Annonce
Debat

Chef for partnerskabslæger siger fra: Problemet er, at vi er en trussel mod praktiserende lægers monopol

"Vi er desværre vant til, at PLO gerne vil skabe et skræmmebillede om, at deres konkurrent leverer dårlig kontinuitet og kvalitet – og at politikerne skal reagere på dette ved at eliminere konkurrencen til PLO ved lov, så PLO med tiden igen kan opnå et markedsmonopol", skriver Niels H. Riewerts Eriksen. Arkivfoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

DEBAT: Formand for Praktiserende Lægers Organisation (PLO) Jørgen Skadborg skriver i Århus Stiftstidende 19. marts om partnerskabsklinikker, der "kan være en fin konstruktion", hvilket jeg er enig med ham i. Derefter sker der en kortslutning i hans udsagn, når han fejlagtigt påstår, at vi har pensionerede læger og ikke faste læger, samt at vores klinikker udgør en "trussel mod ordentlig lægebehandling".

Dette er en af mange udokumenterede alvorlige anklager fra PLO. Vi er desværre vant til, at PLO gerne vil skabe et skræmmebillede om, at deres konkurrent leverer dårlig kontinuitet og kvalitet – og at politikerne skal reagere på dette ved at eliminere konkurrencen til PLO ved lov, så PLO med tiden igen kan opnå et markedsmonopol.

Vi administrerer i dag 11 partnerskabsklinikker og har gjort dette med en middelfunktionstid på 8,7 måneder. I vores klinikker er fastansat de samme 16 læger med en gennemsnitsalder på 56,8 år, cirka svarende til alderen på Skadborg selv. Vi lægger altid vores høje kvalitet i behandlingen åbent frem – for vi er stolte af den.

Annonce


I en PLO-bestilt analyse fra 2016 angav 11,4 procent af adspurgte PLO-læger, at deres "arbejdsbelastning næsten altid eller ofte er så stor, at det går ud over den faglige kvalitet", dette afhjælper partnerskabsmodellen. Vores kvalitetsafdeling vil gerne bistå dig, Jørgen Skadborg!


Ved gennemgang af Styrelsen for Patientsikkerheds autorisationsregister fremgår det, at flere speciallæger i almen medicin er under tilsyn; tre speciallæger har skærpet tilsyn, 14 har fagligt påbud, syv har virksomhedsindskrænkning, 12 har indskrænkning i ordinationsretten, 29 uden gyldig autorisation, 11 har suspenderet autorisation, og én har forbud mod at arbejde (januar 2021). Ingen af disse læger er ansat hos os.

Af afsluttede anerkendte sager hos Patienterstatningen de seneste seks år (2015-2020) ses det, at: Der er samlet udbetalt 307.146.697 kroner i patienterstatninger til danskere fejlbehandlet i en PLO-klinik. Tilsvarende er der samlet udbetalt 284.016 kroner til patienterne tilknyttet vores udbuds- og partnerskabsklinikker.

Holdes ovenstående tal op mod antal patienter, er der i gennemsnit pr. år pr. 10.000 patienter udbetalt henholdsvis 89.833 kroner til patienter tilknyttet PLO-klinikker og 9.053 kroner til patienter i vores klinikker. Samfundet kan spare over 46 millioner kroner årligt, hvis erstatningsniveauet i PLO-klinikker blev reduceret til vores niveau.

I en PLO-bestilt analyse fra 2016 angav 11,4 procent af adspurgte PLO-læger, at deres "arbejdsbelastning næsten altid eller ofte er så stor, at det går ud over den faglige kvalitet", dette afhjælper partnerskabsmodellen. Vores kvalitetsafdeling vil gerne bistå dig, Jørgen Skadborg!

Annonce
Aarhus For abonnenter

Gift fra brandskole kan være endt i bæk: - Vi skal hurtigt have styr på, om stoffet er i dyr eller fødevarer

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Søndagens coronatal: Tre døde med Covid-19 det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Byudvikling

Forældregruppe i appel før budgetforhandling: Mangler syv millioner til ny idrætshal

AGF For abonnenter

En mandag aften på kunstgræs i Silkeborg: Måske er det i virkeligheden en af sæsonens sværeste opgaver for AGF?

Kultur

Se billederne: Royal jubel efter prins Joachim og Tom K. kørte først over stregen

Danmark For abonnenter

Fup-mails vælter ind: Svindlere udnytter farvel til NemID til identitetstyveri

Østjylland

Nu kommer der flere busser mellem Aarhus og Randers: Midttrafik indrømmer urealistiske 118-køreplaner

Byudvikling For abonnenter

Den store udfordring: Aarhus Ø må nøjes med busser, mens politikere drømmer videre om en førerløs fremtid

Debat For abonnenter

Anders Samuelsen: Løkkes comeback skaber panderynker både i blå og rød blok

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Sport

Mindeord: Chris Anker Sørensen glemte aldrig sine rødder, og var ganske enkelt bare et ordentligt menneske

Sport

Bilinspektør om Chris Anker-ulykke: Chauffør begik ikke fejl

Sport

Barndomsby i sorg over Chris Ankers død

Byudvikling For abonnenter

Håndværkere boede ulovligt på industrigrund: Kommunen blev advaret - men førte ikke tilsyn

Danmark

Løvkvist til DF-årsmøde: Den weekend, Pia Kjærsgaard mistede sit parti

Annonce