Annonce
Podcast

Bytorv Horsens har renoveret for 100 millioner, men facaderne mod Søndergade møder stadig modstand: - Jeg synes på mange måder, det er et uheldigt byggeri

"Hør Horsens" er Horsens Folkeblads nye podcast-serie, som gør dig klogere dit lokalområde. Denne episode handler om Bytorv Horsens' omfattende renovering for cirka 100 millioner kroner. Foto: Nicolai Skovgård
I den nyeste episode af podcast-serien "Hør Horsens" tager vi et kig på Bytorv Horsens' omfattende renovering. Og så spørger vi dem, der ikke var begejstrede for planerne om nye facader ud mod Søndergade, om de har ændret mening, når de nu kan se det næsten endelige resultat i virkeligheden.

Horsens: Mere liv i butikscentret, mere synlighed udefra og mere sammenhæng mellem indgangene.

Med nogle af de mål for øje satte Bytorv Horsens og dens ejere, Scandinavian Shopping Center Partners, for to år siden gang i en omfattende plan om at renovere butikscentret for omkring 100 millioner kroner.

Nu er renoveringen meget tæt på at være færdig, og langt de meste kan man tydeligt se, hvis man besøger centret i dag.

I den nyeste episode af Horsens Folkeblads podcast "Hør Horsens" tager centerdirektør Anette Vestergaard os med rundt i det opdaterede Bytorv Horsens, men vi kigger også på centret udefra.

Facaderne har nemlig fået en større overhaling med rødlig bagbeklædning og lige så rødlige tegl-baguettes udenpå, og den fornyelse krævede en ny lokalplan, som i sin tid mødte modstand, og som stadig ikke vækker begejstring. I begge tilfælde for de to facader ud mod Søndergade.

Et uheldigt byggeri

Politisk set var det Venstre og Det Konservative Folkeparti, der var imod de markante ændringer ud mod Søndergade, mens også foreningen Bedre Bymiljø var blandt kritikerne, der sendte høringssvar til den lokalplan, som dog i sidste ende blev godkendt.

Nu spørger vi kritikerne, hvad de synes om det næsten færdige resultat, når de nu kan beskue det i virkeligheden frem for på skitser?

- Meget af det, jeg frygtede, er blevet bekræftet. Jeg synes på mange måder, det er et uheldigt byggeri, lyder det fra Martin Esbensen, der er formand for Bedre Bymiljø i Horsens.

Han synes blandt andet, at byggeriet er for modepræget, og at teglbeklædningen ikke passer med de omkringliggende facader. Samtidig synes Venstres Martin Ravn og de konservatives Esben Hedeager stadig, at det var forkert at give Bytorv Horsens tilladelsen til renoveringen, selv om det ikke er blevet så slemt, som de havde forventet.

- Jeg respekterer demokratiets spilleregler. Vi blev stemt ned, men hvis vi havde haft flertal, så var det her ikke sket, siger han i podcasten, som du kan lytte til i artiklen her eller via appen Nyhedskiosken.

Du finder episode syv om Bytorv Horsens længere oppe, mens du herunder kan lytte til episode fire og fem om henholdsvis det nye VIA-campus og den nye gågade i Horsens.
Aarhus

Tag kandidattesten her

Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: Er det her Østjyllands næste Michelin-stjerne? Derfor er svaret lige nu, nej

Danmark

Torsdagens coronatal: Yderligere 1247 er smittet med corona

Erhverv

Aarhus til tops i stor undersøgelse: Derfor er Aarhus en af de bedste byer i verden for iværksættere

Aarhus For abonnenter

Brandmand ramt af kræft og blodpropper: - Det er ufatteligt, at jeg ikke kan blive undersøgt for PFOS-forgiftning

Alarm 112

Lokummet brændte i Veri Centeret: Politiet kan ikke udelukke, at branden var påsat

Debat

Stiften mener: Byens cityassistenter glemte alt om deres fornemste opgave

AGF

Ung AGF-back stopper straks karrieren: Vil prøve noget andet end fodbolden

Aarhus For abonnenter

Efter indædt slagsmål: Idyllen på Himmelbjerget synes genoprettet

Podcast

Bytorv Horsens har renoveret for 100 millioner, men facaderne mod Søndergade møder stadig modstand: - Jeg synes på mange måder, det er et uheldigt byggeri

Erhverv

Værs'go, nu kan du købe din nye bolig: Skåde-villa sætter prisrekord i Aarhus

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Aarhus

Efter bøderegn på Kongevejen: Rådmand indfører gratis parkering ved Friheden ugen ud

Byudvikling For abonnenter

Lokale politikere om forslag om svævebane og rullende fortov på Aarhus Ø: Fint med forskellige input, men ...

Aarhus

Sophies drøm er blevet til virkelighed: Ny Aarhus-butik hylder populært fænomen