Annonce
Aarhus

Byrådspolitiker dropper S og bliver løsgænger: Vil ikke droppe Børn og Unge-udvalg

Efter to år som socialdemokratisk medlem af Århus Byråd bliver Dorthe Borgkvist nu løsgænger. Det sker, fordi byrådsgruppens ledelse ikke længere ville have hende siddende i Børn og Unge-udvalget.Pressefoto
Dorthe Borgkvist forlader Socialdemokratiet og bliver løsgænger i Aarhus Byråd, fordi byrådsgruppens ledelse ikke længere ville have hende som medlem af byrådets Børn og Unge-udvalg.

AARHUS: Århus Byråd har fået endnu en løsgænger.

Det er det hidtidige socialdemokratiske byrådsmedlem, Dorthe Borgkvist, der tirsdag har meddelt, at hun ønsker at udtræde af den socialdemokratiske byrådsgruppe for i stedet at blive løsgænger.

52-årige Dorthe Borgkvist blev valgt første gang ved byrådsvalget i efteråret 2017 og har siddet i byrådets Børn og Unge-udvalg. Det var udsigten til, at byrådsgruppens ledelse ville fjerne hende fra det udvalg, der udløste beslutningen om at blive løsgænger.

- Jeg stillede op til byrådet for at være med til at ændre vilkårene for børn og unge og deres forældre, og det er det, jeg har arbejdet med og fået ros for. Det er børn og unge, jeg brænder for, så jeg ønsker ikke at skifte Børn og Unge-udvalget ud med et andet udvalg, fordi gruppeledelsen nu pludselig ikke længere er så tilfreds med mit arbejde i udvalget, siger Dorthe Borgkvist.

Som løsgænger fortsætter hun som medlem af Børn og Unge-udvalget.

I en pressemeddelelse udtaler partiets gruppeformand i byrådet, Lone Hindø:

- Jeg er ked af, at Dorthe Borgkvist har valgt at trække sig fra den socialdemokratiske byrådsgruppe med henblik på at blive løsgænger, men vi respekterer hendes beslutning og håber på et godt samarbejde.

I byrådet sidder der i forvejen en anden løsgænger. Nemlig Almaz Mengesha, der tidligere i år brød med Liberal Alliance.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Dokumentar afslører tech-giganters ansvarsløshed

DR satte mandag med dokumentaren "Døde pigers dagbog" fokus på et hemmeligt digitalt netværk på Instagram for unge piger, hvis tanker kredser om selvskade og selvmord. På det sociale medie deler omkring 1.000 psykisk sårbare piger voldsomme billeder af eksempelvis dybe snitsår, og de udveksler konkrete metoder til at begå selvmord. Programmet åbner op til en verden af psykisk sygdom og sårbarhed. Nøglen til den lukkede verden er tragisk, mindst syv piger i netværket har begået selvmord. I dokumentaren står moderen til en af de syv piger modigt frem sammen med tre af de "overlevende" piger fra netværket. Netværket har i første omgang spillet en positiv rolle i de unge pigers liv, der kan minde om en sorggruppe. Her har de i et digitalt fællesskab fundet trøst og mødt ligesindede. Negativt har netværket ifølge eksperter inspireret pigerne til at øge frekvensen og graden af selvskade. Instagram-netværket har normaliseret selvskade, uden at nogen professionelle har kunnet gribe ind. I netværket er der blevet delt omkring 100.000 opslag, hvor langt de fleste handler om selvskade og selvmord. Instagram har ikke grebet tilstrækkelig ind, til trods for angiveligt flere tusinde opslag der tydeligt overskrider deres egne regler.

Aarhus

Politi mistænker brand for at være påsat: Bevaringsværdig murermestervilla opslugt af flammerne

Aarhus

Millionindsprøjtning til århusianske daginstitutioner: 75 pædagoger kan ansættes

Annonce