Annonce
Aarhus

Café i Aarhus Syd smadret af flammer i nat: Hvid kassevogn efterlyses

Politiet skal onsdag i gang med efterforskningen på stedet, hvor man skal have set på, om branden kan være påsat. Foto: Rasmus Laurvig / Byrd
Cafe Road House i Hasselager blev i nat totalskadet af brand. Politiet leder nu efter to personer i en hvid kassevogn.

AARHUS: Østjyllands Brandvæsen måtte i nat klokken 01:58 rykke til det sydlige Aarhus, hvor der var meldinger om flammer i en butik.

Det viste sig at være Cafe Road House på Hovedvejen i Hasselager, der var ramt af en voldsom brand.

Brandvæsnet var hurtigt fremme, da Cafe Road House ligger få kilometer fra brandstationen i Højbjerg.

Men selvom man var hurtigt fremme, var skaderne store.

- Der var tæt ild i den ene ende af butikken, som er ret stor og åben, fortæller Østjyllands Brandvæsens indsatsleder Sune Andersen til Lokalavisen.

Annonce
Det meste af inventaret var ødelagt og resten sodskadet, fortæller brandvæsnet. Foto: Rasmus Laurvig / Byrd

Inventar brændt

- Alt inventaret i et område af butikken er brændt, og resten er sodskadet, fortæller indsatslederen videre.

Der er sat brædder for vinduerne onsdag morgen, hvor skadeservice stadig er i gang med at arbejde på lokalerne på Hovedvejen i Hasselager.

Østjyllands Politi skal i løbet af onsdag i gang med efterforskningen på stedet, men brandvæsnet har klokken 09.30 endnu ikke kunnet give lokalerne videre.

Man skal så i gang med at undersøge, om der kan være tale om en påsat brand.

Hvid kassevogn efterlyses

Politiet fortæller nemlig, at man også for omkring 14 dage siden var ude for at se på en brand samme sted, og at restauranten først for to dage siden kunne åbne igen efter skaderne.

Vidner har fortalt til politiet, at de så en hvid kassevogn holde på fortovet på modsatte side af caféen natten til onsdag, hvor man også har set to personer på stedet, og man vil derfor meget gerne i kontakt med personer, som kan fortælle mere om bilen, fortæller pressemedarbejder Janni Lundager fra Østjyllands Politi.

Henvendelser til politiet kan ske på telefon 114.

Foto: Rasmus Laurvig / Byrd
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre fremtid

En gruppe forældre slår alarm, fordi Aarhus Kommune vil ændre skoledistriktet i Åbyhøj. Gammelgaardsskolen vil få flere elever fra Bispehaven, og nu truer mange forældre med at flytte deres børn fra den skole til en privat. De mener, at børnene fra Bispehaven vil kræve flere ressourcer af Gammelgaardsskolen, fordi indvandrerbørnene, der kommer, har sværere ved at læse end etnisk danske børn. Det kan ramme dem, der i denne gruppe har brug for ekstra støtte. Ændringen af skoledistriktet har været i høring. Der er kommet 137 svar, 115 fra forældre, der advarer mod udvidelsen, og skolebestyrelsen ser forslaget som meget problematisk. Den har stor forståelse for, at der skal findes en løsning for børnene i vestbyen. Nu har 11 procent af eleverne på Gammelgaardsskolen behov for sprogstøtte. Det kan skolen håndtere, men bestyrelsen ser en fare i at få flere elever, der har brug for støtte. Det vil kræve ekstra ressourcer og ekstra penge. Måske skal der oprettes en ekstra klasse på skolen. Fra det nuværende distrikt skal potentielt 77 børn begynde i skolen. Hvis Bispehaven kommer med, er der 25 flere. Som det ser ud, skal fem elever fra Bispehaven ind i hver af de sandsynlige fire børnehaveklasser. Forældrenes bekymringer er også, at skolen ikke har plads til endnu en klasse. I forvejen har ikke alle klasser deres eget klasseværelse alene. Charlotte Korsgaard Nielsen er talsmand for Åbyhøj Dagtilbud og indstillet på at finde en løsning. Men gruppen er ikke inviteret til dialog. Her kan kommunen begynde. Tag alle med på råd og til debat om, hvordan sagen bedst klares. Jo mere viden, der ikke kommer til de rette, jo større er uvisheden og usikkerheden. Rådmand Thomas Medom (SF) erkender, at Gammelgaardsskolen allerede løfter en stor opgave for integrationen, og der følger nogle ressourcer med, siger han. Medom har ret i, at alle har et ansvar for alles børn. Men situationen er ulykkelig, og vi har ikke brug for flere parallelsamfund. Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre bliver fremtiden.

AGF

Stort tema om talentudvikling i AGF: Fra glemt sølvhold, transitionstræner til talenter der gik andre veje

Danmark

71-årig mand anholdt for at have kørt 22-årig værnepligtig ihjel: Havde parkeret bilen, så dens skader ikke var synlige

Annonce