Annonce
Østjylland

Café i Horsens bliver til fire boliger

Den tidligere Café Amalie i Smedegade er nu lavet til fire lejligheder. Foto: Dorthea Dittmer
Café Amalie i Smedegade er blevet til fire familieboliger klar til indflytning 1. november.

Horsens: Andelsboligforeningen Odinsgaard er netop nu i gang med at lægge sidste hånd på fire nye boliger i Smedegade.

1. november står lejlighederne klar til indflytning, og de ligger alle i de lokaler i Smedegade 9-11, som tidligere husede Café Amalie, der var en kommunal café for udviklingshæmmede og borgere med senskader.

Det var tilbage i maj 2018, at cafeen i Smedegade lukkede, og siden har boligforeningen ikke haft held til at få en ny café ind i lokalerne.

- Efter Café Amalie var det svært at finde en ny lejer, så vi valgte at søge om at bygge om til fire boliger i stedet. Og de er lige ved at være færdige, fortæller direktør i Odinsgaard, Michael Meldgaard.

- Det er er blevet nogle flotte boliger. Totalrenoverede - og så er vi i gang med at undersøge, om vi også kan få tilknyttet tre p-pladser i gården. Hvis det lykkes for os, er det et scoop inde i byen, lyder det fra direktøren.

Annonce

- Det er er blevet nogle flotte boliger. Totalrenoverede – og så er vi i gang med at undersøge, om vi også kan få tilknyttet tre p-pladser i gården. Hvis det lykkes for os, er det et scoop inde i byen.

Michael Meldgaard, direktør Odinsgaard

Fra 52 til 67 kvadratmeter

Renoveringen har taget nogle måneder, og det har da også været lidt af et arbejde at omdanne den tidligere café til beboelse. Men resultatet er blevet virkelig godt, mener direktøren.

- Det var jo en café, dog ikke med et stort industrikøkken. Så det er bare at rykke ned og bygge op. Det var et stort arbejde og tog cirka tre måneder, men slet ikke svarende til at bygge fire nye lejligheder. Der er jo både vinduer og tag, siger Michael Meldgaard.

De fire familieboliger kommer til at være på et og to værelser fordelt på mellem 52 og 67 kvadratmeter, og de er klar til indflytning 1. november.

- Der er blandt andet helt nye køkkener, og der, hvor cafeen har været ud mod Smedegade, er der omkring fire meter til loftet. Så det er nogle fine boliger, og vi er allerede så småt ved at begynde at leje dem ud, siger Michael Meldgaard og tilføjer:

- Det er familieboliger, så alle kan søge dem, unge som ældre.

De nye boliger koster fra 4865 til 7401 kroner i månedlig husleje.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Racisme skal standses og andet end det

Et fodboldstadion har sin egen retorik. Der er næsten ingen grænser for, hvad publikum tillader sig at råbe efter aktørerne på banen. Det gælder både spillere og dommere, som bliver udsat for tilråb, som kunne have kostet en dom, hvis de var blevet råbt på åben gade. Men stadions har deres egne regler. Mere bliver tilladt indenfor end udenfor. Racisme burde slet ikke forekomme, heller ikke på fodboldstadions. Ethvert menneske har ret til respekt uanset hudfarve, og det er godt, at der nu bliver taget fat på at standse racismen på internationalt niveau. I yderste instans skal en fodbolddommer afbryde en kamp, hvis racistiske tilråb bliver gentaget. Det skete to gange i Bulgarien-England forleden. Men kampen blev spillet færdig. Reglen er ikke uden problemer. Hvis et hold er bagud, og tilhængerne ønsker at få kampen standset, kan de råbe racistiske udtryk, så dommeren må gribe ind. Og så ekstrem som sport på øverste niveau er blevet, er mange parate til at udnytte enhver regel og mulighed for at vinde eller undgå at tabe. Et andet sted kan vi begynde. Herhjemme sker det meget ofte, at tilskuerne råber "ludersøn" efter en dommer, hvis de mener, han har dømt forkert - selvfølgelig mod deres eget hold. Det tilråb er krænkende og uholdbart, og Dansk Boldspil-Union bør give dommeren eller endnu bedre fjerdedommeren ret til at standse kampen, når tilråbet forekommer. I gentagne tilfælde kan han standse kampen helt. Det er også upassende, når fodboldlandsholdet og andre hold synger den sejrssang, som slutter med "store patter". Det er plat og lummert. Selv om der kan være voldsomme fysiske udfoldelser, når det går hårdest til i fodbold, kan spillet også være elegant. Stemningen på et stadion kan være fantastisk og hjertegribende, og stedet bør ikke være skueplads for latrinære, platte, upassende og racistiske tilråb. Det vil også klæde spillet, hvis elegancen føres videre, når kampen er forbi. Spontan jubel og glæde hører med, og den skal der selvfølgelig være plads til, men den kan også udføres værdigt.

Alarm 112

Fire rumænere er anholdt for indbrud og indbrudsforsøg i seks politikredse

Annonce