Annonce
Aarhus

Skandalesag på TV: Chefen fra Helvede var ansat i Aarhus Kommune

Seks tidligere ansatte i Teknik og Miljø stod i 2016 frem i avisen og fortalte om horrible forhold under skandalechefens ledelse. Fire af dem medvirker på mandag i Chefen fra Helvede på DR2 med eksempler på elendigt psykisk arbejdsmiljø, og hvad det gør ved folk.Foto: Jens Thaysen
Skandalechefen fra Teknik og Miljø er Chefen fra Helvede i DR2-program om følgerne af dårligt psykisk arbejdsmiljø. Fem tidligere ansatte i skandalechefens afdeling fortæller om deres oplevelser. Skuespiller indtager rollen som chefen.
Annonce

AARHUS: Det er et grumt kig ind i forholdene i dele af Teknik og Miljø i Aarhus Kommune, som de var under skandalechefens ledelse, vi bliver vidne til, når DR2 mandag 7. oktober kl. 20.45 viser et nyt afsnit i serien, Chefen fra Helvede.

Fem tidligere ansatte i Teknik og Miljø fortæller her om deres oplevelser med et meget dårlig psykisk arbejdsmiljø, der bragte flere af dem på selvmordets rand.

Udsendelsen er formet som et miks mellem klip, hvor de tidligere ansatte fortæller om og reflekterer over deres oplevelser og klip, hvor en skuespiller som Chefen fra Helvede gennemspiller nogle af de episoder, de tidligere ansatte fortæller om. Det gør han overfor fem almindelige mennesker, der efterfølgende fortæller om, hvordan de oplever chefen og hans opførsel.

I udsendelsen medvirker også en psykolog.

Annonce

Kommunen har undskyldt

De fem tidligere ansatte har alle fået deres personalesager undersøgt af Kammeradvokaten/Advokatfirmaet Poul Schmith og har efterfølgende modtaget undskyldninger fra Aarhus Kommune, ligesom flere af dem har fået udbetalt godtgørelser for den behandling og de afskedigelser, de har været udsat for.

De fleste af de fem tidligere ansatte fortalte allerede i efteråret 2016 her i avisen om, hvad de havde været udsat for, men først i juni 2017 besluttede byrådet, at der skulle laves en ekstern advokatundersøgelse af personalesager fra Teknik og Miljø. I alt 22 tidligere medarbejdere bad om at få deres sager undersøgt.

Skandalesagen i Teknik og Miljø, der blev oprullet her i avisen, endte blandt andet med, at skandalechefen, Claus Pedersen, blev fyret i efteråret 2016. Siden indgik kommunen en fratrædelsesaftale med den daværende direktør for Teknik og Miljø, ligesom en længere række af ledende medarbejdere blev tildelt skriftlige advarsler og påtaler.

Annonce

Mulig bestikkelse

Et væsentligt element i sagen er mulig bestikkelse. En række firmaer, der fik store aftaler om leverancer til kommunens Natur og Vejservice, blev også sponsorer i en badmintonklub i Aalborg, hvor Claus Pedersen sad i bestyrelsen og var formand for sponsorudvalget.

Sponsoraterne på i alt over 400.000 kr. er blandt de forhold, politiet siden har efterforsket. Forventningen er, at anklagemyndigheden i løbet af de kommende måneder beslutter, om der skal rejses tiltale mod Claus Pedersen og eventuelt andre – og hvad de i givet fald skal tiltales for.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce