Annonce
Østjylland

Byrådsmedlem: Vi forærer vores jord væk

17 grunde er klar til salg i kommunens nyeste udstykning i Bendixminde. Arkivfoto

Byggemodningen af kommunale grunde koster stort set det samme som grundene sælges til. Men ikke alle byrødder synes, det er et problem.

Odder: - Vi forærer vores jord væk. Grundene koster jo ikke meget mere end sagsomkostningerne ved byggemodningen.

Således indledte byrådsmedlem John Rosenhøj (DF) byrådets mødets sidste punkt om fastlæggelse af priserne for de kommunale byggegrunde i 2019.

Pt. råder kommunen over 40 byggegrunde, der er byggemodnede.

I Odder by sælges grundene til mellem 677.000 og 850.000 kroner, mens grundene i oplandsbyerne koster det halve.

- Det kan da godt være vi skal kigge på, om vi kan byggemodne billigere, medgav Elvin Hansen (S), der blandt andet lagde op til, at man i miljø-, teknik- og klimaudvalget kan overveje, om man altid skal have fortov i begge sider og andre greb, der kan gøre byggemodningen billigere.

Annonce

Det koster de kommunale byggegrunde

Overskov, Odder: syv grunde til priser mellem 707.625 og 850.000 kronerVesterhåb, Odder: to grunde til priser mellem 677.025 og 864.450 kroner

Bendixminde, Odder: 17 grunde til priser mellem 650.000 og 845.000 kroner

Høghus, Odder: en grund til 700.000 kroner

Torupvej, Hundslund: en grund til 351.000 kroner

Kirkevang, Hundslund: fire grunde til priser mellem 275.000 og 315.000 kroner

Rasmus Larsens Vænge, Gylling: otte grunde til priser mellem 356.400 og 467.775 kroner

I 2018 solgte kommunen 22 parcelhusgrunde.

I 2015 blev priserne på kommunens parcelhusgrunde nedsat med 10 pct. Siden er prisniveauet fastholdt.

Prisen passer

Grundpriserne var der til gengæld ikke opbakning til at forhøje.

- Det er jo ikke kun det at sælge en grund, der tæller, mente Marianne Hundebøll (SF).

Hun blev suppleret af Hans Hammann (V):

- Grundpriserne skal jo også være billige nok til at tiltrække nye borgere, og jeg tror prisniveauet er, hvor det skal være. På niveau med eller lidt dyrere end i Horsens, sagde Hans Hammann.

- Men vi har jo ikke nogen nettotilvækst uanset grundpriser, replicerede John Rosenhøj.

I 2018 blev der solgt 51 byggegrunde i Odder. De fleste af dem er private grunde i eksempelvis Præstelunden-udstykningen.

Udover de 40 prissatte kommunale grunde, der lige nu er i kommunen med overvægten i Bendixminde og den øvrige Vestby, så forventer kommunen også, at der skal sælges to grunde på Kærsangervej, når de er renset op og gjort klar.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Socialdemokraterne hader idræt

Indrømmet, overskriften er måske nok strammet en anelse, men når man ser på, hvordan borgmesterpartiet optræder i spørgsmålet om at sikre ordentlige og tilstrækkelige idrætsfaciliteter til de århusianske borgere, så kan man ikke helt undgå at sidde tilbage med fornemmelsen af, at partiet egentlig ikke tager den del særlig seriøst. Sammenligner man Aarhus med alle andre byer i Danmark, er det nemlig kun indbyggerne i hovedstaden, der er dårligere stillet end århusianerne. En rapport fastslog for nylig, at hvis udviklingen fortsætter, vil Aarhus i 2030 mangle hele 32 fodboldbaner og 22 idrætshaller, hvis byen bare skal opretholde den nuværende fordeling af borgere per facilitet - og det er endda uden at medregne, at byen vokser med over 5000 indbyggere om året. Det er naturligvis ikke alene Socialdemokratiets ansvar, men lige nu er det i hvert fald fair at fastslå, at det er byrådets største parti, der står i vejen for, at idrætsområdet kan få det tiltrængte løft. Både Venstre og Radikale har gentagne gange forsøgt at råbe de øvrige partier op, men specielt den røde del af byrådssalen virker til helt at have mistet hørelsen, når det handler om idrætsfaciliteter. Ufatteligt, når man ved, hvor meget et velfungerende forenings- og idrætsliv betyder for alt lige fra integration til sund livsstil og mindre kriminalitet.

Annonce