AGF

Svensker trænede tirsdag med AGF for første gang: - Han kan spille kampe lige med det samme

Aarhus For abonnenter

Se her, Aarhus: I Odder findes det gode eksempel på et godt liv som voksen-handicappet

Alarm 112

Kørt på skadestuen: 62-årig mand i kørestol blev påkørt af personbil

Annonce