Annonce
Debat

Central Park i Aarhus: Her har vi lyst til at gå hen med børnene

"Enhedslisten har set en præsentation af The Yard, og den første tanke er, at det lige netop er sådan et sted, man har lyst til at gå hen med sine børn og børnebørn. Det kan blive vores Central Park i Aarhus, som alle i byen vil glæde sig over", skriver Lone Norlander Smith og Peter Hegner Bonfils. Visualisering: LOCO Architects
Annonce

DEBAT: Fortætning af Aarhus Midtby skal ske nænsomt og med omtanke. Sådan står der i Kommuneplanen, vedtaget af byrådet. Der står: "Kulturmiljøer skal behandles med omtanke", hvilket Enhedslisten i årevis har kæmpet for.

Det vil vi også gøre med banegraven, hvor vi siger nej til højt og tæt byggeri. Derimod siger vi ja til en Central Park Aarhus, f.eks. som det er skitseret i forslaget The Yard.

Et overvældende stort flertal af høringssvarene om overdækning af banegraven siger nej til det fremlagte forslag fra C.F. Møller med tæt, højt og kompakt byggeri over banegraven. I stedet for efterspørges lys og luft, grønne områder og mulighed for aktiviteter og mødesteder.


Vi fornemmer en vilje hos flere partier i byrådet til, at det er denne vej, vi skal gå. Det er glædeligt. For står vi sammen om dette, kan vi også finde løsninger.


Hvis vi overhovedet skal overdække banegraven, kan Enhedslisten tilslutte sig disse ønsker. Dermed vil området blive til gavn og glæde for alle i byen og ikke kun for de få, der vil have råd til at bo der.

Det er meget glædeligt at se forslaget The Yard fra LOCO Architects præsenteret i Stiften. Glimrende, at Frederiksbjerg-gruppen har fremlagt dette og præsenteret det for byrådets partier.

Enhedslisten har set en præsentation af The Yard, og den første tanke er, at det lige netop er sådan et sted, man har lyst til at gå hen med sine børn og børnebørn. Det kan blive vores Central Park i Aarhus, som alle i byen vil glæde sig over. Og hermed kan vi markere, at Aarhus sammen med andre byer i Europa går foran med bæredygtig og grøn byudvikling.

Hvad koster det? Hvor skal pengene komme fra? Sådan spørger vi altid som politikere. Og ja, det skal vi da arbejde på at finde ud af. Vi fornemmer en vilje hos flere partier i byrådet til, at det er denne vej, vi skal gå. Det er glædeligt. For står vi sammen om dette, kan vi også finde løsninger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Århusianske løbere smadrede personlige rekorder og EM-krav i historisk løb: Dansk atletik har aldrig stået i denne situation før

Aarhus

Fredagens coronatal: Laveste antal nye smittede i tre måneder i Aarhus

Annonce