Annonce
Alarm 112

Carls svigerdatter: - Visheden giver os en mulighed for at sige pænt farvel

For to uger siden ledte politi og Beredskabsstyrelsen efter Carl Petersen i Bygholm Å. Torsdag fik familien ro, da Carl Petersen blev fundet død i en beboelsesejendom tæt på banegården. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Carl Petersen, der forsvandt fra Ceres Centret 7. januar, blev fundet død torsdag eftermiddag. Midt i sorgen er familien lettet over, at de nu kan sætte et punktum for tre frygtelige uger med uvished om Carl Petersens skæbne.

Horsens: Efter tre uger i uvished fik familien til 81-årige Carl Petersen, der forsvandt fra sit hjem på Ceres Centret 7. januar, torsdag eftermiddag beskeden om, at Carl Petersen var fundet død i et teknikrum i en beboelsesejendom tæt på banegården.

Allerede få dage efter, Carl Petersen forsvandt, sagde svigerdatteren Jette Østergaard Petersen til Folkebladet, at håbet om at finde deres demens-ramte familiemedlem i live var ved at være slukket, og at man nu bare ønskede at finde ham.

Torsdag aften, da Folkebladet talte med hende, var der da også midt i sorgen en god del lettelse at spore i Jette Østergaard Petersens stemme.

- Politiet ringede på hos os ved 13.30-tiden og fortalte, at de med stor sandsynlighed havde fundet Carl, og vi blev bedt om at komme med for at identificere ham. Der kunne vi så bekræfte, at det var ham, siger hun.

- Det har været tre frygtelige uger, og det er dejligt at få sat et punktum, og at vi nu får ro til at komme videre. Vi havde egentlig affundet os med tanken om, at Carl nok var faldet i åen, det var der jo meget, der tydede på, og at der så ville gå lang tid, før de fandt ham. Nu får vi en mulighed for at sige pænt farvel, siger Jette Østergaard Petersen, der også er taknemmelig for, at det ikke var et barn, der fandt Carl Petersen.

Annonce

- Tusind tak for hjælpen

I dagene efter den 81-åriges forsvinden blev der sat en eftersøgning i gang med deltagelse af rigtig mange horsensianere, der systematisk gennemtrawlede byen.  Private borgere og organisationen Missing People engagerede sig massivt i eftersøgningen.

Carl Petersen forsvandt 7. januar 2021. Foto: Sydøstjyllands Politi

Jette Østergaard Petersen har igennem hele forløbet offentligt udtrykt sin taknemmelighed over, at så mange deltog i eftersøgningen af Carl Petersen.

- Det vil jeg gerne gentage. Vi er så taknemmelige. Folk har jo nærmest stået i kø for at hjælpe, og det har været vildt overvældende. Det var Horsens, der stod sammen, alle kiggede og ledte, og næste gang, der kommer et opslag fra Missing People, er vi de første, der melder os, siger hun.


Det var Horsens, der stod sammen, alle kiggede og ledte, og næste gang, der kommer et opslag fra Missing People, er vi de første, der melder os.

Jette Østergaard Petersen


Jette Østergaard Petersen retter også en stor tak til politiet.

- De har gjort en stor indsats, og de har været så gode til hele tiden at holde os orienteret, når der var noget nyt, så vi ikke skulle få informationerne andre steder fra, siger hun.

Annonce

Bagsiden af medaljen

Midt i taknemmeligheden retter Jette Østergaard Petersen en appel til alle om, at man tænker sig om, inden man skriver på de sociale medier.

- Det har nok været bagsiden af medaljen. Vi har desværre flere gange set opslag på Facebook, hvor folk skriver, at de tror, at de har set Carl alle mulige steder, hvor vi på forhånd kunne sige, at det var umuligt. Og hver gang har vi skullet hele følelsesregistret igennem. Det har været hårdt, og jeg vil opfordre til, at man bare kontakter politiet, når man synes, man har set noget, i stedet for at skrive det på de sociale medier, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce