Annonce
Horsens

Camilla på 29 år om skulderklap: Jeg har fantastiske forældre

Mor og far er de bedste i verden. Det er sådan, Camilla Krogh Sørensen har det med sine forældre Jytte og Bjarne Sørensen. Foto: Marianne Husted
Jytte og Bjarne Sørensen står altid klar med hjælp og gode råd, når livet slår kolbøtter. Derfor fortjener de et skulderklap, mener deres datter.

Horsens: - Jeg vidste godt, at Camilla er glad for os, men det havde jeg godt nok ikke regnet med, hun havde fundet på.

Jytte Sørensen, 66 år, måtte lige samle sig og synke en ekstra gang, da datteren Camilla Krogh Sørensen, 29 år, kom ned i genbrugsbutikken på Vejlevej, hvor Jytte Sørensen arbejder som frivillig. Camilla skulle fortælle, at hun havde indstillet sine forældre til et skulderklap, og at Horsens Folkeblad mente, at det har de fortjent.

"Hun er den bedste og allermest fantastiske mor, en datter overhovedet kan ønske sig", skrev Camilla, og hun tilføjede, at det samme gælder hendes far, Bjarne Sørensen.

Camilla Krogh Sørensen havnede efter sin hf-eksamen i kontanthjælpsystemet og følte, at hun sad fast der. Det tog på selvværdet. Men hendes forældre var hele tiden ved hendes side med gode råd og hjælp, når hun var længst nede.

- Camilla er lige så meget værd som alle andre, selv om hun ikke har en videregående uddannelse. Det er i orden at være indadvendt og ikke nødvendigvis have lyst til at gå i byen, har hendes forældre fortalt hende igen og igen.

Annonce

Camilla er lige så meget værd som alle andre, selv om hun ikke har en videregående uddannelse.

Jytte Sørensen

Uventet gravid

Camilla kom som en gave, ligesom storesøsteren gjorde det. Jytte og Bjarne Sørensen havde forsøgt at få børn i ni år, da de opgav og i stedet adopterede den blot to en halv måned gamle Bettina fra Korea. Fire år senere, da Jytte var blevet 36 år, opdagede hun til sin store overraskelse, at hun var blevet gravid. Det viste sig at være Camilla, som var undervejs.

- Vi har ikke været helt unge forældre, og derfor har vi nok altid villet passe rigtigt godt på vores børn, siger Bjarne Sørensen, der 2. december fylder 70 år.

Jytte Sørensen har en særlig grund til altid at sætte sine børn først. Hun er selv vokset op i et skilsmissehjem, og hun kunne godt have ønsket sig en anderledes og tryg barndom, hvor forældrene kunne tale sammen.

Hjem til livretten hos mor

- Vi er stolt af begge vores piger, og vi har aldrig vurderet dem ud fra de karakterer, de fik, fortsætter hun.

Den ældste datter er jurist i Styrelsen for Patientsikkerhed, og Camilla har også fundet sine ben på arbejdsmarkedet. Hun er servicemedarbejder to dage om ugen hos jobcentret og har derudover et deltidsjob i bageriet hos Føtex.

- Og jeg får ros begge steder, smiler hun, der besøger sine forældre på Elvej flere gange om ugen.

Hun ringer også til dem, hvis hun har brug for praktisk hjælp eller et lift til eller fra arbejde.

Og når hun er hjemme på besøg, sker det ofte, at livretten står på bordet: Mors frikadeller.

Giv et skulderklap

I december hylder vi dem, der gør noget ekstra for andre.

Har du et godt forslag til en, der har fortjent et ekstra skulderklap og en æske chokolade, så send det til abl@hsfo.dk. Mærk mailen "Skulderklap". Skriv også begrundelsen for dit valg og dit eget navn og telefonnummer.

God jul!

Bjarne og Jytte Sørensen blev meget glade for chokoladen - og i særdeleshed julehæftet med Julius' tegninger. Men det allerbedste var, at deres datter havde indstillet dem til et skulderklap. Foto: Marianne Husted
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Bevidst påkørsel og knivstikkeri: 22-årig overfaldet af flere mænd

Leder For abonnenter

En opvisning i socialdemokratiske valgløfter

Da Helle Thorning-Schmidt i 2011 tiltrådte som Danmarks første kvindelige statsminister, blev det hurtigt klart, at det reelt var de radikale, der sad på magten, mens stort set ingen af hendes socialdemokratiske mærkesager og valgløfter blev gennemført. Da landets næste kvindelige statsminister, Mette Frederiksen, mandag kunne præsentere sin første finanslov, var det det stik modsatte - en opvisning i hvordan man sætter sig på magten og gennemfører sine valgløfter, mens det radikale støtteparti blev kørt helt over. Anført af tidligere Aarhus-borgmester finansminister Nicolai Wammen lykkedes det at få lavet ikke alene en af de rødeste finanslove meget længe set. Der er samtidig fundet plads til at kunne gennemføre rigtig mange af de socialistiske løfter, som vælgerne blev stillet i udsigt op forud for valget i sommer. Godt nok er det helt store valgløfte om tidlig tilbagetrækning til de fysisk nedslidte endnu ikke gennemført, men rigtig mange af de øvrige løfter er faktisk. Ikke mindst fik psykiatrien et meget længe ventet løft. I årevis har området været forbigået og kraftigt underprioriteret, og derfor var det også helt på sin plads, at Wammen levede op til løfterne fra valgkampen og sikrede midler til en af vores samfunds mest udsatte grupper. Der er stadig plads til forbedring, men finansloven var på det punkt et skridt i den rigtige retning. Til gengæld må det være mere end svært for den radikale leder Morten Østergaard at kigge sine vælgere i øjnene i disse dage. Socialdemokraterne gav enkelte indrømmelser på indvandrerpolitikken, men ellers bankede Wammen for alvor de radikale på plads, og radikale vælgere må med skuffelse konstatere, at dagene, hvor partiet via Margrethe Vestagers ledelse styrede Danmark, endegyldigt er forbi. I hvert fald er det umuligt at se radikale aftryk på den økonomiske del af finansloven, som til gengæld desværre må skabe jubel hos SF og Enhedslisten. For endnu en gang er den socialistiske misundelsespolitik og mærkesager slået igennem for fuld kraft med ekstra arveafgift og øget offentligt forbrug. Radikale har ellers gentagne gange langet ud efter borgerlige regeringer og specielt støttepartiet Dansk Folkeparti, som er blevet beskyldt for at se stort på alt andet indvandringspolitikken, men det er lige præcis det samme, man med rette nu kan beskylde det tidligere borgerlige midterparti for. Det virker i hvert fald som om, at Morten Østergaard har givet køb på alle økonomiske ønsker for at få små indrømmelser på spørgsmål om indvandring. Det er stærkt bekymrende, for Østergaard burde have været garanten for, at den røde regering økonomisk blev trukket i retning af midten. Det blev den på ingen måde, og derfor fik vi den rødeste finanslov i mange år. Den er blottet for jobskabende initiativer og hensyn til erhvervslivet men til gengæld med en regering, der bruger stort set hele det økonomiske råderum i et hug. Det giver øget velfærd på kort sigt men kan på længere sigt blive en meget dyr fornøjelse.

112

Spottede fællestræk ved villaindbrud: Tre mænd fra Aarhus idømt flere års fængsel

Annonce