Annonce
Bakken Bears

Champions League: Bravt kæmpende Bears blev den lille mod italiensk storhold

QJ Peterson og Bakken Bears blev de små i onsdagens Champions League-kamp mod Dinamo Sassari. FOTO: Kim Haugaard
Bakken Bears havde italiensk tophold inden for skudhold, men nåede aldrig hele vejen op til Dinamo Sassari i årets første Champions League-kamp i Aarhus.
Annonce

BASKETBALL: Hellere lille og vågen end stor og doven, siges det. Men hvad nu hvis ham den store udover at være stor også er vågen?

Bakken Bears er i denne sæson med i gruppespillet i Champions League - et europæisk trin højere end de er vant til at være på. Og det kan ses på modstanden.

Onsdag var Serie As nummer to fra den forgangne sæson, Dinamo Sassari fra Sardinien, på besøg i Aarhus.

Og på det niveau udelukker det ene ikke det andet. Spørg bare Miro Bilan.

Kroaten er 213 centimeter lang. Det er højt selv i basketball, men mere opsigtsvækkende er det trods alt heller ikke. Som man kunne forvente var han svær at styre under kurven for Bears-spillerne, der til tider hoppede forgæves og måtte fejle ham.

Men når samme mand samtidig kan skyde og score bag trepointslinjen og følge med modstanderens hurtigste spillere i forsvaret, ja, så er det efterhånden svært at stille noget op.

Men det er den slags typer, der render rundt heroppe på Champions League-niveauet, hvor Bakken Bears så gerne vil være en fast deltager.

Men århusianerne gjorde nu en god figur onsdag aften mod Miro Bilan og hans italienske holdkammerater, selvom det blev til et nederlag på 84-91.

Danskerne blev hele tiden holdt ud i strakt arm af den større og stærkere modstander. Et par håndfulde point efter hele tiden. Tæt på men alligevel var der aldrig rigtig spænding om sejren.

Champions League, 3. runde

Bakken Bears - Dinamo Sassari 84-91

Periodecifre: (25-26), (18-23), (17-20), (24-22)

Bears: DeShawn Stephens 25, QJ Peterson 18, Tylor Ongwae 14, Ryan Evans 10, Adama Darboe 9, Michel Diouf 5, Morten Sahlertz 3

Sassari: Miro Bilan 20, Justin Tillman 17, Eimantas Bendzius 14

Rebounds: Bears 43, Sassari 42

Tilskuere: Cirka 400 i Arena

Dinamo Sassari fører gruppe A med tre sejre, Bakken Bears er sidst med tre nederlag

Annonce

Lige ved og næsten

Hjemmeholdet nåede indenfor seks point i fjerde periode, men strammere fik de aldrig trukket elastikken.

Med hjemvendte Adama Darboe som dirigent samt Peterson, Evans, Ongwae og Stephens som skarprettere holdt Bears et tryk på Dinamo Sassari, der betød, at de aldrig kunne slappe af i kampen.

Og da Miro Bilan med to minutter igen overlagt begik en fejl mod DeShawn Stephens for at få netop ham - der ikke er verdens bedste til det - til at skyde straffekast, skal Bears se det som et kompliment. Som et bevis på, at det stærke italienske hold ikke tog nogen chancer.

Annonce

Skarprettere

I perioder viste gæsterne prøver på sammenspil, der gjorde århusianerne til en flok hunde i et spil kegler. Bedst som de troede de havde fået dækket op for samtlige skudtrusler, blev bolden spillet en ekstra gang rundt til en fri mand, der som den største selvfølge sænkede sit skud.

Dinamo Sassari scorede på mere end halvdelen af deres trepointforsøg. Bears på knap hvert fjerde.

Den slags kan aflæses på slutsedlen.

Og hvad det angår lod det til at koste bjørnene dyrt at Bears måtte undvære både Darko Jukic og Thomas Lærke. Den ene på grund af en forstrækning og den anden fordi han stadig ikke er helt ovenpå efter at have haft covid-19.

Bakken Bears har tabt samtlige tre kampe i Champions League-gruppespillet mens Dinamo Sassari har fuld gevinst.

Adama Darboe kæmpede og Bakken Bears kæmpede forgæves mod Dinamo Sassari. Foto: Kim Haugaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Corona ændrer hverdagen for 87-årig: - Det er mærkeligt, at jeg må undvære bridge og samværet med vennerne

Annonce