Annonce
Østjylland

Casablanca-ejer vil ikke ændre på støjen

Spørgsmålet er, om Jørgen Nielsen kan nå at åbne vandrehjemmet til denne sæson, hvis han får en godkendelse fra Norddjurs Kommune. Selv siger han ja. Arkivfoto: Søren Andersen

Jørgen Nielsen kan sagtens forstå, at virksomheder på havnen på Anholt er bekymret. Men at placere vandrehjemmet et andet sted er ikke realistisk.

Der var udtalt bekymring fra de naboer til et måske kommende vandrehjem på havnen på Anholt, hvor det nuværende Casablanca ligger, da kommunen sendte ideen i høring.

Det drejede sig blandt andet om, hvorvidt turister i fremtiden ville begynde at brokke sig over støjen eller lugten fra virksomhederne samt hvorvidt dette blot var første skridt på vejen til at forvandle området fra et erhvervsområde til et turistområde.

Men det er ikke planen, lyder det fra Casablanca-ejer Jørgen Nielsen, der godt kan forstå bekymringen, men også påpeger, at der er efterspørgsel efter flere overnatningsmuligheder på øen.

Annonce

»Der er ekstra stor efterspørgsel efter sengepladser i perioden i højsæsonen, hvor man kan komme til Anholt og blandt andet høre live musik hver aften på to forskellige spillesteder.

Alt som turistkontoret på Anholt og Visit Anholt råder over til udlejning i højsæsonen er altid udlejet allerede fra april måned. Derefter meldes hvert år alt udsolgt i hele højsæsonen,« lyder det fra Jørgen Nielsen i en replik til høringssvarene.

Kun et sted i spil

Han har intet ønske om, at der skal laves om på støjreglerne for området, for allerede i dag er det acceptabelt for turisterne.

»Lystbådehavnen ligger tættere på musikspillestederne end vandrehjemmet, og spillestederne har absolut ingen interesse i at forstyrre de sovende gæster på havnen, da det er dem de lever af.

Dersom at det indtil nu ikke har været problematisk med levende musik og overnattende gæster både fastboende og sejlere, må det betyde, at det nuværende støjregulativ tilgodeser både erhvervsdrivende, restaurationer og overnattende turisters ønsker,« skriver Casablanca-ejeren, der også slår fast, at det ikke er muligt for ham at placere vandrehjemmet andre steder end i Casablanca, da bygningen allerede er købt, og det ikke vil være rentabelt at nyopføre et vandrehjem.

»Så hvis Casablanca bygningen ikke må bruges, tror jeg næppe, vi får et vandrehjem på Anholt.«

Derfor lyder Jørgen Nielsens forslag til kommunen da også på, at man ikke ændre på støjregulativerne for området samtidig med at man baserer godkendelsen til perioden april-oktober, så kroen og andre overnatningsmuligheder kan dække behovet i lavsæsonen.

Skulle vandrehjemmet blive en realitet, så ser Jørgen Nielsen en god sammenhæng med de seneste års nyåbnede caféer og barer på øen.

»Kommunen har igennem de sidste år givet tilladelser til fire nye caféer og udskænkningssteder på havnen, så der nu i alt er otte steder på havnen. Et vandrehjem uden madsalg vil supplere disse forretninger fortrinligt,« lyder det fra Jørgen Nielsen.

Der er endnu ingen tidshorisont på, hvornår sagen skal finde en afgørelse.

Annonce
AGF For abonnenter

I har gjort jer selv til grin, AGF. Kort og godt

Danmark

Fredagens coronatal: 1085 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Skovfest på trods: Småfest er Smukfests coronavenlige lillesøster

Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: Samlet set er det umuligt at gå trist hjem fra Havnær

Sport

Lørdagens OL-program: I nat kan Sara Slott løbe sit sidste professionelle løb

Aarhus

Sønderlemmende kritik af bazar i Aarhus V: Fødevarestyrelsen kvitterer med sur smiley

AGF For abonnenter

Bagkanten: 5 gode grunde til, at det ikke er så slemt i AGF, som det ser ud

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Podcast

Torben byggede en friskole og dræbte Ørum Skole

AGF

Europa-exit får konsekvenser i AGF: Her er fem bud på hvilke

Danmark

Albert Dyrlund er død: Youtuberen drømte om opmærksomhed, men ville også gerne af med den

Aarhus

Overvældende modtagelse: Nyt surdejsbageri blæst bagover på Frederiksbjerg

Aarhus For abonnenter

Holy shit: Stiften tjekker byens automatiske toiletter -  sarte sjæle bedes klikke på en anden artikel

Alarm 112

El-løbehjul i sammenstød med lastbil: Kvinde hentet i ambulance

Annonce