Annonce
Aarhus

Center for Social Nytænkning åbner: Målet er at ændre lovgivningen

Steffen Rasmussen, som grundlagde Fundamentet som frirum for socialt udsatte borgere, har taget initiativ til det nye Center for Social Nytænkning. Arkivfoto: Kim Haugaard

6. september byder det nye private initiativ Center for Social Nytænkning indenfor til åbningsfest. Målet er at påvirke lovgivningen på socialområdet.

Aarhus: Socialt udsatte får en ny frontkæmper, når initiativet Center for Social Nytænkning officielt slår dørene op torsdag 6. september.

Hvor offentligt det end kan lyde, så er initiativet drevet af private kræfter. Bag centeret står Steffen Rasmussen, der skabte Fundamentet, som tilbyder gratis rådgivning og behandling til sårbare og udsatte. Efter fire år i spidsen for det sociale frirum med adresse på Søren Frichs Vej, trak han sig ud ved årsskiftet. Nu er han klar til at præsentere sit næste projekt, som ikke bare skal lette tilværelsen for socialt udsatte århusianere, men i hele landet.

Center for Social Nytænkning har indrettet sig i Ceres Allé 11 som et arbejdsfællesskab for 35 forskere, iværksættere, konsulenter og forfattere, der arbejder med sociale indsatser. Alle med egne virksomheder.

- Centeret er oprettet som en virksomhed, så det er så uafhængigt, som det kan blive. Det giver os den slagkraft, der skal til for at få ideer og værdier omsat til lovforslag, siger Steffen Rasmussen.

Ideen om et center for social nytænkning kom pludselig til Steffen Rasmussen. Håbert er, at det vil kunne hjælpe mange mennesker på én gang, når det lykkes at påvirke de politiske beslutninger om sociale indsatser. Arkivfoto: Dorthea Dittmer

Målet er lovændringer

Kontorfællerne vil arbejde både individuelt og i samarbejde på at udvikle og forbedre sociale indsatser. Projekterne finansieres ved blandt andet at søge fonde.

- Vi har lige fået midler til en større undersøgelse, der skal munde ud i en lovændring af kontanthjælpsystemet, fortæller stifteren.

- Målet vil altid være at påvirke lovgivningen, uddyber Steffen Rasmussen, der tror på, at de sociale indsatser og hjælpen til sårbare og udsatte borgere kan gøres både bedre, billigere, mere menneskeligt og omsorgsfuldt.

Center for Social Nytænkning har desuden modtaget 50.000 kroner fra Smukfonden til at kortlægge tilbuddene til sårbare og udsatte unge i Aarhus. Hvad virker, og hvad virker ikke?

Ved åbningen torsdag byder borgmester Jacob Bundsgaard (S) velkommen. Der vil være grill og øl i gården, og som et socialt eksperiment i arrangementet er traktementet lavet efter konceptet betal-hvad-du-vil.

I kontorfællesskabet er der også blevet plads til et atelier med 16 kunstnere, der udstiller ved åbningen. Man kan desuden hilse på kontorhunden Ramses.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Så klip dog den hæk! Husejere får besked i øjeblikket - og det kan blive dyrt blot at kigge den anden vej

Danmark

Fredagens coronatal: 1085 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Efter voldsomt uheld på Grenåvej: Politiet sigter bilist for spirituskørsel

AGF For abonnenter

I har gjort jer selv til grin, AGF. Kort og godt

Debat

Undskyld, jeg tog så grueligt fejl: Det viste sig at være den bedste beslutning for Aarhus i 1000 år

Aarhus

De har ventet og ventet og ventet - men nu lysner det: Efter 13 måneders corona-lukning genåbner populært bagagerumsmarked

Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: Samlet set er det umuligt at gå trist hjem fra Havnær

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Debat

Opråb fra Skanderborg: Godt nok er Aarhus landets næststørste by, men hvorfor skal byen tilgodeses?

Aarhus

Sønderlemmende kritik af bazar i Aarhus V: Fødevarestyrelsen kvitterer med sur smiley

Østjylland

Frisør bytter salon ud med sejlbåd: Familie sætter kurs mod de varme lande

Østjylland

Mere vand på vej: DMI varsler risiko for skybrud og torden

AGF For abonnenter

Bagkanten: 5 gode grunde til, at det ikke er så slemt i AGF, som det ser ud

Sport

Video: Sara Slott løber sig i OL-semifinalen

Annonce