Annonce
Navne

Chefredaktør er kommet i blåt selskab

Chefredaktør på Århus Stiftstidende Jan Schouby er blevet optaget i Kraks Blå Bog. Foto: Jens Thaysen
Annonce

Gads Forlag har sendt dette års udgave af Kraks Blå Bog på gaden, og blandt de 207 nyoptagne tælles Århus Stiftstidendes chefredaktør Jan Schouby.

Kort og godt opregner chefredaktøren i bogen sine journalistiske meritter, og de må være antaget for at være i særklasse, eftersom den blå bog kun optager personer, der "har særlig betydning inden for deres felt", som det forklares.

Jysk Fynske Mediers øverste, ansvarshavende, chefredaktør Peter Orry er også ny på listen.

Blandt de øvrige lokale nyoptagne finder man bl.a. Carsten Fenger-Grøndahl, der er direktør på Aarhus Universitetsforlag Forlag & Boghandel, Helle Borup Friberg, der er administrerende direktør for Økologisk Landsforening Landbrug, Mads Kähler Holst, der er direktør på Moesgaard Museum, Bodil Alling, der er skuespiller og kunstnerisk leder på Teatret Gruppe 38, Christian Tafdrup, der er skuespiller og teaterinstruktør på Aarhus Teater, og regionsrådsformand Anders Kühnau foruden en række andre politikere samt universitetsforskere.

"Blå Bog vidner om mangfoldigheden i et Danmark, der gør sig umage. Nogle optagne er gået den lige vej, andre en mere snørklet. Blå Bogs i alt 8.555 biografier fortæller i kort faktuel form et væld af livshistorier – om valg af uddannelser, karrierer og om de personlige milepæle med små og store sejre på vejen", hedder det i en pressemeddelelse fra Gads Forlag, der står bag udgivelsen.

Den trykte udgave af Kraks Blå Bog, der udkommer én gang om året, har en digital pendant på www.blaabog.dk, som redaktionen og de optagne har mulighed for at opdatere løbende. Den digitale udgave rummer samtlige biografier på de ca. 30.000 personer, Blå Bog har skildret, siden den første udgave så dagens lys i 1910.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Østergaards farvel til politik overrasker ikke bagland: - Men en bevægende dag

Annonce