Annonce
Navne

Casa-stifter er død: Michael Mortensen blev kun 49 år

Michael Mortensen stod i sin tid hos Casa i spidsen for en række byggerier i København - her ses han på en byggeplads på Nordhavnen i København i 2017. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Michael Mortensen, der mere end nogen anden satte sit præg på Horsens med byggerier og investeringer, er pludseligt død. Han efterlader sig hustru og to børn.

Horsens: Erhvervsmanden Michael Antitsch Mortensen er død i en alder af 49 år. Det oplyser selskaberne M+ og Flügger i pressemeddelelser.

- Det er med stor sorg, at vi på familiens vegne må meddele, at Michael Antitsch Mortensen helt uventet og pludseligt er afgået ved døden. Familien er naturligvis i chok og har derfor brug for os. Vi beder alle om at respektere dette. I dybeste sorg, lyder det fra M+, der har hjemme på Havnen 3 i Horsens og tidligere bar navnet Ejendomsselskabet Casa.

Dødsårsagen er ikke oplyst.

Annonce

Michael Mortensen, der opbyggede sig en stor formue gennem entreprenør- og ejendomsvirksomheden Casa, var ved sin død bestyrelsesformand for Flügger og både eneejer og bestyrelsesformand for M+ Invest.

- Vores dybeste tanker og medfølelse går til Michaels familie i denne svære tid, skriver Flügger.

Horsens' mest kendte erhvervsmand Michael Mortensen er død, oplyser M+ og Flügger A/S i pressemeddelelser. Han var bestyrelsesformand i koncernen. Michael Mortensen var mest kendt som stifter af Casa-koncernen, der har sat sit præg på Horsens - ja, hele Danmark - med markante byggerier og investeringer. Michael Mortensen blev 49 år. Arkivfoto: Søren E. Alwan

Michael Mortensen var en af Danmarks rigeste personer og en fremtrædende erhvervsmand.

- Det pludselige tab af Michael er ikke alene et stort personligt tab af en vigtig person og mentor, det er også et stort tab for Flügger og for dansk erhvervsliv, som har mistet en sand entreprenør og et overordentligt godt menneske, udtaler den konstituerede formand for bestyrelsen i Flügger Group A/S, Jimmi Mortensen.

Opvokset i Horsens

Michael Mortensen startede i 2005 entreprenørfirmaet Casa A/S med Peter Rosengren og Per Hansen som mindretalsaktionærer.

Siden drev han selskaberne Casa A/S, Ejendomsselskabet Casa A/S, Casa Finans A/S og Hybel A/S, og så købte han sig - blandt meget andet - ind i Flügger A/S, som han altså var formand for til sin pludselige død.

Michael Mortensen og koncernen investerede igennem tiden i en stribe selskaber. Han var blandt meget andet engageret økonomisk i fodboldklubben AC Horsens, hvis hjemmebane i mange år har båret navnet Casa Arena.

I 2016 købte kapitalfonden Catacap aktiemajoriteten i Casa A/S. Michael Mortensen ejede fortsat cirka 20 procent, indtil den tyske fond ActivumSG sidste år købte hele selskabet.

Annonce

Gik i skole i sydbyen

Michael Mortensen blev født 14. marts 1972 og gik i skole i sydbyen - på Bankagerskolen. Allerede som 13-årig startede han eget firma, der i underentreprise lagde tagsten på de FM-Huse, som faderen Finn Mortensen byggede. En advokat var formel indehaver af selskabet på grund af Michaels unge alder.

I 1990'erne blev Michael Mortensen gradvis medejer af FM-Huse, der i 2002 fusionerede med Søkjær Huse.

I 2006 solgte Michael Mortensen 75 procent af FM-Søkjær til kapitalfonden Axcel. De sidste 25 procent af virksomheden solgte han i 2011.

Annonce

Hotel blev genrejst

I de senere år har kæmpeinvesteringen i renoveringen og genrejsningen af Jørgensens Hotel på Søndergade fyldt meget i Horsens. Ejendomsselskabet Casa - nu M+ - investerede i omegnen af 100 millioner kroner og gav den fuld gas med hotel og restaurant.

Blå bog: Michael Antitsch Mortensen

Michael Antitsch Mortensen blev født 14. marts 1972.

I 1985 startede han som 13-årig eget firma, ApS KBIL 9 NR. 821, med en advokat som formel indehaver af selskabet på grund af sin unge alder. Firmaet lagde i underentreprise tagsten på de FM-Huse, som faderen Finn Mortensen byggede. ApS KBIL 9 NR. 821 kom senere til at hedde Ejendomsselskabet Casa og M+ Ejendomme.

I løbet af 1990’erne blev Michael Mortensen gradvist medejer af faderens virksomhed, FM-Huse.

I 2002 fusionerede FM-Huse med Søkjær Huse. Michael Mortensen solgte i 2006 75 procent af FM Søkjær til kapitalfonden Axcel, og i 2011 solgte han de sidste 25 procent. FM-Søkjær blev i 2010 slået sammen med Interbyg under navnet HusCompagniet.

I 2005 stiftede Michael Mortensen entreprenørfirmaet Casa A/S med Peter Rosengren og Per Hansen som mindretalsaktionærer.

I 2009 købte Michael Mortensen sin første andel af aktier i malerkoncernen Flügger. I 2015 kom han ind i bestyrelsen.

I 2015 omsatte Casa A/S for 1,1 milliarder kroner, og i 2016 købte kapitalfonden Catacap 60 procent af virksomheden, hvilket efterlod 40 procent til Michael Mortensen, Peter Rosengren og Per Hansen, der alle fortsatte i virksomhedens ledelse med Michael Mortensen som administrerende direktør.

I 2016 stiftede Michael Mortensen typehusfirmaet Hybel. Det rundede i 2020 en milliard kroner i årlig omsætning.

I 2020 blev han formand for bestyrelsen i Flügger, og i januar 2021 købte han aktier for 325 millioner kroner, så hans andel gik fra 10 til 26,7 procent. I juni øgede han for 33 millioner kroner sin andel til 28,2 procent.

I 2021 købte den tyske kapitalfond ActivumSG entreprenørselskabet Casa A/S for over to milliarder kroner. Michael Mortensen solgte dermed sin sidste andel på 20 procent, som ifølge Børsens indbragte ham mellem 300 og 400 millioner kroner.

I 2021 skiftede Ejendomsselskabet Casa A/S, som Michael Mortensen stiftede som 13-årig, navn til M+ Ejendomme. Det skete i forbindelse med en række ændringer i de ejendoms- og investeringsaktiviteterne, der hidtil havde været drevet samlet under navnet Casa Group. Moderselskabet M.M. 26 Holding A/S skiftede navn til M+ Invest A/S.

Michael Mortensens rolle i M+-koncernen blev derefter at være en del af den overordnede ledelse med Per Hansen, Claus Porsgaard og Peter Heide Wessel.

Frem til sin død var han bestyrelsesformand i både M+ Invest og M+ Ejendomme, ligesom han var bestyrelsesformand i 46 andre virksomheder, herunder Flügger Group, Exxit 59 og Hybel Danmark.

Han var ligeledes direktør i en lang række virksomheder, der er datterselskaber af M+ Invest, og han var bestyrelsesmedlem i blandt andre Jacobsen Plus og Familien Hede Nielsens Fond.

Ifølge M+ stod Michael Mortensen frem til sin død i spidsen for flere end 8500 boligbyggerier og over 500.000 kvadratmeter erhvervsbyggeri.

For få måneder siden var Michael Mortensen en veloplagt auktionarius, da hotellet i det historiske palæ arrangerede en velgørenhedsmiddag og auktion til fordel for Horsens' hjemløse.

Annonce

- Et frygteligt tab

Borgmester Peter Sørensen (S) siger i en kommentar til Folkebladet, at han er dybt berørt af Michael Mortensens død:

- Jeg sender de varmeste tanker til familien, der har lidt et frygteligt tab, lyder det fra borgmesteren, der siger, at han derudover vil respektere familiens ønske om ro.

Også viceborgmester Martin Ravn (V) sender varme tanker til familien.

- Det er et kæmpetab. Michael Mortensen var i sin bedste alder og på toppen af sin karriere, og han skulle nu nyde de resultater, han har knoklet så hårdt for, siden han var helt ung. At det slutter på den måde, er rystende, siger han.

Michael Mortensen holdt tale, da der 8. januar 2020 blev taget første spadestik til Sct. Ibs Skoles nybyggeri, der erstattede Kilden. Casa stod for byggeriet. Arkivfoto: Morten Pape
Annonce

Entreprenant til det sidste

Michael Mortensen var entreprenant til det sidste. Så sent som i sidste uge stiftede han endnu et selskab, Folkli ApS. I den forbindelse fik han Horsens Folkeblad i røret:

- Er det ikke et godt navn, spurgte han med begejstring i stemmen og lod forstå, at noget spændende var under opsejling.

- Men jeg kan desværre ikke sige så meget før om et halvt års tid, tilføjede han.

Michael Mortensen og familien boede på Næsset i Horsens, inden de for et par år siden flyttede til Aarhus.

Michael Mortensen efterlader sig hustruen Bettina, to børn, søsteren Marianne og forældrene Finn og Else Marie.

Annonce
Alarm 112 For abonnenter

Få det fulde overblik over Viby-sagen: Derfor endte drabsmand med 12 års fængsel for at stikke sin eks-hustru ihjel

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

50 år som dronning: Jubilæum fejres med to ture i karet, hyldest på Rådhusets balkon og folkefest i Mindeparken

Byudvikling For abonnenter

Kommunen takker nej til milliongave fra bygherre: Tvivl om juraen nulstiller aftale

Debat

David Nielsen betalte prisen: Og nu er løsningen på AGF's krise åbenbart et seminar

Aarhus For abonnenter

Aarhus var i akut mangel på stemmetællere: Så fandt kommunen en løsning

Formand for landdistrikter om penge til sportshaller i bytte for flere vindmøller og solceller: - Det er slet ikke nok

Alarm 112

Så faldt dommen i Viby-knivstikkeri: Der var tale om drab - og straffen kunne have været højere

Aarhus For abonnenter

Bag om myten: Er Botanisk Have en voldtægtsmagnet som kvinder bør undgå om natten?

Navne

Astrid Krag uddelte fornem pris til østjyske Janni Lund Hansen: Hun er mønstereksemplet på en ildsjæl

Alarm 112

Fireårig datter ville gerne se sin mor: - Storebror måtte forklare, at far havde stukket hende ned, og at de ikke ville se mor igen

Se billederne: Kom med ind i Victor og Birgittes vilde drømmehus med 360 graders terrasse, snedkerkøkken og privat shelter direkte ned til åen

Byudvikling

Aarhus Havn er årsag til 17.000 job: Sådan er havnen kommet frem til tallet

AGF For abonnenter

David Nielsen fyldte mere på gangene i AGF, end de fleste lige aner - og derfor bliver hverdagen med en ny cheftræner også en helt anden nu for klubben, spillerne og fansene

AGF

AGF-duo klar til U21-landsholdet - men Hausner er forbigået

Annonce