Annonce
Aarhus

Chefen forlader skandalesagens arnested i Teknik og Miljø

Natur og Vej Service på Edwin Rahrsvej er udfordret på såvel økonomi som opgaver efter et år i skandalesagens skygge. Nu skal de små 250 medarbejdere så også have ny chef, efter at den nuværende - Rasmus Wieland - har fået nyt job.Foto: Kim Haugaard

Efter et år i skandalesagens tegn er kommunens Natur og Vejservice presset af faldende omsætning og kommende store udbud af grønne opgaver. Nu har chefen fået nyt arbejde og takker af ved årsskiftet.

Annonce

AARHUS: Kommunens entreprenørafdeling, Natur og Vejservice, der om nogen har været arnestedet for skandalesagen i Teknik og Miljø, skal have ny chef.

Rasmus Wieland, der i 2014 afløste Claus Pedersen som chef for Natur og Vejservice har sagt sit job op for i stedet at starte 1. januar som regionschef i HedeDanmarks entrepriseafdeling.

Der er endnu ikke fundet en afløser for Rasmus Wieland.

Annonce

Turbulent år

Natur og Vejservice har været gennem en meget turbulent tid, efter at skandalesagen begyndte at blive rullet op her i avisen for et års tid siden. Claus Pedersen blev bortvist som chef for Center for Byens Anvendelse, som Natur og Vejservice hører under, og revisionsfirmaet Ernst & Young gennemførte to eksterne undersøgelser for at kortlægge, hvad der er foregået af blandt andet mulig bestikkelse, snyd og omgåelse af udbudsregler under Claus Pedersens ledelse.

Også det psykiske arbejdsmiljø har der været fokus på, og på baggrund af en rapport fra konsulentfirmaet Muusmann er hele ledelseslaget i Natur og Vejservice blevet reorganiseret.

Men her stopper det ikke.

Annonce

Klemt på økonomien

Natur og Vejservice er også stærkt udfordret på økonomien. Efter første halvår af 2017 lød vurderingen, at selskabet ved årets udgang kunne have tabt op til 20 procent af sin omsætning - 40 millioner kr. - og slutte året med et underskud i størrelsesordenen 4-5 millioner kr.

Helt så galt går det måske ikke.

- Vi ser en svag bedring i økonomien, nu hvor vi er ved at lave regnskabet for årets tre første kvartaler, siger Tyge Wanstrup, chef for Center for Byens Anvendelse.

Til gengæld kan det gå meget galt næste år, når stort set alle grønne opgaver i Aarhus Kommune - boldbaner, parker og på skoler og institutioner blandt andet - skal i nye udbud.

Annonce

Nye udbud og usikker fremtid

I en meddelelse til medarbejderne, skrev Rasmus Wieland i slutningen af oktober, at hvis ikke Natur og Vejservice vinder de grønne udbud, "kan det i værste tilfælde vise sig, at NVS (Natur og Vejservice) ikke længere kan hænge sammen."

Avisen ville gerne have haft Rasmus Wieland til at uddybe de dystre betragtninger. Han ønsker imidlertid kun at kommunikere med avisen på mail og skriver:

- Ja det er rigtigt at de grønne produkter udgør en vigtigt del af NVS' omsætning, og at et omfattende tab af disse opgaver vil udfordre NVS betydeligt.

Hans chef, Tyge Wanstrup, siger:

- Vi opererer ikke med et scenarie, hvor Natur og Vejservice ikke længere findes. Men det er klart, at jo færre opgaver, Natur og Vejservice vinder, jo mindre bliver omsætningen, og jo færre ansatte, vil der være. Men vi er slet ikke der, hvor vi kan konkludere noget endnu.

Annonce

Nye opgaver

Tyge Wanstrup understreger, at det endnu ikke er afklaret, om de grønne områder bliver udbudt i større eller mindre klumper eller som én samlet opgave.

Bliver det så den snart tidligere chef for Natur og Vejservice, der skal lave HedeDanmarks tilbud på de grønne områder i Aarhus Kommune, hvis HedeDanmark vælger at deltage i udbudene?

- Nej. Jeg skal arbejde i en division af HD (HedeDanmark), hvor opgaverne omhandler naturpleje, naturgenopretning, plantning og klimasikringsprojekter, skriver Rasmus Wieland til avisen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Mobil testenhed tilbage i Gellerup: Svært at få beboerne til at flytte sig

Aarhus For abonnenter

Søns misbrug har kostet Bente og Søren penge, søvn og tårer: - Man føler sig magtesløs og mistænkt for at være dårlige forældre

Aarhus

Fire elever ramt af corona: Var netop kommet hjem fra studietur til Polen

AGF

Det Hvide Snit:  Er der bund i ny, ambitiøs AGF-målsætning - og hva' ka' OB?

AGF For abonnenter

Bagkanten: Sæsonen er knap begyndt, men David Nielsen skal allerede ud i krogene for at finde friske spillere

Annonce