Annonce
Byudvikling

Centralhotellet er solgt: Ny ejer vil have liv i bygningen

Den midterste del af Centralhotellet på Torvet i Odder har skiftet ejer igen. Arkivfoto
Forretningsmand fra Odder har købt den fredede ejendom på Torvet. Han vil gerne i dialog med kommunen om stedets fremtid.

Odder: Der skal skabes liv i det gamle hotel på Torvet, mener Centralhotellets nye ejer, Kim Uno Mogensen.

Han har købt den midterste del af bygningen af Dansk Ejendoms Management A/S, som i seks år har ejet Centralhotellet uden at gøre meget ved stedet.


Annonce

Jeg fik lyst til at vække det til live igen.

Kim Uno Mogensen


- Jeg vil gerne have det til at shine og summe af aktivitet. Men uden penge får jeg ikke råd til at male det og sætte altaner i stand, siger Kim Uno Mogensen.

Den 57-årige forretningsmand er forankret i lokalsamfundet. Han har boet i Ørting i 10 år samt i Odder de seneste 17 år, og interessen for hotellet er ikke ny.

- Jeg har været med i foreningen Teatersalens Venner med Eric Petterson (der døde i 2017, red.), men dengang havde jeg ingen tanker om at købe stedet, siger Kim Uno Mogensen.

Vækkes til live

Han ejer speditionsfirmaet Uno Transport, der bl.a. arbejder i Øst- og Centraleuropa, og han ejer også nogle ejendomme i Odder.

- For nogle år siden begyndte jeg at investere i ejendomme. Centralhotellet sygnede lidt hen og manglede vedligeholdelse, og jeg fik lyst til at vække det til live igen. Jeg har en interesse i at få det lejet ud, og gerne til Odder Kommune, siger Kim Uno Mogensen.

For to år siden puttede kommunen og Realdania penge i et såkaldt forprojekt, der skal undersøge, hvad der fremover kan ske med bygningen. Dengang gik hotellets daværende ejer med i en projektgruppe, og det arbejde vil Kim Uno Mogensen gerne deltage i.

- Jeg har set masser af planer, og jeg har også set idéen om et bibliotek. Men hvordan og hvorledes ved jeg ikke endnu. Jeg skal helst have en indtægt, så jeg kan sætte det i stand. Uden penge er der ikke rigtigt råd til at gøre noget ved bygningerne, og de trænger til en hel masse, mener den nye ejer.

Annonce

Glad sælger

Sælgeren har udsendt en pressemeddelelse, hvor direktør Frantz Longhi skriver, at han har været glad for ejerskabet.

- Især er vi glade for at have fået etableret et rigtig godt samarbejde med Odder Kommune og Realdania om ejendommens mulige fremtidige anvendelse - til gavn for byens borgere, siger Frantz Longhi blandt andet i pressemeddelelsen.

Heri står der også, at corona har udsat udviklingsarbejdet, så der formentlig ville gå noget tid, før der vil komme et endeligt resultat. Derfor har koncernen besluttet sig for at sælge.

- Da vi fik henvendelsen fra Kim Uno Mogensen, syntes vi, det var det rette tidspunkt at sælge på og et godt match for byen og ejendommen. Vi har i koncernen mange projekter - men vi vil med helt særlig interesse fortsat følge den fremtidige udvikling af Centralhotellet, siger Frantz Longhi.

Det samme vil mange borgere formentlig, for ifølge Frantz Longhi er interessen for stedet så stor, at der næsten hver uge er kommet idéer til hotellets anvendelse fra byens borgere.

Ifølge tinglysning.dk har den midterste del af Centralhotellet med adressen Rosensgade 18 en ejendomsværdi på 15,6 millioner kroner, og grundværdien er 3,2 millioner kroner.Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Udbrud af ekstra smitsom corona-variant: Vuggestue og børnehave i Risskov lukket

Aarhus

De smarteste sygehuse klarede coronakrisen bedst: AUH er blandt de bedste i verden

Alarm 112

Nye redningsstiger i østjyske havne skal forebygge drukneulykker: Skrig-orange og kan ses fra vandet i mørke

Aarhus For abonnenter

Beboere frygter, at dødskørsel på Aarhus Ø vil koste liv: Vagter og afspærring af p-plads er i spil til at dæmpe uroen

Annonce