Annonce
Sport

Chef for VM: Det eneste, der manglede, var sol i dag

Foto: Jens Nørgaard Larsen/Ritzau Scanpix

Head of Event ved VM i sejlsport er glad efter VM. Det har været en succes på mange parametre, mener han.

Annonce

VM: Det er nok de færreste, der har misset det. For det har været svært at overse det. De seneste uger har der været VM i sejlsport ude på Aarhusbugten. Og det har ikke blot indtaget bugten. Byen er også blevet indtaget.

Rundt omkring i byen har man kunne se folk i sejlsportstøj fra hele verden. De har indlogeret sig på hoteller, i lejligheder i det meste af byen, og har været en stor del af bybilledet i Aarhus. Men nu er det ved at være slut, for den sidste sejlads er overstået, om end den aldrig blev sat i gang. Derfor har vi spurgt Klaus Natorp, Head of Event, hvordan han synes, det hele er forløbet.

- Jeg synes, det er gået rigtig godt på mange parametre. Vi er lykkes med at have rigtig mange publikummer på havnen. Når vi tæller sammen, så tror jeg, vi er på omkring de 400.000, men vi skal lige have lov til at tælle færdig, siger han.

- Vi har fået placeret Aarhus på verdenskortet, både som sejlsports-by og event-by, der er 59 tv-stationer verden over, der tager vores signal. På den måde når vi jo et kæmpe antal husstande verden over, og det overgår vores forventninger, uddyber Klaus Natorp.

Annonce

Vist Aarhusbugten

Men som han sagde i starten, så var det ikke det hele, der gik helt perfekt. Der var enkelte ting, der kunne være gået bedre.

- Vi kunne have haft solskin i dag (søndag, red.), siger Klaus Natorp efter at have tænkt sig lidt om, mens han smiler.

For selvom vejret gennem sommeren har været helt specielt, har det drillet lidt med vinden de seneste dage på bugten.

- Vi har fået repræsenteret Aarhusbugten sejlsportsmæssigt, som den er. Vi har haft forhold fra alle hylder, blæsevejr, vindstille, sol og vind fra alle retninger. Så det er, som det skal være, siger Klaus Natorp.

Annonce

Nede på jorden

Sådan er det, når vinden er så central en del af sporten. For det er normalt i sejlsport, at enkelte løb bliver udskudt eller aflyst på grund af manglende vind. Men det er langt fra alt, man har forsøgt at gøre, ligesom det plejer at være.

- Sejlsportsevents er ikke normalt kendetegnet ved, at de er nede på jorden. Det har vi jo så prøvet at gøre det. Når vi har 1400 deltagere fra 85 lande, så bliver vi nødt til at sørge for at logistikken er i orden, så sejlerne kan gennemføre deres konkurrencer. Derfor har vi haft de tre bådparker, hvor publikum har kunne komme tæt på, ligesom de både har kunne mærke skumsprøjtet fra bådene på tribunen og følge med på storskærmene, siger Klaus Natorp.

Udover at eventen har fået markeret sig som en mere nede på jorden sejlsportsbegivenhed end normalt, så har byen også fået markeret sig positivt.

- Vi har fået stor ros for byens engagement i eventen. For vores organisering, professionalisme, vores meget venlige og imødekommende modtagelse af sejlerne. Vores 1100 frivillige har også fået rigtig meget ros, siger Klaus Natorp.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Mobil testenhed tilbage i Gellerup: Svært at få beboerne til at flytte sig

Aarhus For abonnenter

Søns misbrug har kostet Bente og Søren penge, søvn og tårer: - Man føler sig magtesløs og mistænkt for at være dårlige forældre

Aarhus

Fire elever ramt af corona: Var netop kommet hjem fra studietur til Polen

AGF

Det Hvide Snit:  Er der bund i ny, ambitiøs AGF-målsætning - og hva' ka' OB?

AGF For abonnenter

Bagkanten: Sæsonen er knap begyndt, men David Nielsen skal allerede ud i krogene for at finde friske spillere

Annonce