Annonce
Aarhus

Cabaresque forfører dig til et pirrende univers

Der er fuld fart på det pirrende show. Foto: Gaia Micatovich

AARHUS: Den århusianske burlesque-organisation Cabaresque fejrer sit fem års jubilæum med et show. Organisationen er startet i 2014 af Sophie Ternowitz og Pernille Lund Olesen, og siden 2015 har Felicia Jafari været med.

De tre kender hinanden fra dramaturgi-studiet på Aarhus Universitet.

- "Cabaresque" er "kabaret" og "burlesque" sat sammen. Vi sigter altid efter at have stor variation, så ikke to numre i et show er ens, og vores shows er også forskelige. Gæsterne ved derfor aldrig, hvad de går ind til, og det har givet mange lyst til at komme igen og igen, siger Sophie Ternowitz og fortsætter:

- Det hele begyndte som en selvproduceret teaterforestilling, der blev starten på en række underholdende og nyskabende burlesque shows, som med tiden har vokset sig større, bedre og vildere. Vi fejrer, at genren for alvor har markeret sig og er kommet for at blive, og vi forfører folk til et pirrende univers. Publikum kan vente alt fra klassisk burlesque til nycirkus, akrobatisk varieté, neo-burlesque og livesang.

Annonce

Showet

  • Cabaresque. Fem års jubilæumsshow.
  • Radar, Godsbanen i Aarhus.
  • Torsdag 19. september kl. 20. Dørene åbner kl. 19.
  • Showet varer cirka halvanden time inklusive pause.
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Racisme skal standses og andet end det

Et fodboldstadion har sin egen retorik. Der er næsten ingen grænser for, hvad publikum tillader sig at råbe efter aktørerne på banen. Det gælder både spillere og dommere, som bliver udsat for tilråb, som kunne have kostet en dom, hvis de var blevet råbt på åben gade. Men stadions har deres egne regler. Mere bliver tilladt indenfor end udenfor. Racisme burde slet ikke forekomme, heller ikke på fodboldstadions. Ethvert menneske har ret til respekt uanset hudfarve, og det er godt, at der nu bliver taget fat på at standse racismen på internationalt niveau. I yderste instans skal en fodbolddommer afbryde en kamp, hvis racistiske tilråb bliver gentaget. Det skete to gange i Bulgarien-England forleden. Men kampen blev spillet færdig. Reglen er ikke uden problemer. Hvis et hold er bagud, og tilhængerne ønsker at få kampen standset, kan de råbe racistiske udtryk, så dommeren må gribe ind. Og så ekstrem som sport på øverste niveau er blevet, er mange parate til at udnytte enhver regel og mulighed for at vinde eller undgå at tabe. Et andet sted kan vi begynde. Herhjemme sker det meget ofte, at tilskuerne råber "ludersøn" efter en dommer, hvis de mener, han har dømt forkert - selvfølgelig mod deres eget hold. Det tilråb er krænkende og uholdbart, og Dansk Boldspil-Union bør give dommeren eller endnu bedre fjerdedommeren ret til at standse kampen, når tilråbet forekommer. I gentagne tilfælde kan han standse kampen helt. Det er også upassende, når fodboldlandsholdet og andre hold synger den sejrssang, som slutter med "store patter". Det er plat og lummert. Selv om der kan være voldsomme fysiske udfoldelser, når det går hårdest til i fodbold, kan spillet også være elegant. Stemningen på et stadion kan være fantastisk og hjertegribende, og stedet bør ikke være skueplads for latrinære, platte, upassende og racistiske tilråb. Det vil også klæde spillet, hvis elegancen føres videre, når kampen er forbi. Spontan jubel og glæde hører med, og den skal der selvfølgelig være plads til, men den kan også udføres værdigt.

Annonce