Annonce
Læserbrev

Ceres Arena: Her er de rigtige tal

"Århus Stiftstidende drager desværre en helt forkert konklusion i sin leder, hvis man tror, at 19 årlige arrangementer er det samme som 346 ubrugte dage. For det regnestykke holder ikke i virkeligheden," skriver Hanne Bisbo Stadsgaard, Ceres Park & Arena, og Søren Højlund Carlsen, AGF A/S. Foto: Axel Schütt

Debat: Århus Stiftstidende sætter i øjeblikket fokus på Ceres Arena i en artikelserie, der fokuserer på Ceres Arena og en påstået manglende udnyttelse af hallen.

Det foranledigede forleden chefredaktør Jan Schouby til at forfatte en leder under den dramatiske overskrift: ”Det totale vanvid: Byen skriger på idrætsfaciliteter, men byens dyreste og bedste hal står ubrugt hen”.

En noget besynderlig og næsten komisk timing, da lederen udkom samme dag, som Ceres Arena tog hul på en af de største sportsbegivenheder, der har været på dansk grund i form af VM i badminton - en verdensomspændende begivenhed, der når ud til op mod 650 millioner tv-seere verden over og dermed brander byen globalt, og som lige nu sætter sit store præg på Ceres Park & Arena.

Men timing eller ej - i lederen harcelerede chefredaktøren over, at der kun er 19 arrangementer i kalenderen for Ceres Arena i det næste år. Og konkluderede derfor nærmest, at hallen så står tom og ubrugt hen i de 346 andre dage på året og derfor kunne bidrage til en løsning på det behov, der er i Aarhus Kommune for ledige hal-timer. Gid det var så vel.

Arena

For der er ikke noget, vi hellere ville i AGF A/S og Ceres Park & Arena end at bidrage til flere hal-timer oven i de mange tusinde, der allerede årligt benyttes i de tre haller, der er her i Kongelunden.

Annonce

Men Århus Stiftstidende drager desværre en helt forkert konklusion i sin leder, hvis man tror, at 19 årlige arrangementer er det samme som 346 ubrugte dage.
For det regnestykke holder ikke i virkeligheden.

Alene i 10 måneder - fra august 2021 til maj 2022 - er Ceres Arena således totalt i brug i 212 dage - altså i næsten 70 procent af dagene, hvor der er aktivitet i hallen, hvilket ikke hænger sammen med det billede af en spøgelses-tom hal, som lederen så dramatisk tegner op.

For man kan ikke blot tælle antallet af offentlige arrangementer i Ceres Arena sammen og så konkludere, at det er det samme, som de dage hallen er i brug. For dels lægger en koncert i sagens natur beslag på flere dage end blot koncertdagen, da der går tid med opsætning og nedtagning - og dels er der rigtig meget aktivitet i hallen, der ikke fremgår nogen steder, da det enten netop er breddeidræt eller private arrangementer.

Når man på lederplads kræver, at ”aktivitetsniveauet i Ceres Arena skal hæves øjeblikkeligt”, sparker man en pivåben dør ind - og inde bag den dør er der allerede nu et ganske højt aktivitetsniveau og et stort fokus på at udnytte kapaciteten - også til breddeidrætten.

For eksempel er der 15 dage i november, hvor breddeidrætten bruger hallen. Der er tre dage, der bruges til en koncert med Jung. Der er en skolefest, der lægger beslag på Ceres Arena i to dage, der er tre dage med Aarhus Mesterskaberne i Skills, der er to dage, der går med en håndboldkamp, og sådan kunne man blive ved.

I december er billedet det samme med 11 dage, hvor breddeidrætten bruger Ceres Arena. Der er fire dage, der går med håndboldkampe og to dage til en eksamen for VUC og så videre.

Så Ceres Arena bruges allerede rigtig meget af breddeidrætten og byens skoler - udover de mere kendte arrangementer som håndboldkampe, koncerter og andre arrangementer, der altså til sammen over blot ti måneder lægger beslag på hallen i mere end 200 dage.

Og paradoksalt nok skyldes en del af det høje arrangementsniveau netop det, som lederen efterlyser. Nemlig, at det allerede er aftalt med Aarhus Kommune, at Ceres Arena fungerer som “reservehal”, når der er aflysninger i andre haller - for eksempel i tilfælde af en håndboldkamp for Aarhus United eller ved AGF’s hjemmekampe.

Så når man på lederplads kræver, at ”aktivitetsniveauet i Ceres Arena skal hæves øjeblikkeligt”, sparker man en pivåben dør ind - og inde bag den dør er der allerede nu et ganske højt aktivitetsniveau og et stort fokus på at udnytte kapaciteten - også til breddeidrætten. Og det vel og mærke et aktivitetsniveau, som er helt i tråd med de ambitioner og visioner, der er udlagt af Aarhus Kommune om at tiltrække koncerter og større events til byen og samtidig være tilgængelig for det lokale forening- og uddannelsesliv i byen.


Svar fra chefredaktør Jan Schouby:

Når vi i vores artikler om belægningen i Arena skriver, at der er i alt 19 arrangementer, så er det, fordi det er det antal, som AGF selv oplyste, var planlagt i hallen i et år. At det så nu viser sig, at AGF åbenbart ikke talte sandt, men reelt havde mange flere arrangementer, er kun glædeligt.

Dog skal det siges, at en skolefest og tilsvarende arrangementer jo ikke ligefrem tæller positivt, når det handler om at skaffe idrætten bedre vilkår.

Vi er naturligvis godt klar over, at et arrangement ofte lægger beslag på mere end en dag i Arena, men det ændrer ikke på det faktum, at hallen i store perioder står gabende tom og langt fra bruges til idræt, i det omfang man kan forvente af sådan en hal.

Og det ændrer heller ikke på det faktum, at Arenaen ifølge en PWC-rapport fra 2019 havde en belægningsgrad på bare 41 procent, hvilket i rapporten blev beregnet som lavt. Siden er Aarhus Håndbold stoppet med at træne i hallen og spiller nu kun halvdelen af sine hjemmekampe i hallen.

Men når det er sagt, så er det naturligvis dejligt, at AGF nu åbenbart også har forstået vigtigheden af, at der skal være aktivitet i Arena året rundt. Det kan kun glæde byens borgere og skatteydere.

Annonce
Aarhus

Tag kandidattesten her

Aarhus For abonnenter

Her vil byrådet skabe vild natur: Men hov - naturen her er allerede vild

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Fredagens coronatal: Yderligere 1270 er testet positive for corona

Annonce
Annonce
Annonce
Byudvikling

Mads var en af de første, der flyttede til Nye: - Ringede man efter en taxa, ringede de tilbage og var sure - ingen GPS kunne finde os

Norddjurs For abonnenter

Lige lovlig liberal: Østjysk LA-formand snød statskassen for 500.000 kroner

Alarm 112

32-årig motorcyklist mister livet på køreanlæg

Aarhus

Kendt fiskehandel får sur smiley for rengøring: - Det gør kraftedeme ondt

Aarhus

Ugens corona-tal: Smitten stiger på landsplan, men Aarhus ligger stadig lavt

Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: Er det her Østjyllands næste Michelin-stjerne? Derfor er svaret lige nu, nej

Debat

Nu går det løs på lygtepælene: Valgplakaterne skal op, og det skal være efter reglerne

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Erhverv

Værs'go, nu kan du købe din nye bolig: Skåde-villa sætter prisrekord i Aarhus

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Aarhus

Menneskelort flyder fortsat i Riis Skov: Nu vil kommunen sætte endnu større skilte op for at stoppe skovskidning

Aarhus For abonnenter

Brandmand ramt af kræft og blodpropper: - Det er ufatteligt, at jeg ikke kan blive undersøgt for PFOS-forgiftning

Sport

For to år siden blev Thor erklæret håndboldinvalid: I dag er han stamspiller i Skanderborg Aarhus

Annonce