Annonce
Debat

Cavlingpris: Morten Svith har et vigtigt budskab til dig

Morten Svith. Foto: Jens Thaysen

Så blev årets Cavling-pris uddelt, og stort tillykke til Camilla Stockmann og Janus Køster-Rasmussen for den sikkert fremragende bog "Bullshit", som jeg nu vil ønske at få i fødselsdagsgave. Godt research- og skrivearbejde bliver man aldrig træt af.

Men.....

Jeg havde alligevel helst set prisen gå til Morten Svith fra Århus Stiftstidende. Hvorfor? Fordi Morten Svith med sin fremragende og vedholdende journalistik har fastholdt os i kernen af, hvad vores arbejde går ud på, nemlig at bekæmpe nepotisme, korruption og magtmisbrug. Det er Cavling-arbejde.

Ene mand gik Morten Svith op mod landets næststørste kommune, som gang på gang forsøgte at lægge låg på skandalen med bestikkelse, chikane, nepotisme og en rådden kultur i den kommunale forvaltning. Politikere, embedsmænd, jurister og informationsansatte var den mægtige kommunes "hær".

David mod Goliath.

Aarhus Kommunes ser anderledes ud i dag, takket være Morten Svith. Han har sikret de ansattes retsstilling, han har fået de korrupte fyret, og han har forhindret misbrug af skattekroner. Tænk, hvis Morten Svith ikke havde skrevet sine artikler, så havde de vanvittige forhold i Aarhus Kommune stadig eksisteret. Det er svært at se så markante forandringer, skabt af de andre nominerede til Cavling-prisen.

Når jeg skriver det her, så er det også for at minde Aarhus-borgere og borgere i alle Danmarks kommuner om, hvor vigtig den frie og uafhængige lokaljournalistik er. Den journalistiske vagthund er ikke en selvfølge, hvilket kan opleves i de efterhånden mange kommuner, som ikke længere har reel, kritisk journalistisk dækning.

Vær sikker på, at forhold som dem, der er beskrevet i Århus Stiftstidende af Morten Svith, kunne afsløres mange steder. Journalisten er der bare ikke.

Et stort tillykke, Morten Svith, med nomineringen!

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Pladsmangel og dårlige faciliteter: Politiet drømmer om at flytte fra Politigården

Annonce