Annonce
Østjylland

Casablanca-ejer vil ikke ændre på støjen

Spørgsmålet er, om Jørgen Nielsen kan nå at åbne vandrehjemmet til denne sæson, hvis han får en godkendelse fra Norddjurs Kommune. Selv siger han ja. Arkivfoto: Søren Andersen

Jørgen Nielsen kan sagtens forstå, at virksomheder på havnen på Anholt er bekymret. Men at placere vandrehjemmet et andet sted er ikke realistisk.

Der var udtalt bekymring fra de naboer til et måske kommende vandrehjem på havnen på Anholt, hvor det nuværende Casablanca ligger, da kommunen sendte ideen i høring.

Annonce

Det drejede sig blandt andet om, hvorvidt turister i fremtiden ville begynde at brokke sig over støjen eller lugten fra virksomhederne samt hvorvidt dette blot var første skridt på vejen til at forvandle området fra et erhvervsområde til et turistområde.

Men det er ikke planen, lyder det fra Casablanca-ejer Jørgen Nielsen, der godt kan forstå bekymringen, men også påpeger, at der er efterspørgsel efter flere overnatningsmuligheder på øen.

»Der er ekstra stor efterspørgsel efter sengepladser i perioden i højsæsonen, hvor man kan komme til Anholt og blandt andet høre live musik hver aften på to forskellige spillesteder.

Alt som turistkontoret på Anholt og Visit Anholt råder over til udlejning i højsæsonen er altid udlejet allerede fra april måned. Derefter meldes hvert år alt udsolgt i hele højsæsonen,« lyder det fra Jørgen Nielsen i en replik til høringssvarene.

Kun et sted i spil

Han har intet ønske om, at der skal laves om på støjreglerne for området, for allerede i dag er det acceptabelt for turisterne.

»Lystbådehavnen ligger tættere på musikspillestederne end vandrehjemmet, og spillestederne har absolut ingen interesse i at forstyrre de sovende gæster på havnen, da det er dem de lever af.

Dersom at det indtil nu ikke har været problematisk med levende musik og overnattende gæster både fastboende og sejlere, må det betyde, at det nuværende støjregulativ tilgodeser både erhvervsdrivende, restaurationer og overnattende turisters ønsker,« skriver Casablanca-ejeren, der også slår fast, at det ikke er muligt for ham at placere vandrehjemmet andre steder end i Casablanca, da bygningen allerede er købt, og det ikke vil være rentabelt at nyopføre et vandrehjem.

»Så hvis Casablanca bygningen ikke må bruges, tror jeg næppe, vi får et vandrehjem på Anholt.«

Derfor lyder Jørgen Nielsens forslag til kommunen da også på, at man ikke ændre på støjregulativerne for området samtidig med at man baserer godkendelsen til perioden april-oktober, så kroen og andre overnatningsmuligheder kan dække behovet i lavsæsonen.

Skulle vandrehjemmet blive en realitet, så ser Jørgen Nielsen en god sammenhæng med de seneste års nyåbnede caféer og barer på øen.

»Kommunen har igennem de sidste år givet tilladelser til fire nye caféer og udskænkningssteder på havnen, så der nu i alt er otte steder på havnen. Et vandrehjem uden madsalg vil supplere disse forretninger fortrinligt,« lyder det fra Jørgen Nielsen.

Der er endnu ingen tidshorisont på, hvornår sagen skal finde en afgørelse.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Stop fodboldbaners plastsvineri

Vidste du, at det måske smadrer havmiljøet, når dit barn går til fodbold? Hvis dit barn spiller på en gammel kunstgræsbane, er det desværre tilfældet. Kunstgræsbaner er ofte lavet af gamle bildæk, der bliver sprættet op og raspet. Det gør banen blød og rar at falde på. På den måde minder det om rigtige græsbaner. Men det raspede bildæk, bliver ikke på banerne, det hentes med hjem og alle mulige andre steder, hvor fodboldspillerne færdes. Derfor kommer det også i grundvandet, og det ryger i havene, derved ødelægges havmiljøet. Og vi risikerer selv at komme til at spise mikroplasten, når de fisk, vi spiser, har indtaget plasten enten som direkte føde, eller fordi de spiser andre dyr, der har det i sig. Nåh, ja de fisk spises også af andre dyr, der spises af større dyr, og så har vi det overalt i naturen. Enhedslisten kræver derfor et stop for anlæg af kunstgræsbaner med det forurenende granulat i, og at vi får de gamle baner skiftet ud med nyt, miljøvenligt kunstgræs. Der findes i dag alternativer lavet af f.eks. kokosfibre, sukkerroer eller olivenkerner – så der er ingen undskyldning for ikke at komme i gang! Sverige overvejer et forbud, og EU-Kommissionen skal til foråret diskutere, hvilke tiltag der skal til. Lad den grønne bølge gå på vores boldbaner – så vi og vores børn kan spille fodbold med god samvittighed!

Aarhus For abonnenter

Bevaringsværdigt byggeri til salg: Prisen starter ved 14 millioner

Aarhus

Bruno har uddannet 400 til at spille jagthorn: - Jeg bliver ved med at spille, så længe jeg kan tygge smør

Danmark

Fund af væsentligt bevismateriale: Ledende nynazist og 27-årig varetægtsfængslet for hærværk på jødisk gravplads

Annonce