Annonce
Sport

Chancerne er mange i VSK: Målene er bare for få

Mathias Rask Thomsen har indkasseret 14 mål i de første otte ligakampe. Arkivfoto: Jørgen Kirk.
Skarpheden i de afgørende situationer har manglet for VSK, der har skabt chancer til flere sejre, end de to, det er blevet til.
Annonce

FODBOLD: Det startede så godt for 2. Divisionsoprykkerne VSK.

I sæsonens første kamp blev det til en storsejr mod Thisted, der er nedrykker fra landets næstbedste række. Og i den anden kamp blev det til en nullert mod Vejgaard, hvor cheftræneren var rasende over de mange misbrugte chancer.

Resten af sæsonen har for VSK været mere "Vejgaard", end det har været "Thisted". Chancerne har i det store hele været der, men bolden er ikke trillet det sidste stykke ind over stregen. I kampen mod Aarhus Fremad var VSK det bedste hold og brændte en massiv chance i de døende minutter. I stedet blev det til et 1-0-nederlag efter en målmandsfejl af Mathias Rask Thomsen, der med et dårligt udspark gav Fremad-strikeren Christian Nissen et tomt mål.

Og mod Brabrand blev det til et 3-0-nederlag, selvom holdet brændte en friløber og yderligere en stor chance ved 0-0.

- Præstationerne har langt hen ad vejen været til point. Men vi bliver nødt til at forholde os til pointene, og der kan vi ikke være tilfredse. Det er meget små marginaler, der gør, om det går vores vej.

- Senest mod Næsby er vi dominerende og bør være foran med 2-0 i pausen og har siddet tungt på spillet. I anden halvleg begår vi et klodset straffespark og begår et forsvarskoks, og igen er det fordi, vi i første omgang ikke får sparket bolden ind, så vi kan få den ro og tryghed, et føringsmål giver. Vi må erkende, at vi ikke har været skarpe nok i de afgørende situationer, siger VSK's cheftræner Jens Gjesing.

Vi må erkende, at vi ikke har været skarpe nok i de afgørende situationer.

Jens Gjesing, cheftræner i VSK Aarhus

Annonce

Hvem skal score målene?

VSK's ni mål i de første otte kampe er lidt, men det er ikke grelt. Holdet har stadig scoret lige så mange mål som to andre hold i puljen, mens Jammerbugt har scoret færre.

Men når det burde og kunne have været mange flere, vender snuden tilbage til det evindelige spørgsmål: Hvem skal score målene?

Sidste sæsons topscorer Oscar Scott Carl er væk, og cheftræneren erkender, at der mangler målnæser og topscorertyper i truppen.

- Jacob Rittig har målnæsen, og han er god til at komme ind i de rigtige positioner, men han var desværre for os fraværende til Næsby-kampen, da han skulle til bryllup hos sin søster. Og så prøver vi at forløse noget af Magnus Clemmensens energi ved at bruge ham i en mere offensiv rolle, hvor han kan tage dybe løb. Han har et rigtig fint spark, og på et tidspunkt begynder han også at sparke dem ind, siger Jens Gjesing.

Annonce

Ingen mål på hjemmebane

Et andet problem har været målene på hjemmebane, hvor det mirakuløst nok slet ikke er blevet til mål i sæsonen endnu. Omvendt har holdet scoret ni gange på udebane.

Jens Gjesing køber dog ikke nogen præmis om, at der er en dårlig bane, eller at Vejlby Stadion er så svækkende for holdets spil, at der ikke kan blive scoret. Det er for nemt at se spøgelser, mener han. Men han erkender, at banen er svag.

- Senest så banen egentlig god ud, men efter 20-25 minutter var den pløjet op, og den er presset i øjeblikket med det vand, der har været.

- Men det handler om os selv, og vi må bare arbejde endnu hårdere for at få tingene til at lykkes. Vi må være endnu mere koncentrerede i vores afslutningsøvelser og endnu skarpere i vores specialtræning og ekstratræning. Vi kan kun kigge indad, siger cheftræneren.

VSK Aarhus

VSK's kampe i 2. Division (Målscorere i parantes)

 • Thisted - VSK 1-4 (Marcus Sloth, Christopher Denius, Nick Drachmann, Jakob Rittig)
 • VSK - Vejgaard 0-0
 • Middelfart - VSK 2-1 (Nick Drachmann)
 • VSK - Aarhus Fremad 0-1
 • Dalum - VSK 4-2 (Jacob Green-Pedersen, Jakob Rittig (Straffe))
 • VSK - Brabrand 0-3
 • Ringkøbing - VSK 1-2 (Jacob Rittig x2)
 • VSK - Næsby 0-2.

Topscorerliste

 • Jakob Rittig - 4 mål
 • Nick Drachmann - 2 mål
 • Marcus Sloth, Christopher Denius, Jacob Green-Pedersen: 1 mål.

Lørdagens 2. Divisionskampe med århusianske hold

 • Vejgaard Boldspilklub - Aarhus Fremad (12:00)
 • VSK Aarhus - FC Sydvest 05 (13:30)
 • Middelfart Boldklub - Brabrand IF (14:00)
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Nyhedsdirektør ser frem til at vise forbudte optagelser fra plejehjem

Aarhus

Rådmand vil droppe fogedforbuddet mod dokumentar: Samtidig trækkes politianmeldelsen af TV2 tilbage

Annonce