Annonce
Debat

Byudvikling: Mere Aarhus og mindre kommune

Foto: Axel Schütt

LÆSERBREV: Når man bevæger sig rundt i Aarhus, har man fornemmelsen af, at der er sket noget med vores by i en forkert retning. Som om udviklingen skrider ud af vores hænder, og hvorfor gør den det?

Fordi der mangler fagfolk til at arbejde med udviklingen. Vi har overladt den overordnede planlægning til djøfferne. Alt kan ikke løses på et Excel-ark, hvilket gør, at vores bys DNA smuldrer på bekostning af en internationalisering, der gør, at alle byer fremstår ensartet.

Det må vi have gjort noget ved. Vi skal have højtuddannede fagfolk tilbage i front af vores planlægning og kommende udvikling af Aarhus. Der mangler særlig fokus på dispensering i planloven, infrastruktur, trafikløsninger og p-kaos samt sammenhæng mellem boligområder og grønne områder.

Aarhus er opbygget over en fingerplan. Disse vejlinjer skal fremtræde præcist med allé-beplantninger og bindes sammen med Ringgaden/ringvej med alléer. Langs Aarhus Bugt er der bøgebeplantninger mod Risskov og Moesgård, dette burde der også være omkring Aarhus Ø, men der har man valgt at plante fyrretræer, hvor udansk kan det dog være.

Det er vigtigt, at vi værner om vores by med huse, der er passet ind i forhold til byens infrastruktur, parker og grønne områder. Et af de smukkeste eksempler, vi har i Aarhus, er Universitetsparken, hvor bebyggelsen smyger sig ind i parkanlægget. Et unikt universitet i Europa. Det er sådan, det skal være, når vi fremadrettet får mere Aarhus og mindre kommune.

Bjarne Lundgaard, byrådskandidat i Aarhus Kommune for Det Konservative Folkeparti. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Corona-smitten går stadig den rigtige vej, men Aarhus er voldsomt overrepræsenteret i statistikken

Aarhus For abonnenter

Beboere frygter, at dødskørsel på Aarhus Ø vil koste liv: Vagter og afspærring af p-plads er i spil til at dæmpe uroen

Aarhus

Undrer du dig også? Hvorfor er der blå plastre på havneskulptur?

Annonce