Annonce
Aarhus For abonnenter

Byudvikling på Sydhavnen: Drømmen om et nyt kunstakademi har fået fornyet liv

Rektor for Det Jyske Kunstakademi, Judith Schwarzbart arbejder på, at Det Jyske Kunstakademi skal blive en del udviklingen i Sydhavnen. Akademiet ønsker at forlade de nedslidte rammer i Mejlgade til fordel for et nybygget kunstakademi i kvarteret mellem Filmbyen og Jægergårdsgade. Foto: Michael Svenningsen
Det Jyske Kunstakademi har længe ønsket at flytte ud af de trange rammer i Mejlgade. Skolen har tidligere haft kig på Godsbanen, men planerne røg i vasken. Nu har rektor Judith Schwarzbart har kastet sin kærlighed på Sydhavnen, og den er gengældt.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Indbrud i Østjylland: Antallet skal ned og opklaringsprocenten skal op

Det er glædelige nyheder, man kunne læse i Århus Stiftstidende lørdag. Antallet af indbrud i Østjyllands politikreds er nemlig raslet ned de seneste ti år. 34 procent er antallet faldet i hele Østjylland, mens der i Norddjurs alene var 65 procent færre indbrud i 2018 end for ti år siden. Det er utroligt positivt og vigtigt i en tid, hvor man ud fra døgnrapporter og krim-historier på tværs af medierne indimellem kunne tro, at det modsatte var tilfældet. Og hvem skal så have buketten af roser for de markant forbedrede tal? Flere i virkeligheden. Først og fremmest har politiet ydet en stor indsats med at oplyse og klæde borgerne på, så de ved lige præcis hvilke trick, en langfingret gæst ikke bryder sig om. Dernæst har borgerne taget rådene til sig og fra 2016, efter at politiet havde gennemført en større oplysningskampagne, begyndte indbrudsstatistikken at blive mærkbart bedre. Derfor kan det næsten lyde jubeloptimistisk, når vicepolitiinspektøren ved Østjyllands Politi, Gert Bisgaard, taler om at få sænket indbruddene i privat beboelse med yderligere to tredjedele over de næste år. Men det er dejligt med ambitioner. Dejligt med himmelstræbende mål, for et indbrud er ét for meget. Som de fleste, der har haft indbrud, kan skrive under på, så kan det blive dyrt for den ramte, det kan betyde tab af uerstattelige effekter, give bøvl med forsikringen og ikke mindst utryghed.

Danmark For abonnenter

Myndighederne vil stoppe ham: - Jeg er den bedste omskæringslæge i Skandinavien

Annonce