Annonce
Sport

Chancerne er mange i VSK: Målene er bare for få

Mathias Rask Thomsen har indkasseret 14 mål i de første otte ligakampe. Arkivfoto: Jørgen Kirk.
Skarpheden i de afgørende situationer har manglet for VSK, der har skabt chancer til flere sejre, end de to, det er blevet til.

FODBOLD: Det startede så godt for 2. Divisionsoprykkerne VSK.

I sæsonens første kamp blev det til en storsejr mod Thisted, der er nedrykker fra landets næstbedste række. Og i den anden kamp blev det til en nullert mod Vejgaard, hvor cheftræneren var rasende over de mange misbrugte chancer.

Resten af sæsonen har for VSK været mere "Vejgaard", end det har været "Thisted". Chancerne har i det store hele været der, men bolden er ikke trillet det sidste stykke ind over stregen. I kampen mod Aarhus Fremad var VSK det bedste hold og brændte en massiv chance i de døende minutter. I stedet blev det til et 1-0-nederlag efter en målmandsfejl af Mathias Rask Thomsen, der med et dårligt udspark gav Fremad-strikeren Christian Nissen et tomt mål.

Og mod Brabrand blev det til et 3-0-nederlag, selvom holdet brændte en friløber og yderligere en stor chance ved 0-0.

- Præstationerne har langt hen ad vejen været til point. Men vi bliver nødt til at forholde os til pointene, og der kan vi ikke være tilfredse. Det er meget små marginaler, der gør, om det går vores vej.

- Senest mod Næsby er vi dominerende og bør være foran med 2-0 i pausen og har siddet tungt på spillet. I anden halvleg begår vi et klodset straffespark og begår et forsvarskoks, og igen er det fordi, vi i første omgang ikke får sparket bolden ind, så vi kan få den ro og tryghed, et føringsmål giver. Vi må erkende, at vi ikke har været skarpe nok i de afgørende situationer, siger VSK's cheftræner Jens Gjesing.

Annonce

Vi må erkende, at vi ikke har været skarpe nok i de afgørende situationer.

Jens Gjesing, cheftræner i VSK Aarhus

Hvem skal score målene?

VSK's ni mål i de første otte kampe er lidt, men det er ikke grelt. Holdet har stadig scoret lige så mange mål som to andre hold i puljen, mens Jammerbugt har scoret færre.

Men når det burde og kunne have været mange flere, vender snuden tilbage til det evindelige spørgsmål: Hvem skal score målene?

Sidste sæsons topscorer Oscar Scott Carl er væk, og cheftræneren erkender, at der mangler målnæser og topscorertyper i truppen.

- Jacob Rittig har målnæsen, og han er god til at komme ind i de rigtige positioner, men han var desværre for os fraværende til Næsby-kampen, da han skulle til bryllup hos sin søster. Og så prøver vi at forløse noget af Magnus Clemmensens energi ved at bruge ham i en mere offensiv rolle, hvor han kan tage dybe løb. Han har et rigtig fint spark, og på et tidspunkt begynder han også at sparke dem ind, siger Jens Gjesing.

Ingen mål på hjemmebane

Et andet problem har været målene på hjemmebane, hvor det mirakuløst nok slet ikke er blevet til mål i sæsonen endnu. Omvendt har holdet scoret ni gange på udebane.

Jens Gjesing køber dog ikke nogen præmis om, at der er en dårlig bane, eller at Vejlby Stadion er så svækkende for holdets spil, at der ikke kan blive scoret. Det er for nemt at se spøgelser, mener han. Men han erkender, at banen er svag.

- Senest så banen egentlig god ud, men efter 20-25 minutter var den pløjet op, og den er presset i øjeblikket med det vand, der har været.

- Men det handler om os selv, og vi må bare arbejde endnu hårdere for at få tingene til at lykkes. Vi må være endnu mere koncentrerede i vores afslutningsøvelser og endnu skarpere i vores specialtræning og ekstratræning. Vi kan kun kigge indad, siger cheftræneren.

VSK Aarhus

VSK's kampe i 2. Division (Målscorere i parantes)

 • Thisted - VSK 1-4 (Marcus Sloth, Christopher Denius, Nick Drachmann, Jakob Rittig)
 • VSK - Vejgaard 0-0
 • Middelfart - VSK 2-1 (Nick Drachmann)
 • VSK - Aarhus Fremad 0-1
 • Dalum - VSK 4-2 (Jacob Green-Pedersen, Jakob Rittig (Straffe))
 • VSK - Brabrand 0-3
 • Ringkøbing - VSK 1-2 (Jacob Rittig x2)
 • VSK - Næsby 0-2.

Topscorerliste

 • Jakob Rittig - 4 mål
 • Nick Drachmann - 2 mål
 • Marcus Sloth, Christopher Denius, Jacob Green-Pedersen: 1 mål.

Lørdagens 2. Divisionskampe med århusianske hold

 • Vejgaard Boldspilklub - Aarhus Fremad (12:00)
 • VSK Aarhus - FC Sydvest 05 (13:30)
 • Middelfart Boldklub - Brabrand IF (14:00)
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Racisme skal standses og andet end det

Et fodboldstadion har sin egen retorik. Der er næsten ingen grænser for, hvad publikum tillader sig at råbe efter aktørerne på banen. Det gælder både spillere og dommere, som bliver udsat for tilråb, som kunne have kostet en dom, hvis de var blevet råbt på åben gade. Men stadions har deres egne regler. Mere bliver tilladt indenfor end udenfor. Racisme burde slet ikke forekomme, heller ikke på fodboldstadions. Ethvert menneske har ret til respekt uanset hudfarve, og det er godt, at der nu bliver taget fat på at standse racismen på internationalt niveau. I yderste instans skal en fodbolddommer afbryde en kamp, hvis racistiske tilråb bliver gentaget. Det skete to gange i Bulgarien-England forleden. Men kampen blev spillet færdig. Reglen er ikke uden problemer. Hvis et hold er bagud, og tilhængerne ønsker at få kampen standset, kan de råbe racistiske udtryk, så dommeren må gribe ind. Og så ekstrem som sport på øverste niveau er blevet, er mange parate til at udnytte enhver regel og mulighed for at vinde eller undgå at tabe. Et andet sted kan vi begynde. Herhjemme sker det meget ofte, at tilskuerne råber "ludersøn" efter en dommer, hvis de mener, han har dømt forkert - selvfølgelig mod deres eget hold. Det tilråb er krænkende og uholdbart, og Dansk Boldspil-Union bør give dommeren eller endnu bedre fjerdedommeren ret til at standse kampen, når tilråbet forekommer. I gentagne tilfælde kan han standse kampen helt. Det er også upassende, når fodboldlandsholdet og andre hold synger den sejrssang, som slutter med "store patter". Det er plat og lummert. Selv om der kan være voldsomme fysiske udfoldelser, når det går hårdest til i fodbold, kan spillet også være elegant. Stemningen på et stadion kan være fantastisk og hjertegribende, og stedet bør ikke være skueplads for latrinære, platte, upassende og racistiske tilråb. Det vil også klæde spillet, hvis elegancen føres videre, når kampen er forbi. Spontan jubel og glæde hører med, og den skal der selvfølgelig være plads til, men den kan også udføres værdigt.

Annonce