Annonce
Debat

Chef for partnerskabslæger siger fra: Problemet er, at vi er en trussel mod praktiserende lægers monopol

"Vi er desværre vant til, at PLO gerne vil skabe et skræmmebillede om, at deres konkurrent leverer dårlig kontinuitet og kvalitet – og at politikerne skal reagere på dette ved at eliminere konkurrencen til PLO ved lov, så PLO med tiden igen kan opnå et markedsmonopol", skriver Niels H. Riewerts Eriksen. Arkivfoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

DEBAT: Formand for Praktiserende Lægers Organisation (PLO) Jørgen Skadborg skriver i Århus Stiftstidende 19. marts om partnerskabsklinikker, der "kan være en fin konstruktion", hvilket jeg er enig med ham i. Derefter sker der en kortslutning i hans udsagn, når han fejlagtigt påstår, at vi har pensionerede læger og ikke faste læger, samt at vores klinikker udgør en "trussel mod ordentlig lægebehandling".

Dette er en af mange udokumenterede alvorlige anklager fra PLO. Vi er desværre vant til, at PLO gerne vil skabe et skræmmebillede om, at deres konkurrent leverer dårlig kontinuitet og kvalitet – og at politikerne skal reagere på dette ved at eliminere konkurrencen til PLO ved lov, så PLO med tiden igen kan opnå et markedsmonopol.

Vi administrerer i dag 11 partnerskabsklinikker og har gjort dette med en middelfunktionstid på 8,7 måneder. I vores klinikker er fastansat de samme 16 læger med en gennemsnitsalder på 56,8 år, cirka svarende til alderen på Skadborg selv. Vi lægger altid vores høje kvalitet i behandlingen åbent frem – for vi er stolte af den.

Annonce


I en PLO-bestilt analyse fra 2016 angav 11,4 procent af adspurgte PLO-læger, at deres "arbejdsbelastning næsten altid eller ofte er så stor, at det går ud over den faglige kvalitet", dette afhjælper partnerskabsmodellen. Vores kvalitetsafdeling vil gerne bistå dig, Jørgen Skadborg!


Ved gennemgang af Styrelsen for Patientsikkerheds autorisationsregister fremgår det, at flere speciallæger i almen medicin er under tilsyn; tre speciallæger har skærpet tilsyn, 14 har fagligt påbud, syv har virksomhedsindskrænkning, 12 har indskrænkning i ordinationsretten, 29 uden gyldig autorisation, 11 har suspenderet autorisation, og én har forbud mod at arbejde (januar 2021). Ingen af disse læger er ansat hos os.

Af afsluttede anerkendte sager hos Patienterstatningen de seneste seks år (2015-2020) ses det, at: Der er samlet udbetalt 307.146.697 kroner i patienterstatninger til danskere fejlbehandlet i en PLO-klinik. Tilsvarende er der samlet udbetalt 284.016 kroner til patienterne tilknyttet vores udbuds- og partnerskabsklinikker.

Holdes ovenstående tal op mod antal patienter, er der i gennemsnit pr. år pr. 10.000 patienter udbetalt henholdsvis 89.833 kroner til patienter tilknyttet PLO-klinikker og 9.053 kroner til patienter i vores klinikker. Samfundet kan spare over 46 millioner kroner årligt, hvis erstatningsniveauet i PLO-klinikker blev reduceret til vores niveau.

I en PLO-bestilt analyse fra 2016 angav 11,4 procent af adspurgte PLO-læger, at deres "arbejdsbelastning næsten altid eller ofte er så stor, at det går ud over den faglige kvalitet", dette afhjælper partnerskabsmodellen. Vores kvalitetsafdeling vil gerne bistå dig, Jørgen Skadborg!

Annonce
Aarhus For abonnenter

Jonas fandt aldrig Nick den nat på havnen: - Der dør for mange. Vi bliver nødt til at overveje hegn

Danmark

Tirsdagens coronatal sætter rekord med yderligere 33.493 tilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Aarhus Teater hårdt ramt af corona: Skuespillere er smittet og forestillinger må udskydes

Aarhus For abonnenter

Her er de mest magtfulde personer i Aarhus: Se Stiftens Magtliste fra nummer 20-11

Alarm 112

Villa opslugt af flammer: - Ilden er gået gennem taget

Alarm 112

I røg og damp: Kontorer hos Billigblomst fik hjælp af brandvæsenet

Hvad gør andre lande? De bekæmper høje energipriser med hjælpepakker for milliarder

Aarhus For abonnenter

Mennesker med magt: Her er Bente Byudvikling

Debat

Dansk Erhverv er klar: Lad os sammen gå nye og grønne veje

Østjylland

Rema-direktør er ude med hård kritik: - Jeg har aldrig mødt en så utroværdig og uvederhæftig person som ham

Se, om du er en af dem: Elselskab vil forbyde varmepumper for visse forbrugere

AGF

AGF skal møde norsk mesterhold og svensk modstand på træningslejr

Navne For abonnenter

Fra tandtekniker til Aarhus-ikon og nu også kammerdame: Karin Salling er ganske almindelig - og så alligevel ikke

Erhverv

Med millionopbakning er ny århusiansk hjælpe-app endelig i luften: - Vi skal være Europas største

Annonce