Annonce
Debat

Byudvikling: Mere Aarhus og mindre kommune

Foto: Axel Schütt

LÆSERBREV: Når man bevæger sig rundt i Aarhus, har man fornemmelsen af, at der er sket noget med vores by i en forkert retning. Som om udviklingen skrider ud af vores hænder, og hvorfor gør den det?

Fordi der mangler fagfolk til at arbejde med udviklingen. Vi har overladt den overordnede planlægning til djøfferne. Alt kan ikke løses på et Excel-ark, hvilket gør, at vores bys DNA smuldrer på bekostning af en internationalisering, der gør, at alle byer fremstår ensartet.

Det må vi have gjort noget ved. Vi skal have højtuddannede fagfolk tilbage i front af vores planlægning og kommende udvikling af Aarhus. Der mangler særlig fokus på dispensering i planloven, infrastruktur, trafikløsninger og p-kaos samt sammenhæng mellem boligområder og grønne områder.

Aarhus er opbygget over en fingerplan. Disse vejlinjer skal fremtræde præcist med allé-beplantninger og bindes sammen med Ringgaden/ringvej med alléer. Langs Aarhus Bugt er der bøgebeplantninger mod Risskov og Moesgård, dette burde der også være omkring Aarhus Ø, men der har man valgt at plante fyrretræer, hvor udansk kan det dog være.

Det er vigtigt, at vi værner om vores by med huse, der er passet ind i forhold til byens infrastruktur, parker og grønne områder. Et af de smukkeste eksempler, vi har i Aarhus, er Universitetsparken, hvor bebyggelsen smyger sig ind i parkanlægget. Et unikt universitet i Europa. Det er sådan, det skal være, når vi fremadrettet får mere Aarhus og mindre kommune.

Annonce
Bjarne Lundgaard, byrådskandidat i Aarhus Kommune for Det Konservative Folkeparti. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Blog

Blog: Lad os nu udskifte den rædsel af en nationalsang!

Danmarks Radio markerede traditionen tro nytåret med rådhusklokker, fyrværkeri og DR Pige Koret. Men helt bemærkelsesværdigt præsenterede den nedsparede statsradiofoni en splinterny optagelse sammen med stjernemusikerne i Den Danske Strygekvartet. Og skulle man ikke have opdaget det på grund af almindelig træthed, buldrende brag, løsslupne champagnepropper, forvrøvlede onkler, berusede teenagere, gøende hunde eller festende naboer, kan du få lidt hjælp her! Der var nemlig et tydeligt budskab i repertoiret på de fire fremførte sange: Lad os nu få en nationalsang, som hæver sig over den bedagede, udtjente, lettere patetiske og banale Oehlenschläger-hymne, som vi og tidligere generationer er blevet plaget med siden 1819. Vel var det trange tider efter den ydmygende statsbankerot i 1813 og Norges farvel til unionen året. Lige så deprimerende var Frederik VI´s håbløse klamren sig til taberen Napoleon, selv om kongens rådgivere mindeligt bad ham skifte side i tide. Adam Oehlenschläger og jeg er faktisk begge to studenter fra Efterslægtsselskabets Skole, men vi bliver nok ikke enige om de lyriske kvaliteter i hans selvudnævnte ”Fædrelands Sang”. Det er jo så ravende banalt, at selv Richard Ragnvald fremstår som kunst. Og så er det galt! Der er et yndigt land, det står med brede bøge nær salten østerstrand.| Det bugter sig i bakke, dal, det hedder gamle Danmark og det er Frejas sal. Og for at understrege håbløsheden og de anstrengte rim napper vi altid sidste halvdel af og den 12.!! afsluttende strofe, når vi skal spille landskampe eller være højtidelige. Vort gamle Danmark skal bestå, så længe bøgen speiler sin top i bølgen blå.

AGF For abonnenter

AGF giver stort skulderklap til klubbens unge keepere: - Står 100 procent på mål for det her

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];