Annonce
Aarhus

Charlotte Fogh: - I 2019 får vi et meget mere internationalt fokus i galleriet

I galleriet kommer 2019 til at fungere på de udenlandske og internationale forbindelser. Nu har vi slået os ned i Mejlgade for alvor, så nu vender vi blikket udad næste år, siger Charlotte Fogh. Foto: Morten Pape

En fantastisk sommer, Björk på Northside og succes i galleriet har gjort 2018 til et godt år for Charlotte Fogh. Læs her hvorfor - og hvad 2019 kommer til at byde på.

Annonce

Hvad har været dit største højdepunkt arbejdsmæssigt i år?

Mit galleri flyttede til nye lokaler i slutningen af 2017, så meget af 2018 er gået med at få os etableret og falde til i de nye rammer.

Lokalerne giver os plads til nogle lidt andre - og større kunstnere - end før. Det betyder, at vi har haft nogle nye kunstnere, heriblandt nogle store udstillinger med nogle anerkendte kunstnere. Vi har blandt andet haft Martin Bigum og Julie Nord. Lokalerne er blevet indviet, også med mere prominente navne, og med stor publikumstilstrømning. Det har været fantastisk.

Hvad har været din største udfordring arbejdsmæssigt i år?

Det sværeste har været at få galleriet, som jo er mit arbejde, til at hænge sammen med, at jeg sidder i Statens Kunstfond som medlem af projektstøtteudvalget for billedekunst. At være selvstændig erhvervsdrivende med galleri, og så have sådan en stilling. Jeg har ikke kunnet være så meget i galleriet, der ellers er mit hjertebarn. Men jeg synes, at jeg er ved at have fundet balancen.

Blå bog: Charlotte Fogh


  • Charlotte Fogh er indehaver galleri Charlotte Fogh i Mejlgade. Galleriet har hun haft siden 2006, men ikke altid på samme adresse.
  • Hun har cand.mag. i kunsthistorie.
  • I 2018 startede Charlotte Fogh i Statens Kunstfond, hvor hun sidder som et medlem af projektstøtteudvalget for billedkunst. Det gør hun for en periode på fire år.

Hvad har været dit største højdepunkt privat i år?

Jeg startede i januar 2018 i Statens Kunstfond, hvor jeg sidder som medlem af projektstøtteudvalget for billedekunst. Det har været en omvæltning - på den gode måde - for udover at det er et nyt arbejde, så er det også et arbejde, der har stor betydning for den kunst, der bliver vist og produceret i Danmark.

I udvalget uddeler vi penge til at få gennemført projekter og udstillinger i Danmark og udlandet. Vi går ind og støtter ting, der er med til at fremme dansk kunst og nå ud til brugere af kunst i hele Danmark.

Vi får en masse spændene ansøgninger, og jeg har fået indsigt i, hvad der foregår i hele Danmark - og ikke kun Aarhus og København. Jeg får øjnene op for, hvad der i det hele taget foregår i Danmark indenfor kulturlivet.

Hvad har været din største udfordring privat i år?

At få mit arbejde i galleriet og min stilling hos Statens Kunstfond til at hænge sammen med det private. Jeg har to arbejdspladser - galleriet her i Aarhus og hos Statens Kunstfond i København. Men jeg synes egentligt, at jeg har gjort det. Når man beskæftiger sig med ting, som man gerne vil og som man kan lide, så får man det til at lykkedes.

Året der gik ...

Avisen har spurgt en række Aarhus-personer om, hvordan deres år har været, og hvad de forventer af 2019.

Det er der blevet en serie artikler ud af, som kommer i de nærmeste dage.

Du kan læse om Jon Daniel Edlund, kendt fra bageprogrammet på DR, Britt Vorre fra Aarhus Street Food, byudvikler Rune Kilden, Michael Harders, kendt fra Gift ved første blik, gallerist Charlotte Fogh, Rikke Øxner, direktør for Aarhus Festuge, tidligere basketballspiller Nicolai Iversen, borgmester Jacob Bundsgaard og Mathilde Mackowski, ejer og medstifter af Sinful.dk.

Hvad vil du huske året 2018 for i forhold til Aarhus - Danmark - og verden?

Aarhus: Byen skulle lige komme sig oven på Kulturhovedstadsåret sidste år - det er som om, at gassen er gået lidt af ballonen. Men jeg synes, at Aarhus alligevel har taget sig ud fra sin gode side kulturmæssigt.

Jeg vil gerne fremhæve Northside, for det var nok den bedste Northside nogensinde. Det var fantastisk vejr - og jeg var særligt begejstret for Björk. Det var den største oplevelse i Aarhus i år - at stå der i solskinnet og lytte til Björk. Det var virkelig et scoop at de fik hende.

Danmark: Jeg er nok farvet af, at jeg sidder i Kunstfonden, men jeg vil huske det som året, hvor der kom nogle fantastiske nye udstillingssteder i hele landet. Blandt andet Hanstholm Fyr, Regelbrau 411 på Thyholm og Kunsthal 6100 i Haderslev. At der åbner sådan nogle fantastiske udstillingsmuligheder for kunstnerne, og steder, man ikke før har set i Danmark. Det er rart, at der sker noget herover i det jyske. Noget, som vi alle sammen har glæde af i Jylland.

Verden: MeToo-bevægelsen. Den startede jo egentligt i 2017, men for mig at se, fik den for alvor sit gennemslag i 2018. Jeg tænker på den som en positiv ting, der skete i 2018, for selvom det til trods - desværre - fik tider af heksejagt, så har det trods alt genereret en ny bevidsthed omkring hvordan vi omgås hinanden.

Hvad forventer du af 2019?

I galleriet kommer 2019 til at fungere på de udenlandske og internationale forbindelser. Nu har vi slået os ned i Mejlgade for alvor, så nu vender vi blikket udad næste år. Vi skal deltage på flere store internationale messer, og der kommer flere udenlandske kunstnere i galleriet. Det skal nok blive spændene.

Vi har jo arbejdet med internationale kunstnere før, men nu lægger vi et mere fokuseret blik på det. Det glæder vi os til.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

René blev tilbageholdt for ikke at gå med mundbind: Hvor går grænsen for vagternes beføjelser?

Aarhus For abonnenter

Søns misbrug har kostet Bente og Søren penge, søvn og tårer: - Man føler sig magtesløs og mistænkt for at være dårlige forældre

Annonce