Annonce
AGF

Cheftræneren råbte og sparkede til tingene: Så ingen grund til, at AGF skulle tabe til mestrene

Milan Jevtovic viste i flere sekvenser lovende takter i de 45 minutter, han fik på banen i træningskampen mod FC Midtjylland. Foto: Kim Haugaard.
AGF tabte opstartens anden testkamp med 0-2 til FC Midtjylland. Skarpheden manglede foran målet - i begge ender af banen - og det irriterede David Nielsen.

FODBOLD: Gråvejr, kunstgræs og ingen tilskuere udover klubfolk og pressen.

Vinteropstartens anden testkamp for AGF foregik i vante, corona-indhyllede rammer på Fredensvang mod de forsvarende danske mestre fra FC Midtjylland.

Gæsterne vandt 2-0, og cheftræner David Nielsen fik luftet 24 spillere denne råkolde eftermiddag, helt efter planen, men nederlaget – på trods af, at der ikke var point på spil – huede ham ingenlunde.

Der kom faktisk røg ud af ørerne på den karismatiske skagbo efter slutfløjtet?

- Jeg har sparket lidt til tingene og er irriteret, men så er der nogle af de andre, der lige må få mig lidt ned igen. Jeg synes, at det er irriterende, at vi skal tabe sådan en fodboldkamp her, kom det fra Nielsen.

- Men det er fint, for det er også med til at holde os skarpe, for vi skal hele tiden forstå, at vi skal blive bedre. Men med den mængde af fysisk træning, vi laver lige nu, vil kvaliteten også mangle i nogle facetter af spillet, det er jeg helt med på, men derfor vil jeg gerne vinde.

AGF spillede opstartens første test mod Viborg fra den næstbedste række, den endte 2-2, og efter FC Midtjylland venter så Brøndby på lørdag og FC København næste onsdag.


Og ja, de får to lidt mærkelige mål, men det var alt i alt fint, vi var godt med i spillet, men de har bare mange gode spillere, og det er også tydeligt, at de i visse situationer har bedre individuelle kvaliteter, end vi har

David Nielsen, cheftræner, AGF


Altså: træningskampe mod tre af de på papiret værste konkurrenter i Superligaen.

- Det er fuldstændig koordineret. Det betyder alt, for vi skal op i tempo og spille mod de bedste. Når vi ikke kan rejse ud, være på træningslejr og møde hold som Slavia Prag og alle mulige dygtige hold, er det vigtigt, at vi bliver holdt til ilden, og jeg er rigtig glad for, at vi har kunne håndplukke vores modstandere til den her opstart. Det er jo ikke kampe, der håndplukket efter, at vi skal vinde de her tre kampe i træk, men sikre, at vi kommer op i gear til sæsonstart, lød det fra AGF-cheftræneren.

Er I så der, hvor I skal være lige nu og her?

- Næh, det er vi ikke, men det går mere på enkelte spillere, der mangler her og der. Fysisk er vi til gengæld samlet set, hvor vi skal være.

Annonce

Jevtovic og Gersbach viste sig godt frem

I de første 45 minutter, hvor begge mandskaber stillede med hovedparten af deres normale startere – AGF måtte til opgøret se bort fra Kamil Grabara og Bror Blume, ligesom Frederik Tingager først kom på banen et kvarter inde i anden halvleg – var der gode chancer i begge ender af banen.

Tomålsskytten fra Viborg-kampen, Alexander Ammitzbøll, blev også sparet.

Topscorer Patrick Mortensen fik serveret en friløber efter en tilfældig returbold, men var ikke skarp nok, Milan Jevtovic var tæt på at overliste Jesper Hansen i FCM-målet og derudover kom Jon Dagur Thorsteinsson til et par skudmuligheder, men tøvede for længe.

AGF var generelt bedst, mest aggressive, men midtjydernes kvaliteter fornægtede sig nu heller ikke.

Anders Dreyer var tæt på at bringe gæsterne i front, men hans drilske skud fra distancen blev pareret – sådan Jullerup Færgeby-agtigt – af William Eskelinen, der i øvrigt fik 75 minutter imellem stængerne, da Grabara så opgøret fra sidelinjen i civilt tøj.

Svenskeren så dog ikke alt for godt ud, da FC Midtjylland kort før pausen kunne bringe sig i front: Awer Mabil sendte bolden ind foran mål, brasilianske Evander fik en fod på og Eskelinen så noget tung ud. mens bolden listede ind i nettet.

AGF-topscorer Patrick Mortensen kom frem til en enkelt stor mulighed mod FC Midtjylland, men kom ikke på scoringstavlen denne eftermiddag. Foto: Kim Haugaard.

AGF skiftede på stort set alle positioner i pausen, mange af de helt unge navne fik - som mod Viborg - spilletid, men det gik også ud over rytmen, og med fem minutter tilbage af opgøret kunne Tranbjergs helt egen Lasse Vibe lukke og slukke med sin scoring til 2-0.

Alt i alt mange fine momenter i spillet, presset fungerede til tider godt, intensiteten høj, og AGF kom til de chancer, de skulle. Milan Jevtovic viste sig fornuftigt frem i de første 45 minutter, det samme gjorde Alex Gersbach, da han kom ind - to spillere, der i den grad skal på minutjagt i dette forår.

- Jeg synes, at vi er bedst spillemæssigt i første halvleg, men vi skal score, og skal i hvert fald ikke være bagud ved pausen, når vi har været bedst. Anden halvleg bliver der skiftet meget ud, vi får nogle unge spillere ind, som får nogle gyldne, vigtige minutter. Det var fint, kom det fra David Nielsen.

- Og ja, de får to lidt mærkelige mål, men det var alt i alt fint, vi var godt med i spillet, men de har bare mange gode spillere, og det er også tydeligt, at de i visse situationer har bedre individuelle kvaliteter, end vi har, sagde Nielsen, der tilsyneladende efterhånden havde fået pulsen lidt ned.

AGF spiller næste testkamp på lørdag - igen i Aarhus - hvor modstanderen hedder Brøndby.

Fakta

Testkamp, Fredensvang

AGF-FC Midtjylland 0-2 (0-1)

Mål: 39. 0-1 Evander. 85. 0-2 Lasse Vibe.

William Eskelinen/75. Kasper T. Kristensen – Alexander Munksgaard/46. Kevin Diks/75. Mads Bager, Sebastian Hausner/46. Thomas Kristensen, Jesper Juelsgård/60. Frederik Tingager, Casper Højer Nielsen/33. Alex Gersbach/60. Mikkel Møller Lassen – Nicolai Poulsen/46. Benjamin Hvidt – Milan Jevtovic/46. Gift Links, Albert Grønbæk Erlykke/46. Magnus Anbo, Patrick Olsen/46. Magnus Isager, Jon Dagur Thorsteinsson/46. Magnus Kaastrup – Patrick Mortensen/46. Mathias Jørgensen

AGF spiller næste testkamp på lørdag mod Brøndby.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Er den mere skånsom eller er det bare snak? Sådan er den nye corona-lyntest

Aarhus

Midtbyskole tvunget til at spærre af for gæster med øl og smøger i skoletiden

Annonce