Annonce
Læserbrev

Byudvikling. Byg, byg, bare byg

Dette må siges at være Aarhus Kommunes slagord de seneste år, der skal blot bygges overalt, uden hensyntagen til konsekvenserne for omgivelserne.

Når man ser på udviklingen i Aarhus C, bliver der bygget overalt, og hvis det ikke passer ind i lokalplanerne, ændres disse. Hvis der er regler/love, som man kommer på kant med, gives dispensationer.

Og omgivelserne, det er jo beboerne i Aarhus C, men dem tages der ikke hensyn til i det byggecirkus, som kommunen har gang i.

Hele havneområdet taler vel for sig selv, med en ødelagt infrastruktur til følge. Til beboere, som har en pæn udsigt: Skynd jer at nyde den, I ved aldrig, hvornår kommunen tillader endnu et højhus foran jeres vinduer!

Er du udsat for det, der i fagsproget hedder væsentlige indbliksgener, det vil sige, at din nye nabo kan følge med i din dagligdag ved at se ud gennem sit vindue, så mener kommunen åbenbart, at du kan løse det ved at leve for nedrullede gardiner.

Hvis dit hus slår revner, så må det være din egen skyld, at du i sin tid købte bolig op ad en kommunal grund, som nu smadrer dit hjem.

Hvad med at Aarhus Byråd lige prøvede at trække vejret, satte det vilde byggeræs på pause og prøvede at se situationen fra beboernes side, hvis interesser de vel er valgt til at varetage, og ikke blot lade samtlige bygherrer i Aarhus gøre, som det passer dem.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Spørgsmål om habilitet: Jamen, er det ikke bare politik

Bünyamin Simsek er en kontant mand, rap og skrap i replikken. Som medlem af Venstres gruppe på syv er hans indflydelse i Aarhus Byråd begrænset. Blokken af socialdemokraterne og deres medspillere SF, Enhedslisten og Radikale kan skabe flertal, så rådmanden for teknik og miljø kan have svært ved at komme igennem med sine ideer. Sådan er politik. Så Simsek forsøger at markere sig på andre måder. Han har ikke spor imod at diske op med anderledes og provokerende ideer og forslag, og han går ikke af vejen for en god diskussion og et verbalt slagsmål. For eksempel som da han gik ind i sagen om p-pladserne ved fiskeforretningerne på havnen for nylig. Her tog han parti for de erhvervsdrivende, helt i pagt med Venstres holdninger. Det er også, hvad han gør i den sag, der nu er til diskussion. To medlemmer af byrådet mener, at Simsek har været lovlig tæt på erhvervsmanden Martin Busk, der har interesser i Risskov. De to byrådskolleger mener, at Simsek har været lidt for langt fremme i skoene i en sag, hvor Busk har søgt om lov til at udstykke en grund på Rolighedsvej 16 A i Risskov i to. Juridisk Afdeling i Aarhus Kommune har behandlet klagen fra de to politikere, og svaret er utvetydigt: Simsek er ikke inhabil i sagen. Rådmanden har holdt møder med Busk, de to er medlemmer af den samme forening, Det Borgerlige Skydeselskab, og de har været på rejser i Tyrkiet sammen med en del andre. Så de to klagere fra Enhedslisten og Radikale synes, de taler rigeligt meget sammen. Men er det ikke bare politik, det Simsek har gjort? Politikere går ind i et parti, der passer med deres synspunkter, og plejer interesser for de mennesker, som er på samme politiske linje. Det gør vel ikke kun Simsek, men det gør alle andre politikere. Det er en del af deres job. Og de forsøger at fremme de synspunkter, som deres parti og de selv repræsenterer. Så længe indstillinger til byrådet og afgørelser, de træffer, er inden for de gældende love og regler er der ingenting at komme efter. Det er vel også det, juridisk afdeling siger med afgørelsen.

AGF

AGF må undvære en håndfuld profiler i træningskamp

Aarhus For abonnenter

Mads mistede sin lillebror til sjælden kræftsygdom: 'Jeg har aldrig oplevet noget, der var mere smertefuldt'

Annonce