Annonce
Østjylland

Charlotte er en ener i byrådssalen

Charlotte Abildgaard Paulsen er en af de fem kvinder i Skanderborg Byråd. Hun mærker, at arbejdet i byrådet præges af den store mandedominans. Foto: Flemming Krogh

Skanderborg Byråd rummer fem kvinder og 24 mænd. 43-årige Charlotte Abildgaard Paulsen er en af kvinderne, og i byrådsarbejdet fornemmer hun tydeligt betydningen af en lokalpolitisk verden præget af mænd.

Østjylland: Det er ikke til at se det på den smarte blomstrede bluse, det bølgede hår eller smilet på læberne.

Men Charlotte Abildgaard Paulsen er en sjældenhed.

Charlotte Abildgaard Paulsen er en af blot fem kvinder i Skanderborg Byråd, og så er hun endda ung nok til at have hjemmeboende børn.

- Der er desværre ikke så mange af min slags i lokalpolitik. Det er rigtigt ærgerligt. Demokratiet har brug for repræsentanter fra alle samfundsgrupper, og mødre i børnefamilier udgør altså en pæn del af samfundet, siger 43-årige Charlotte Abildgaard Paulsen.

Charlotte Abildgaard Paulsen


  • 43-årige Charlotte Abildgaard Paulsen er født og opvokset i Skanderborg.
  • Charlotte Abildgaard Paulsen er gift, og hun har tre drenge på 16, 13 og 11 år. Hendes største hobby er at lave lagkager.
  • Charlotte Abildgaard Paulsen er uddannet arkæolog ved Aarhus Universitet i 2003. Hun har siden 2007 arbejdet ved Museum Skanderborg - og siden 2013 som museumsinspektør med ansvar for formidling, skoletjeneste og samlinger.
  • Ved byrådsvalget i 2013 blev Charlotte Abildgaard Paulsen valgt til Skanderborg Byråd for Socialdemokratiet. Hun fik 447 personlige stemmer.

En balancegang

Det er en almindelig hverdagseftermiddag i Skanderborg.

Avisen møder Charlotte Abildgaard Paulsen i byens kulturhus, hvor gæster i en lind strøm besøger biblioteket eller caféen.

Charlotte Abildgaard Paulsen har rødder i et socialdemokratisk hjem i Skanderborg. På den led er hun opfostret med politik, og tanken om at søge indflydelse på udviklingen især i Skanderborg har aldrig været hende fremmed.

I 2013 blev Charlotte Abildgaard Paulsen opfordret til at stille op for Socialdemokraterne ved byrådsvalget i Skanderborg Kommune. Hun sagde ja, og siden har tilværelsen været en balance mellem arbejdet som museumsinspektør, rollen som mor til tre drenge og hvervet som byrådsmedlem.

Annonce

Vigtigt at opleve

Fem af Skanderborg Byråds 29 medlemmer er kvinder.

I hverdagens politiske arbejde gør det ikke den store forskel for Charlotte Abildgaard Paulsen.

Men i det politiske spil i Skanderborg savner hun af og til flere politikere med selvoplevet indsigt i børnefamiliers hverdag.

- Det har betydning, at du generelt arbejder og debatterer på baggrund af erfaringer fra din egen hverdag. Som politiker kan du læse dig frem til rigtigt meget. Men det bliver aldrig det samme som at have konkrete erfaringer med eksempelvis at have et barn i folkeskolen eller i daginstitution. Det er fint, at en del byrådsmedlemmer ved noget om seniortilværelsen. Men der er for få, som trækker i den anden retning. Det gælder ikke kun kvinder. Her tænker jeg også på eksempelvis de unge, understreger Charlotte Abildgaard Paulsen.

Annonce

Indflydelse venter

Charlotte Abildgaard Paulsen har valgt at genopstille ved byrådsvalget tirsdag 21. november.

Sammen med de fire andre kvinder i Skanderborg Byråd skal hun snart deltage i et arrangement for at få valgt flere kvinder ind i byrådssalen.

Men Charlotte Abildgaard Paulsen understreger, at kampen for at få flere kvinder ind i politik skal kæmpes året rundt. Det gør hun løbende ved at fortælle om vigtigheden af arbejdet i et byråd.

- Det er jo der, at de store linjer for skole, byudvikling og meget andet trækkes op. Jeg fornemmer, at mange kvinder er mest optaget af de helt nære ting. Derfor involverer de sig gerne i klasseråd, institutionsbestyrelser eller lignende, og det er egentlig også helt fint. Men de overser, at rammerne for arbejdet i de enkelte råd og bestyrelser skabes i byrådet. Her er indflydelsen allerstørst, pointerer Charlotte Abildgaard Paulsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
AGF

AGF-direktør får karantæne og bøde på 20.000 kr: 'Gav hånd med knyttet næve med hård kraft'

Danmark

Gratis færger og billig kollektiv transport: Minister vil gentage succesen fra sidste sommer

Østjylland

Tvangsnedlukning truer: Sogn nærmer sig den kritiske grænse

Annonce