Annonce
Sport

Cheftræneren arbejder i døgndrift

Emma Mogensen er en af de spillere, der har taget turen fra ungdomsafdelingen og har bidt sig fast på ligaholdet i SK Aarhus. Foto: Ole Nielsen/Scanpix 2017)

Aarhus Uniteds nyudnævnte cheftræner Heine Eriksen har brugt de seneste uger på at gennemgå spillermarkedet for emner til Aarhus United. Potentialet til at skabe et slagkraftigt hold er til stede, men det kræver også, at man snart er klar at lukk

Annonce

Håndbold: Fredag middag blev Heine Eriksen offentliggjort som ny mand i spidsen for det århusianske eliteprojekt Aarhus United. Den nuværende U19-landstræner havde dog ikke mange stunder til at læne sig tilbage og nyde sin nye klubkontrakt, der løber frem til sommeren 2020.

I disse dage arbejder han nærmest i døgndrift på at samle et nyt kuld spillere, der kan føre den nystiftede klub på ret kurs i sit første leveår. Og selvom de fleste spillere i det danske land har sat deres underskrift på aftaler, som er gældende i den nye sæson, så er mulighederne for at stable et slagkraftigt mandskab på benene i den grad til stede. Det var også en af hovedårsagerne til, at Heine Eriksen valgte at takke ja til at blive chef i Aarhus.

- Der er to ting i min beslutning. Den første er den økonomiske del af projektet, hvor jeg bare kan se, at arbejdsgruppen bag klubben rykker sig hver eneste dag. Det andet er, at jeg gennem de seneste uger har kunne se på spillermarkedet, at det godt kan lade sig gøre at stable et slagkraftigt mandskab på benene, der kan spille med i ligaen, siger Eriksen.

Han har været i kontakt med både agenter og spillere i Aarhus, Danmark og udlandet over de seneste uger og tilbagemeldingerne har været meget positive. De unge talenter, som klubben primært har for øje, kan godt se en værdi i at være med fra begyndelsen og få lov til at sætte sit præg på Aarhus' nye håndboldflagskib på kvindesiden.

- Alternativet for mange af dem er de etablerede klubber, hvor der mange gange er ældre og etablerede spillere, som har været der i mange år. Her vil der være plads fra start. Vi henter jo ikke spillere til klubben for at placere dem på bænken. Det har vi simpelthen ikke økonomien til at gøre. Spillerne i Aarhus kommer til at få en rolle og det betyder meget, forklarer Heine Eriksen.

Faktisk har cheftræneren oplevet, at det er sulten og ærgerrigheden, der er drivkraften, når han har talt med spillere i den seneste tid. Hvor meget kan vi få lov til at træne? Må vi træne to gange om dagen? Hvad er mulighederne?

Det er de sportslige aspekter, der kommer før det økonomiske, siger Heine Eriksen, som i første omgang har haft blikket vendt mod Aarhus og den nuværende trup i SK Aarhus, ligesom andre danske talenter også er med i puljen. Samtidigt er det tanken, at man skal tilknytte to til tre udenlandske profiler. Årsagen er simpel. Hvis Aarhus United skal kunne klare sig, er talentmassen nødt til at blive suppleret med et par profiler udefra.

Største udfordring for Aarhus United lige nu er ikke spillerpotentialet. Det er nærmere at få det godkendende nik fra Dansk Håndbold Forbund til at kunne tegne kontrakter. ligesom aftalerne med de århusianske virksomheder skal lukkes, så man har økonomien til at gå videre med projektet.

- Jeg forsøger hver eneste dag at lægge pres på arbejdsgruppen bag Aarhus United, så vi kan blive godkendt og begynde at få lukket aftaler med spillere. Jeg kan jo godt forhandle med dem, men vi må ikke lukke nogle aftaler, før vi er blevet godkendt som klub. Lige nu er det to kurver, som bevæger sig i hver sin retning. Økonomisk er der brug for tid og hver gang der er gået 24 timer, så ser det bedre ud. Hvad angår spillere går kurven den anden vej. Jo længere tid der går, desto sværere bliver det at skabe en slagkraftig trup, så vi skal gerne have de to kurver til at mødes snart, siger Heine Eriksen.

Han arbejder udfra en ambition om at have to spillere på hver position. De spillere skal suppleres med århusianske talenter, som forholdsvis tidligt skal ind og udfylde en rolle i arbejdet omkring Aarhus United. Inddragelsen af talenter skal dog gøres med omhu, da U-landstrænerens erfaring har vist, at man heller ikke skal gøre det for tidligt.

- Vi skal have spillere med inde omkring truppen, som der kan blive aktuelle for os i år to eller tre, men ikke skal præstere i år et. Skal man klare sig i ligaen, så er det ikke nok med talenter. Det har vi set i denne sæson med Skanderborg, al respekt for deres arbejde, og derfor kigger vi også mod udlandet for at finde et par emner, siger Eriksen og tilføjer, at toget holder på perronen og er klar til at køre. Det er nu Aarhus skal med.

- Jeg arbejder 20 timer i døgnet for at få sat en trup sammen. Det ser lysere ud end forventet, men jeg har også brug for et go hurtigst muligt. Det er også vigtigt at fortælle til det århusianske erhvervsliv, at det er nu toget ruller, siger træneren, der har talt med flere af landets unge lovende talenter, som er meget interesseret i at blive del af det århusianske projekt og derfor har holdt andre tilbud på standby.

Det kan de dog ikke blive ved med for evigt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Farligt vejr-vagt ønskes

Danmark

Få overblikket: Her er de nye restriktioner, der gælder fra mandag

CORONAVIRUS

Live: Mundbind skal bæres i fitnesscentrene - men ikke under træning

Aarhus For abonnenter

I kirke juleaften? Nytårsaften med vennerne? Corona-professoren svarer på fem dilemmaspørgsmål

Annonce