Annonce
Østjylland

Café i Horsens bliver til fire boliger

Den tidligere Café Amalie i Smedegade er nu lavet til fire lejligheder. Foto: Dorthea Dittmer
Café Amalie i Smedegade er blevet til fire familieboliger klar til indflytning 1. november.
Annonce

Horsens: Andelsboligforeningen Odinsgaard er netop nu i gang med at lægge sidste hånd på fire nye boliger i Smedegade.

1. november står lejlighederne klar til indflytning, og de ligger alle i de lokaler i Smedegade 9-11, som tidligere husede Café Amalie, der var en kommunal café for udviklingshæmmede og borgere med senskader.

Det var tilbage i maj 2018, at cafeen i Smedegade lukkede, og siden har boligforeningen ikke haft held til at få en ny café ind i lokalerne.

- Efter Café Amalie var det svært at finde en ny lejer, så vi valgte at søge om at bygge om til fire boliger i stedet. Og de er lige ved at være færdige, fortæller direktør i Odinsgaard, Michael Meldgaard.

- Det er er blevet nogle flotte boliger. Totalrenoverede - og så er vi i gang med at undersøge, om vi også kan få tilknyttet tre p-pladser i gården. Hvis det lykkes for os, er det et scoop inde i byen, lyder det fra direktøren.

- Det er er blevet nogle flotte boliger. Totalrenoverede – og så er vi i gang med at undersøge, om vi også kan få tilknyttet tre p-pladser i gården. Hvis det lykkes for os, er det et scoop inde i byen.

Michael Meldgaard, direktør Odinsgaard

Annonce

Fra 52 til 67 kvadratmeter

Renoveringen har taget nogle måneder, og det har da også været lidt af et arbejde at omdanne den tidligere café til beboelse. Men resultatet er blevet virkelig godt, mener direktøren.

- Det var jo en café, dog ikke med et stort industrikøkken. Så det er bare at rykke ned og bygge op. Det var et stort arbejde og tog cirka tre måneder, men slet ikke svarende til at bygge fire nye lejligheder. Der er jo både vinduer og tag, siger Michael Meldgaard.

De fire familieboliger kommer til at være på et og to værelser fordelt på mellem 52 og 67 kvadratmeter, og de er klar til indflytning 1. november.

- Der er blandt andet helt nye køkkener, og der, hvor cafeen har været ud mod Smedegade, er der omkring fire meter til loftet. Så det er nogle fine boliger, og vi er allerede så småt ved at begynde at leje dem ud, siger Michael Meldgaard og tilføjer:

- Det er familieboliger, så alle kan søge dem, unge som ældre.

De nye boliger koster fra 4865 til 7401 kroner i månedlig husleje.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

AGF-kvintet mangler mod FC København

Aarhus

Spis ordentligt!

Aarhus

Sådan genkender du falske profiler: Gertrud Sørensen fra Elev hedder i virkeligheden Lois McLean og bor i Canada

Annonce