Annonce
Aarhus

Camp for kreative chilikonger

Ronnie Balle (tv) og Thomas Berg arbejder på udviklingen af en pokerrobot. Det tror de ikke, de bliver rige af. Til gengæld er det sjovt at lave. Foto: Kim Haugaard.

Et digitalt bordfodboldbord, en pokerrobot og kåring af firmaets chilikonge. I Aarhus-firmaet Vertica udfordres konventionerne, når medarbejderne rystes sammen på nye måder.

Når Aarhus-firmaet Vertica samler alle sine medarbejdere til Innovation Camp, står den ikke bare på kreativ udvikling på egne og kollegers gode ideer i fire dage.

Annonce
Vertica A/S holder Innovation Camp. Deltagerne fv•r mulighed for at afprv?ve deres skv¶ve ideer og drv?mme. Code for Charity, der handler om at skabe software til gavn for den 3. verden, en baby logger samt et digitalt bordfodboldbord er nogle af de projekter, der er pv• spil i Innovation Camp 2014.

Den står også på slyngelstue og kåring af firmaets chilikonge.

»Det er medarbejderpleje på en anderledes måde,« siger Jeppe Møller Hansen, administrerende direktør for IT-virksomheden Vertica A/S, der har haft medarbejderne fra Aarhus og København samlet i to dage til den første runde af årets Innovation Camp.

»Tanken er, at man får lov at teste sine skæve ideer i firmaet, og for mig er ideen at fastholde og tiltrække arbejdskraft,« siger Jeppe Møller Hansen, der selv finansierer den første dag af campen, mens det er frivilligt, om man vil deltage den anden dag.

Det vil de fleste. På vej ned i slyngelstuen i kælderen under firmaets hyggelige lokaler i Studsgade kommer høje brøl af jubel og ærgrelse én i møde.

Det er ganske vist ikke usædvanligt, når en flok drengerøve er samlet på ét sted, og der er både bar, bob og bordfodbold.

Men her er der tale om mere end blot almindelig mandehørm. Det velkendte bordfodbold er nemlig behængt med sensorer i målet, lys i siderne og kameraer fra oven.

Alt er koblet til en bærbar computer, der registrerer data til kortlægning af, hvorfra der bliver skudt, hvem der har bolden mest og så videre. Det skal blive til et website, hvor forskellige dyrkere af bordfodbolden skal kunne konkurrere mod hinanden.

Endnu er den ikke så fremskreden, at den registrerer, når nogen tyrer til bolden, så opfinderen pludselig står med den i favnen.

»Det er en meget tidlig prototype,« griner Thomas Skyldahl Sørensen, hvis idé var så spændende, at den har samlet et udviklingsteam på fire mand.

Det er nemlig sådan, at medarbejderne først hver især lancerer en skæv idé. Herefter stemmer de på hinandens ideer, og de, der får flest stemmer, får koblet et team på. På den måde bliver posen med medarbejdere godt rystet.

»Man er sammen med nogle andre, end man plejer, og man får prøvet nogle ting af, man ikke gør til daglig,« siger Thomas, der ikke regner med, at hans digitale bordfodbold nogensinde bliver sat i produktion.

Men det er heller ikke meningen med Verticas Innovation Camp.

»Der må gerne være en forretningsidé i det, men det er ikke afgørende. Det er mest oplevelsen af at lave det sammen,« siger direktør Jeppe Møller Hansen.

Hele vejen rundt i firmaet i flere etager sidder teams og nørder på den sjove måde med forskellige ideer.

I et lille kontor finder vi Thomas Berg og Ronnie Balle, som chiller med programmeringen af en pokerrobot, der selv skal kunne regne den ud.

Bliver I rige af det?

»Næh, jeg tror, vi bliver fattige, men det er sjovt at lave,« griner Thomas, der lørdag eftermiddag har genvundet humøret, efter han tabte det fredag aften.

Da var han en af seks deltagere i konkurrencen om at blive firmaets chili-konge.

Efter at have indtaget verdens 9. stærkeste chili, »Ghost pepper«, måtte han give fortabt efter mindre end 30 sekunder, bunde to liter sødmælk i en ruf og herefter kaste op.

Om en måneds tid mødes medarbejderne i Vertica igen til anden runde af Innovation Camp.

Vertica leverer kommerciel og teknisk rådgivning i relation til e-handel, integration, web- og mobile løsninger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Overblik over stjerner og andre priser: Sådan gik det Aarhus ved Michelin-uddelingen

Læserbrev

Læserbrev: Jeg vil kæmpe med næb og klør, for at Aarhus aldrig får mere letbane

Helge Bay skriver 7. februar i et læserbrev, at letbanen er på vej til at blive en succes. Jeg spørger: Hvor? Letbanen er en katastrofe og en århushistorie af dimensioner. Og den bliver ikke en mindre katastrofe fremover. I Aarhus afskaffede man sporvognen i 1971. Faktisk havde man allerede nedlagt den første sporvogn, der var i drift fra 1884-1895. Hvorfor vil man ikke lære af sine fejl? Letbanen er et prestigeprojekt, som på ingen måde er designet til den trafik, som Aarhus har, og Aarhus får i fremtiden. Letbanen/sporvognen gav mening for 50 år siden, og før det, da færre havde biler, og færre mennesker boede her. Men Aarhus er en vikingeby. Byen er bygget op om, at gaderne skal være smalle, fordi man ikke havde brug for mere plads, da der var hestevogne til. Letbanen fejler også, ved at den overhovedet ikke fragter det antal passagerer, man havde forventet. Hvorfor? Fordi, som undersøgelserne også sagde, inden man byggede den, så flytter den under én procent af bilister over i kollektiv trafik. Til gengæld har letbanen været en direkte årsag til lukning af utallige busruter i de små byer og forstæder i Aarhus og opland. Derudover glemmer Helge Bay fuldstændig finansieringen. Hvem skal betale? Inden den første centimeter af letbanens etape 2 er lagt, koster det mindst 655 millioner kroner til omlægning af varmerør mm. Det kan man få rigtig mange busser for. Det smarte ved busser er også, at man kan flytte ruten, så den giver mening. Og så er de betydeligt nemmere at sætte i drift. Letbanen fylder alt for meget. Hvorfor skal den køre igennem det mest trafikerede kryds i Aarhus - krydset Nørreport/Kystvejen? Herfra kommer bilister fra færgen, Randersvej, Kystvejen og den nordlige del af Aarhus, samt fra midtbyen. Og så også en letbane? Det er helt tabt. Hvordan Helge Bay kalder en sporvogn for en "ny trafikløsning", er mig også en kæmpe gåde. Som sagt nedlagde vi den i 1971. Og så køber jeg ikke argumentet med, at det er den eneste CO2-neutrale løsning. Så vidt jeg ved, findes der også elektriske busser. Alt det her gør, at letbanen skal droppes. Og så har jeg hverken nævnt problemerne med frosten, eller den evige udskydelse af åbningsdatoen. Letbanen er gammel vin på nye flasker. Vi har prøvet det før og lagde sporvognene ned af en årsag. Forhåbentlig er der kun få mennesker, der ønsker at ødsle pengene væk på et så udueligt projekt.

Aarhus

Genlæs livebloggen fra uddelingen af michelinstjerner: Flere Aarhus-restauranter beholdt stjernen

Danmark For abonnenter

Tusindvis af borgere betaler allerede mere end gennemsnittet: Nu risikerer de højere skat efter udligningslussing

Aarhus

Cyklister må ud på omvej: Den århusianske 'cykelmotorvej' står flere steder under vand

Annonce