Annonce
Navne

Carsten Holst skal stå i spidsen for Aarhus' Biblioteker

Carsten Holst, tidligere leder af Filmby Aarhus, er blevet udnævnt til forvaltningschef i Borgerservice og Biblioteker. Foto: Morten Pape
Carsten Holst, der siden sommeren 2018 har været konstitueret forvaltningschef i Borgerservice og Biblioteker i Aarhus Kommune, er blevet fastansat i stillingen med virkning fra 1. august.

Den tidligere leder af Filmby Aarhus er blevet udnævnt til forvaltningschef i Borgerservice og Biblioteker, en stilling, han har været konstitueret i det seneste år. - Carsten Holst fortsætter den internationaliseringsstrategi, som Borgerservice og Biblioteker har ført gennem flere år, og gør det rigtigt godt. Carsten har leveret som konstitueret i stillingen, og jeg har fuld tillid til, at han også vil levere fremover. Ikke mindst i forhold til at fastholde og udbygge den rivende udvikling, som har gjort Borgerservice og Biblioteker blandt de førende i verden, sagde rådmand Rabih Azad-Ahmad (Rad.V.) ved en præsentation på Dokk1.

Stillingen som forvaltningschef har været slået op, og Kultur og Borgerservice modtog 13 højtkvalificerede ansøgninger. Det var et enigt ansættelsesudvalg, der efter udvælgelsesprocessen pegede på Carsten Holst.

- Jeg er utrolig glad for at være forvaltningschef i Borgerservice og Biblioteker, og jeg er beæret over at blive udvalgt til en så attraktiv stilling. Jeg glæder mig til at fortsætte arbejdet med de mange dygtige medarbejdere, fortsat udvikle vores kerneydelser samt ikke mindst at sætte styrket fokus på værdien af Borgerservice og Biblioteker i hele samfundet, udtaler Carsten Holst i en presemeddelelse.

Carsten Holst har i en årrække været ansat i filmbranchen, heraf de seneste år som leder af Filmby Aarhus og Den Vestdanske Filmpulje. Han har desuden været en del af ledelsen i Den Europæiske Kulturhovedstad Aarhus 2017, hvor han i en periode var konstitueret som kreativ programchef.

Steen Risom har i Carsten Holsts fravær været konstitueret chef for Filmby Aarhus det seneste år. Det fortsætter han med, indtil en afløser er fundet. Stillingen som Filmby-chef forventes slået op efter sommerferien.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

- Jeg har lært så meget af Sanne

Læserbrev

Læserbrev: Kolindsund kan være med til at redde klimaet

I forbindelse med den nye finanslov afsættes der to milliarder kroner til at sænke landbrugets CO2-udledning og skabe mere natur. Pengene skal først og fremmest gå til udtagning af landbrugsjord, som herved sænker udledning af klimagasser. Her tænkes især på lavbundsjorder, som tages ud af drift. Visse lavtliggende marker skal ikke længere dyrkes, men i stedet skal vandstanden hæves, så der skabes mere plads til hjemmehørende vilde planter og dyr. Det er en aftale, som passer fint i tråd med det samarbejde, der er i gang mellem Danmarks Naturfredningsforening og landbruget. Her kan vi i foreningen Kolindsunds Venner stærkt anbefale, at der kigges på gendannelse af Kolindsund, som er placeret midt på Djursland. Kolindsund blev afvandet omkring 1874, da man dengang mente, at der var mangel på landbrugsjorder. Der blev etableret kanaler rundt om Kolindsund, og pumpestationer sørger for, at området holdes tørt. Men dette kræver masser af energi til strøm til pumpestationerne, og de talrige kanaler, der krydser Kolindsund, er fritaget for randzoner, således at gødning og giftstoffer uhindret suges op i kanalerne og udledes i Kattegat via Grenaaen. Kolindsund kan med sine cirka 25 kvadratkilometer blive Jyllands største sø, og en gendannelse vil i første omgang koste erstatning for de landbrugsarealer, der oversvømmes. Men dernæst vil naturen og miljøet og kommunerne på Djursland blive vinderne, når tilflyttere bosætter sig i området og turisterne strømmer til, som vi ser det med andre lignende projekter, der er etableret gennem de senere år. Se blandt andet på Filsø og Skjern Enge. Men udover sikring af naturen vil en gendannelse af Kolindsund også spille en stor rolle i forbindelse med klimasikring af Grenaa, som er truet, hver gang der er stormflod, østenvind og højvande. Der arbejdes lige nu med en model, der skal sikre Grenaa mod oversvømmelse, og her vil Kolindsund med sin store vandoverflade endvidere blive en stor buffer, således at vand fra det meste af Djursland, som løber denne vej ud i Kattegat, vil kunne opsamles, indtil presset på Grenaa fra øst er aftaget. Nu kan der ikke være så meget at betænke sig over. Det er på tide, at vi kommer i gang.

112

Personlige stridigheder årsag til uro i Aarhus V: Flere aftener med ballade og knivstikkeri

Annonce