Annonce
Aarhus

Chefen er ikke enig med sin overlæge om omsorg

Omsorg. Der ér mindre tid til samtale med patienterne på Psykiatrisk Hospital, siger overlægens chef, Poul Erik Buchholtz Hansen.

Risskov: Århus Stiftstidende ville gerne have spurgt overlæge Kirsten Gøtzsche-Larsen, hvordan reaktionerne har været på de udtalelser, hun er komme med om, at personalet i psykiatrien skal nedtone omsorgen til patienterne.

Det har desværre ikke været muligt, da hun for øjeblikket er på ferie i udlandet. Men hendes leder på Psykiatrisk Hospital i Risskov, ledende overlæge Poul Erik Buchholtz Hansen siger, at han ikke har fået nogle reaktioner.

Er det korrekt, at omsorgen skal udskilles og nedtones?

»Jeg synes, det er vanskeligt at skille omsorgen ud. Der er et omsorgselement i alt, vi foretager os. For eksempel fylder omsorgen meget i en situation, hvor vi skal orientere en patient om en diagnose. Men det er vigtigt at definere, hvad omsorg er. Og hvis man tænker på den tid, personalet bruger til at tale med en patient, måske i en halv time, så er der ikke så meget tid til det som før. I forhold til det, kan jeg ikke være uenig i, at omsorgen må nedtones,« siger Poul Erik Buchholtz-Hansen.

Ellers vil han ikke kommentere Kirsten Gøtzsche-Larsens udtalelser.

Men han forsikrer, at personalet ér klædt på til den specialisering, der er i gang i psykiatrien.

»Det er en proces, der tager tid. Men specialiseringen og den nødvendige efteruddannelse følges hånd i hånd,« siger Poul Erik Buchholtz Hansen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Alle tiders jul med pressefotograferne

Læserbrev

Parkering på fiskerihavnen. Er vi blot en stime gubbier i akvariet?

Det forekommer mig ret bizart, at to rådmænd offentligt diskuterer, hvem der mon er skyldig i den ene fejl efter den anden, samtidig med at vi borgere blot ser på cirkusset. Det var i ingens interesse, at parkeringsforholdene blev ændret på Fiskerihavnen. Men af en eller anden finurlig bureaukratisk grund ændrede man det uden argumentatorisk grund. Vi så det også med projekt Aarhus Folkepark, hvor der heldigvis blev oprettet borgergrupper mod indgriben i vores grønne områder. Burde det overhovedet være nødvendigt at oprette protestgrupper? Burde borgerdemokrati/-inddragelse ikke være en ren selvfølge? Heldigvis landede Lind Invest og Salling Fondene lidt ro på bølgen i akvariet. Men også her går det stærkt, og før vi fik set os om, hed projektet pludselig Kongelunden. Jo, demokratiets vej i akvariet vil ingen ende tage. Gubbierne svømmer konstant rundt og følger bare strømmen af fodringen fra oven. Det er, som om byrådets aktører i akvariet helt har glemt, at de er medaktører og skal varetage miljøet i vandet til gavn for alle. Det kunne være ønskeligt, at man lyttede noget mere til borgerne og stillede dem overfor flere valg, så det ganske enkelt var flertallet, der havde en sidste stemme, i forhold til om det skal være den ene eller den andens byudviklers forslag, der bliver realiseret i de forskellige enormt store projekter, der skal udvikle byen. Vi skal alle være her, og vi skal alle behandles med respekt.

Aarhus

Efter 15 timer: Stadig ingen spor af forældre til efterladte småbørn

Annonce