Annonce
Livsstil

Campister myldrer frem: - De er som køer, der kommer på græs

Mens mor og far pakker ud i campingvognen, drøner seksårige Sofie og hendes fireårige lillesøster Maria rundt på campingpladsen og hilser på de andre børn. Mange af dem er legekammerater fra tidligere år. Foto: Lars Rasborg
Påskeferien betyder højt humør og glædelige gensyn på Randers City Camp, hvor fastliggerne har gjort deres indtog.

Randers: Ved Randers City Camp er påsken mere travl end sædvanlig, og forventningerne til sommeren er høje, fordi mange danskere formentlig vil holde sommerferie hjemme, ligesom sidste år.

- Vi kan godt mærke, at der er blevet solgt flere campingvogne det sidste år. Vi har flere fastliggere end normalt, fortæller Ronni Andersen, der driver campingpladsen med sin søster, Bianca Andersen.

- Her i påsken har vi mere travlt end normalt, men jeg vil ikke sige, vi er overrendt. Vi har stadig nogle ledige pladser. Det tror jeg skyldes, at Randers Regnskov og restauranterne ikke er åbnet endnu. Når det sker, kommer der helt sikkert endnu mere run på, for folk vælger typisk bynære campingpladser som vores for at komme ud og opleve en masse, fortæller hun.

Annonce
Det er søskendeparret Ronni og Bianca Andersen, der står bag Randers City Camp. Foto: Lars Rasborg

Søskendeparret er enige om, at folk i år i særlig høj grad har trængt til at komme hjemmefra. Det er det, de hører fra gæsterne og selv fornemmer, når de går rundt på pladsen.

- Det er som køer, der kommer på græs, smiler Bianca Andersen og tilføjer:

- Her render ungerne rundt med røde kinder og leger sammen fra morgen til aften. Det har de virkelig trængt til, kan man mærke.

Ud af lejligheden

Man skal da heller ikke gå mange skridt ned ad campingpladsens stier, inden man støder på de første legende børn, der kommer susende forbi. Blandt andre søstrene Sofia og Maria Poulsen på henholds seks og fire år. De suser rundt på en af pladsens trehjulede køretøjer, mens mor og far pakker ud i forteltet.

- Vi bor i en treværelses lejlighed i Randers, så det her er vores have. Her er der legepladser og udeliv, så vi er her så meget som overhovedet muligt. Der er ikke længere, end vi kan cykle herud, fortæller pigernes far, Dan Poulsen.


Her render ungerne rundt med røde kinder og leger sammen fra morgen til aften. Det har de virkelig trængt til, kan man mærke.

Bianca Andersen, Randers City Camp


Begge de voksne i familien på fire er vokset op med campingferier, og de har aldrig været i tvivl om, at det er en tradition, de ville fortsætte i deres egen lille familie.

- Jeg tror, Sofie var fire dage gammel, da vi havde hende med på camping for første gang, smiler Dan Poulsen.

- Det er virkelig et dejligt sted, det her. Der er et stærkt sammenhold mellem børnene herude, og der bliver taget så godt hånd om børnene på campingpladsen, supplerer familiens mor, May Rasmussen.

Annonce

Et gået all in

Lidt derfra går Mette Vindelev rundt og lufter sine to små hunde. Hun holder til i en af campingpladsens største vogne, som hun og manden købte i efteråret.

- Vi er gået all in. For os er det i stedet for et sommerhus, og vi forventer, den skal ligge her de næste ti år, fortæller hun.

Mette Vindelev og manden var sidste år på en uges sommerferie hos Randers City Camp. De blev så vilde med stedet, at de endte med at købe en campingvogn og leje sig ind som fastliggere fra denne sæson. Foto: Lars Rasborg

Da Mette Vindelev bliver spurgt, hvad der tiltaler hende ved campinglivet, er hun ikke i tvivl:

- Når du træder ud af forteltet, er der folk omkring dig. Men du kan også trække dig tilbage og være dig selv, hvis du vil det. Derudover er der lækker natur i området, og pladsen her er tæt på både Randers og Aarhus, siger hun og tilføjer, at hun og manden sidste år havde lejet en uges ferie på Randers City Camp, hvor de blev så vilde med stedet, at de besluttede at være fastliggere fra nu af.

På en campingplads er fællesskabet højt prioriteret, og man hjælper hinanden. Her er nogle camping-naboer ved at hjælpe hinanden med at bygge fast gulv til et fortelt. Mændene knokler, mens kvinderne sludrer. Her ses Karin Christensen (tv), Helle Nørskov og Sofie Jeppesen (th), som alle er enige om, at netop fællesskabet er det, der gør en campingferie helt speciel - ikke mindst det fællesskab, man mærker blandt campingpladsens mange børn. Foto: Lars Rasborg
Ægteparret Else og Henning Jensen har camperet siden 80'erne - de sidste fire år som fastliggere på Randers City Camp. Her er deres søn, Benny Jensen, ved at hjælpe dem med at sætte forteltet op. Foto: Lars Rasborg
Niårige Rasmus og femårige Maja er blandt de faste gæster på Randers City Camp, hvor de under avisens besøg glade suste rundt på stierne. Foto: Lars Rasborg
Annonce
AGF For abonnenter

Stiften finder historiens bedste AGF-spillere: Se nummer 31 til 40

Danmark

Ny smitterekord: Onsdagens coronatal er det højeste på et døgn under hele epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Aarhus-selskab investerer 10 milliarder i ensomme ældre: - Det kan stikke helt af for os

Aarhus For abonnenter

Få overblikket: Her er det nye byråd og alle udvalgsposterne

Debat

Aarhus handler naivt og uforsvarligt: Nu sætter vi os foran rådhuset i protest

Aarhus

Pressemøde afledte frustration hos eventarrangør: Hvem skal betale for aflysninger?

Redaktør: Statsminister har al interesse i at tale i minksag

AGF For abonnenter

Afsløring: Bjarke Ingels og adskillige verdensberømte arkitekter står i kø for at tegne det nye stadion i Aarhus

Erhverv

Se video med Mads: Papchef i Løvbjerg og udviklingshæmmet humørspreder

Hilsner fra landsholdet, OB, Brøndby og Odenses borgmester: Mange er dybt berørt over Lars Høghs død

Kultur

Se video: Handy kronprins indviede nyt Sports- og Kulturcampus

Aarhus For abonnenter

Trukket ud af klasseværelset og trampet i hovedet: Volden er stigende og voldsom på Aarhus' folkeskoler

Sport

Kendt forening lukker og efterlader sig pengegave: Her er modtagerne af overskudsformuen

Annonce