Annonce
Livsstil

Castenskiold er gået konkurs: - Vi havde for høje ambitioner

Castenskiold har ligget ved åen siden 2004. I starten som café, men siden som mad- og natklub. Arkivfoto: Kim Haugaard

Restauranten og natklubben Castenskiold ved åen er gået konkurs. Ejeren håber at kunne genåbne i ny konstellation.

AARHUS: Det er godt 13 år siden, at Castenskiold slog dørene op ved Aarhus Å som et helt nyt og trendy café med højt til loftet, lysekroner og lange gardiner. Det hele holdt i træ samt sorte og rødlige farver, og det hele indrettet af arkitekten Henrik Bønnelycke.

Den 500 kvadratmeter store café i to etager har navn efter Christian Castenskiold-Klixbüll, der med sin kone Gro Stoltze Katborg stod som indehaver og stifter, og siden har Castenskiold været igennem både forskellige ejere og forskellige koncepter. Nu er det tilsyneladende slut for denne gang, for Castenskiold har lukket, låst dørene og er gået konkurs, hvilket bekræftes af indehaver Kim Elgaard.

- Helt kort fortalt havde vi en natklub, der fungerede fantastisk, men vi havde et alt for højt ambitionsniveau i restauranten, hvilket har slået hul i kassen, siger Kim Elgaard til Århus Stiftstidende.

Annonce

Castenskiold

2004: Åbnet af Christian Castenskiold-Klixbüll og Gro Stoltze Katborg som café

2008: Overtaget af ægteparret Susi og Jesper Øhlenschlæger

2011: Konkurs efter millionunderskud. Nye ejere: Claus kruse, Anders Vestergaard og Kim Elgaard

2013: Nyt koncept - væk med café, nu mad og natklub

2014: Kim Elgaard køber sine partenere ud

2017: Optaget i Guide Michelin (Væk igen i 2018-udgaven)

2018: Konkurs

Regnskaber:

2017: -115.000 kroner

2016: -187.000 kroner

2015: -363.000 kroner

Castenskiold er indrettet af arkitekten Henrik Bønnelycke. Artkivfoto: Martin Ballund

Fra café til gourmet

Castenskiold blev i 2008 overtaget af et andet ægtepar, Susi og Jesper Øhlenschlæger, der i 2011 gik konkurs efter et millionunderskud. Herefter overtog en gruppe Aarhus-herrer, Claus Kruse, Anders Vestergaard og Kim Elgaard butikken, og et par år efter fjernede de helt ordet café fra både navn og koncept og kaldte i stedet Castenskiold for en mad- og natklub.

Niveauet i køkkenet blev af en væsentlig anden karakter, og madanmeldere stod i kø for at uddele roser. Selv Michelin-inspektørerne var forbi og optog i 2017 restauranten i guiden. Inden da havde Kim Elgaard i 2014 købt sine partnere ud og stod frem til konkursen midt i februar alene som ejer.

- Jeg arbejder på højtryk på at finde en løsning og eventuelt samle stumperne i et nyt regi, hvor ambitionsniveauet i restauranten skal sænkes. Foreløbig må jeg tage de tæsk, der følger med en konkurs, men jeg håber virkelig, vi kan løfte det igen, lyder det fra Kim Elgaard.

Kim Elgaard ønsker på nuværende tidspunkt ikke at uddybe konkursen eller de mulige genåbningsplaner yderligere.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Parkering på fiskerihavnen. Er vi blot en stime gubbier i akvariet?

Det forekommer mig ret bizart, at to rådmænd offentligt diskuterer, hvem der mon er skyldig i den ene fejl efter den anden, samtidig med at vi borgere blot ser på cirkusset. Det var i ingens interesse, at parkeringsforholdene blev ændret på Fiskerihavnen. Men af en eller anden finurlig bureaukratisk grund ændrede man det uden argumentatorisk grund. Vi så det også med projekt Aarhus Folkepark, hvor der heldigvis blev oprettet borgergrupper mod indgriben i vores grønne områder. Burde det overhovedet være nødvendigt at oprette protestgrupper? Burde borgerdemokrati/-inddragelse ikke være en ren selvfølge? Heldigvis landede Lind Invest og Salling Fondene lidt ro på bølgen i akvariet. Men også her går det stærkt, og før vi fik set os om, hed projektet pludselig Kongelunden. Jo, demokratiets vej i akvariet vil ingen ende tage. Gubbierne svømmer konstant rundt og følger bare strømmen af fodringen fra oven. Det er, som om byrådets aktører i akvariet helt har glemt, at de er medaktører og skal varetage miljøet i vandet til gavn for alle. Det kunne være ønskeligt, at man lyttede noget mere til borgerne og stillede dem overfor flere valg, så det ganske enkelt var flertallet, der havde en sidste stemme, i forhold til om det skal være den ene eller den andens byudviklers forslag, der bliver realiseret i de forskellige enormt store projekter, der skal udvikle byen. Vi skal alle være her, og vi skal alle behandles med respekt.

AGF

AGFs cheftræner efter 3-1-sejr i Midtjylland: - Jeg er sindssygt stolt

Annonce