Annonce
Debat

Byvækst uden idrætsvækst?

Aarhus er i en positiv vækst. Væksten finder i høj grad sted i Aarhus Nord. Der kommer boliger i stedet for Vejlby skole (210 boliger), IBM huset i Vejlby (300 boliger), Nærheden på Katrinebjerg (390 boliger), Bindesbøllbyen (1.200 boliger), Brynet (1.500 boliger), Via?s gamle område i Vejlby (900 boliger) og Motel LaTour byggeriet (300 boliger).

Annonce
Hertil kommer omdannelse af det gamle amtssygehus til en ny bydel, Nye i elev (10.000-15.000 indbyggere), det nye brokvarter langs Søren Frichsvej (10.000 indbyggere) og den meget positive byudvikling i Aarhus Ø.
Det ser helt anderledes sparsomt ud, når man ser på, hvilke idrætsfaciliteter der er planlagt til de mange nye borgere.
I Aarhus Nord er der os bekendt ganske enkelt ikke planlagt noget ud over forsøget på at bevare faciliteterne ved Via's tidligere byggeri.
Vi vil efterlyse rettidig omhu fra byrådet.
Der skal være sammenhæng i udviklingen, også med idrætsfaciliteter. Aarhus vokser i løbet af en byrådsperioder med en by næsten på størrelse med Odder kommune. Men der følger ikke haller, baner og andre idrætsfaciliteter med. Der er alt for få tiltag til at gøre de eksisterende tidssvarende.
Vi indgår meget gerne i et konstruktivt samarbejde fra Vejlby Risskov Centret, Springcenter Aarhus og Idrætshøjskolen. Vi ligger centralt i Aarhus Nord og har mange bud på fremtiden. Vi er sikre på, at der er mange andre idrætsledere, der også gerne vil være med til at bringe Aarhus på niveau med andre kommune på idrætsområdet. Vi er såmænd også friske på et år med særlig fokus på idrætten i Aarhus - Idrætsby 2018.
I idrætsverdenen strækker pengene samtidig meget langt. Klubberne er selv med til at skaffe penge, og de mange frivillige får det maksimale ud af dem. Det er en billig investering i folkesundhed, fællesskab og store oplevelser for alle aldersgrupper og samfundslag.
Vi vil som engagerede i den århusianske idrætsverden opfordre byrådet til at planlægge og investere i de fornødne idrætsfaciliteter, mens tid er. Det bliver mere end svært at indhente det forsømte senere. I kan nå det endnu. Men det haster.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Nye tal: Fortsat højt smittetryk i Aarhus

CORONAVIRUS

Live: Det er for tidligt at glæde sig over smittetal, mener Mølbak

Annonce