Annonce
Alarm 112

Anklager: Trygheden øges efter forbud mod bande

Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Chefanklager ved Københavns Politi glæder sig over at have byrettens ord for, at LTF er grundlovsstridig.

I flere boligområder øges trygheden, og samtidig får de bandekriminelle sværere ved at hverve nye folk.

Det er det konkrete udbytte af fredagens dom i sagen om forbud mod Loyal To Familia, mener de to anklagere, der har ført sagen.

- Det er blevet langt sværere at rekruttere til bander, fordi de ikke længere må manifestere sig synligt i gadebilledet, siger den ene, senioranklager Lasse Biehl.

Desuden vurderer såvel han som kollegaen, Emil Folker, at trygheden for eksempel blandt borgere på Nørrebro i København er øget som følge af forbuddet.

I en pressemeddelelse udtrykker chefanklager Ida Sørensen stor tilfredshed med resultatet.

Banden blev kendt ulovlig og tvinges dermed til opløsning i sagen, der er den første af sin slags i Danmark.

- Det er en principiel og historisk dom i kampen mod kriminelle bander og organiseret kriminalitet. Vi har i dag fået byrettens ord for, at LTF er en grundlovsstridig forening, der bruger vold og andre strafbare midler til at opnå kriminelle formål.

Københavns Politi nedlagde allerede i 2018 et midlertidigt forbud mod banden.

Ida Sørensen glæder sig over, at Københavns Politi nu har fået medhold i, at det var den rette beslutning.

- Samtidig har byretten godkendt, at det var nødvendigt af hensyn til borgernes sikkerhed og den offentlige orden at nedlægge et foreløbigt forbud mod LTF allerede den 4. september 2018, siger Ida Sørensen.

Advokat Michael Juul Eriksen, der repræsenterede LTF i byretten, valgte at anke fredagens dom på stedet til Østre Landsret.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Regnvejr - det er alvorligt, det her

Ikke, at AGF ikke kan spille fodbold. Ikke, at kommunen er så forhippet på, at alle skal bo i midtbyen, at man nu pønser på at bebygge ganske små åndehuller lige bag Salling ved Telefonsmøgen. Nej – den menneskeskabte globale opvarmning ser nu ud til at true os. Hvis ikke de enorme regnmængder hører op, så bliver vores flade land én stor mudderpøl, hvor det ikke er til at eksistere. Jeg troede ellers på, at det først ville ramme Maldiverne, der bliver oversvømmet af havet, og dernæst landene nedenfor Himalaya, der vil komme til at mangle vand, når gletcherne er smeltet ned og Ganges, Mekong med andre floder er tørret ud. Høje temperaturer og varme giver nedbør, og det ene lavtryk efter det andet er væltet ind over os ude fra Atlanterhavet og Nordsøen (Vesterhavet) i en sådan grad, at vi kun iført gummistøvler kan bevæge os udenfor befæstede arealer. Holstebro, Horsens, Vejle og Kolding er oversvømmet, og hundredvis af villa-, sommerhus- og kolonihaver står under vand. I Århus Stiftstidendes tillæg Danmark sås torsdag 20. februar på bagsiden et luftfoto af et oversvømmet kolonihaveområde i Kolding. Hvorfor ikke bringe et sådant billede på forsiden i respekt for alvoren i det her? I en leder samme dag opfordrer Hans Petersen til at lade en rendegraver køre ind på en mark og afhjælpe en villa-nabogrund, der er truet af oversvømmelse fra marken. Ja – men hov, kan den rendegraver i det hele taget køre på marken? Og kan landmanden køre på marken? Hvad med vintersæden, den er vel regnet og rådnet væk? Det vil give enorme tab på valutabalancen, hvis ikke vores ellers udskældte landbrug kan komme i marken. Vi må virkelig krydse fingre for, at forårs- og sommersolen vil komme til at skinne i rigt mål, så der kommer gang i fordampningen, gerne samtidig med noget blæsevejr, ellers giver det blot yderligere nedbør. På en måde har vi (den ældre generation) fortjent det. Det er selvforskyldt og ville jo være ganske uretfærdigt, hvis det kun rammer vores børn og børnebørn. Vi har i den grad bygget op til den globale opvarmning med et liv i luksus og overflod. Nu kommer regningen så. For klimaet dette efterår og vinter er så ekstremt, ligesom sommeren 2018, at begge dele må skyldes den menneskeskabte globale opvarmning. Naturen er og bliver den stærkeste, trods al vores viden og teknologi. Piller vi ved den, viser den tænder.

Aarhus For abonnenter

Socialområdet i Aarhus skal spare 45 millioner kroner: Men politikerne er slet ikke færdige

Aarhus For abonnenter

Ældrerådmand vil ikke af med penge til socialområdet: - Det er da dybt uretfærdigt

Annonce