Annonce
Østjylland

Campingejere oplever rift om kanoture på Gudenåen: Folk skal skynde sig

Der er rift om kanoerne på Gudenåen til sommer. Hos Gudenå Camping i Brestenbro oplever ejerne, at der er stor efterspørgsel efter ture mellem Tørring og Klostermølle. Arkivfoto : Søren E. Alwan
Selvom det endnu går et stykke tid, før der åbnes op for kanosejlads mellem Tørring og Klostermølle, oplever Gudenå Camping ved Brædstrup stor efterspørgsel efter kanoer. Folk skal skynde sig, hvis de skal opleve en kanotur, lyder det fra campingejerne.

Brestenbro: Sidste år var ejerne af Gudenå Camping i Brestenbro ved Brædstrup ved at blive lagt ned på telefonen af folk, som ønskede at komme ud at sejle i kano på Gudenåen. Dengang måtte ejerne Helle Levring og Ole Vinther for det meste give den nedslående besked, at alt var udsolgt.

Også i år tegner det til, at der vil være en enorm interesse for at tilbringe et par dage i naturen med sejlads på Gudenåen. I hvert fald er der mange, der allerede nu har booket sig ind på en kanotur hos Gudenå Camping.

- Sidste år var helt vild, og meget tyder på, at sæsonen i år kommer til at minde om sidste år. Kanoudlejningen går stærkt, så folk skal skynde sig, hvis de skal nå at få oplevelsen med en kanotur i år, siger Ole Vinther fra Gudenå Camping.

Annonce

Travl sæson

Den lokale campingplads har 25 kanoer, som den lejer ud, når kanosæsonen på denne del af Gudenåen åbner 16. juni. Gudenå Camping er overnatningsstedet på en todages kanotur mellem Tørring og Klostermølle, og her kører Ole Vinther i løbet af sommeren næsten dagligt til Tørring med campingspladsens kanoer til sejlerne. Todages-turene sælges som et pakketilbud, og dem er der stor efterspørgsel efter.

- Vi sælger mange af den slags pakker. Den første weekend efter kanosæsonen starter, er allerede udsolgt, og den anden weekend lukker snart. Der er mange folk, der vælger at holde ferie i Danmark igen i år på grund af corona-situationen, så det kan vi mærke på interesse for kanoture, siger Ole Vinther.

Campingejerne Ole Vinther og Helle Levring på Gudenå Camping i Brestenbro forventer en travl sommer med mange af gæster igen i år. Foto: Henrik C. Sandvad

Gudenå Camping fik sidste år en rekordsæson, da også mange campister valgte at tilbringe en del af deres ferie på campingpladsen i Brestenbro. Også campingdelen tegner positivt i år, selvom starten af sæsonen har været, som den plejer.

- Vi plejer aldrig at have et stort tryk på vores plads i forsæsonen, og sådan har det heller ikke været i år. Vi har nogle gæster, men det helt store rykind kommer til sommer - og lige som sidste år forventer vi rigtig mange gæster i år, siger Helle Levring.

Annonce

Sommer med træf og markedsdage


Sidste år var helt vildt og meget tyder på, at sæsonen i år kommer til at minde om sidste år. Kanoudlejningen går stærkt, så folk skal skynde sig, hvis de skal nå at få oplevelsen med en kanotur i år.

Ole Vinther, Gudenå Camping


Gudenå Camping holder hvert år nogle aktiviteter for campinggæster og for beboerne i nærområdet, og 5. juni planlægger campingejerne at holde en markedsdag, hvor lokale handlende kan få en stand og sælge deres varer.

- Vi vil gerne lave et så stort og interessant marked som muligt, så de lokale handlende må gerne henvende sig, hvis de har noget, som de vil sælge. Allerede nu har vi nogle, som vil sælge Tupperware, trævarer og glaskunst, men det kan være alt muligt. Vi holder markedsdagen for at vise folk, at vi er her, men også for at åbne os over for lokalområdet, siger Helle Levring.

På grund af corona-situationen måtte den lokale campingplads aflyse mange arrangementer sidste år, men på Gudenå Camping er ejerne klar til at holde arrangementerne i denne sæson. Det betyder, at der bliver gensyn med Morrison-træf i pinsen, autocamper-træf og træf for veteranbiler i juli.

Annonce
Kultur For abonnenter

Tøfting fortryder intet: Hans dramatiske fortid bliver til scener på Svalegangen

Danmark

Lørdagens coronatal: Syvende dag i træk med over 4000 nye coronatilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Ejerne af populær Aarhus-restaurant åbner nyt spisested på Åboulevarden

Byudvikling For abonnenter

Ulla er talsmand for fællesråd: Christiansbjergs protest mod fortætning får politikere til at vakle

Alarm 112

Voldsom brand totalskader villa i Thorsø: Politiet sigter 68-årig beboer

Aarhus

TV2 sagde blankt nej til The Julekalender: - Hun syntes, det var noget jysk bondelort

Dall: Nu kulminerer måneders dårligdomme for Mette Frederiksen

Aarhus For abonnenter

Fremtidens tog kræver kæmpe ombygning af Aarhus H, og den kommer til at støje: Nu er sidste chance for at klage

Østjylland

Randi har stiftet en regnbuecafé på Centralhotellet: Der mangler et mødested for LGBT-miljøet i Odder

Aarhus

Casablanca-familie åbner ny restaurant: Nordisk og fransk køkken i tidligere direktørbolig

DF slår revner - er det Fremskridtspartiet om igen?

AGF

AGF-året der gik: Her er seks nedslag fra de mest opsigtsvækkende kampe

Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: Er dette spisested virkelig bedre end Frederikshøj?

Aarhus

Coronasmitten viger ikke en tomme i Aarhus: De seneste par døgn er smittetallene frosset fast

Annonce