Annonce
Østjylland

Chikane: Valgplakater revet ned og ødelagt i Syddjurs

<p>Kim Christiansen (DF) blev medlem af Folketinget i februar 2005. Politikeren stiller op i Djurskredsen ved det kommende valg, og det er åbenbart ikke populært hos alle. Arkivfoto</p>

Plakater med folketingsmedlem Kim Christiansen er ødelagt eller forsvundet i fire byer.

Valgplakater med folketingsmedlem Kim Christiansen (DF) bliver revet ned og ødelagt i flere byer på Syddjursland.

Annonce

De seneste dage har Dansk Folkepartis lokalforening i Syddjurs registreret 35 manglende eller ødelagte valgplakater i Hornslet, Ebeltoft, Mørke og Tirstrup. Sagen er nu meldt til Østjyllands Politi.

»Det virker som koordineret chikane og er hamrende udemokratisk. Jeg er selvfølgelig bekymret for, at det kan få betydning for valget. Desværre har vi ingen reserve-plakater på lager,« siger formand Ebba Grethe Møgelvang Laursen fra Dansk Folkepartis lokalafdeling i Syddjurs.

I de kommende dage vil Dansk Folkeparti i Syddjurs besøge flere af områdets byer for at få et overblik over chikanen.

»Indtil videre tyder alt på, at chikanen er helt og holdent rettet mod Kim Christiansen. Valgplakater med vores anden lokale kandidat, Per Dalgaard fra Ryomgård, er der ikke rørt ved. Men han stiller også op i en anden kreds. Kim stiller op i Djurskredsen,« understreger Ebba Grethe Møgelvang Laursen.

DF-folkene i Syddjurs har brugt fritid og kræfter på at hænge valgplakaterne op i Syddjurslands byer.

»Så det er virkeligt surt, at nogen bruger så beskidte tricks,« påpeger formanden.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre fremtid

En gruppe forældre slår alarm, fordi Aarhus Kommune vil ændre skoledistriktet i Åbyhøj. Gammelgaardsskolen vil få flere elever fra Bispehaven, og nu truer mange forældre med at flytte deres børn fra den skole til en privat. De mener, at børnene fra Bispehaven vil kræve flere ressourcer af Gammelgaardsskolen, fordi indvandrerbørnene, der kommer, har sværere ved at læse end etnisk danske børn. Det kan ramme dem, der i denne gruppe har brug for ekstra støtte. Ændringen af skoledistriktet har været i høring. Der er kommet 137 svar, 115 fra forældre, der advarer mod udvidelsen, og skolebestyrelsen ser forslaget som meget problematisk. Den har stor forståelse for, at der skal findes en løsning for børnene i vestbyen. Nu har 11 procent af eleverne på Gammelgaardsskolen behov for sprogstøtte. Det kan skolen håndtere, men bestyrelsen ser en fare i at få flere elever, der har brug for støtte. Det vil kræve ekstra ressourcer og ekstra penge. Måske skal der oprettes en ekstra klasse på skolen. Fra det nuværende distrikt skal potentielt 77 børn begynde i skolen. Hvis Bispehaven kommer med, er der 25 flere. Som det ser ud, skal fem elever fra Bispehaven ind i hver af de sandsynlige fire børnehaveklasser. Forældrenes bekymringer er også, at skolen ikke har plads til endnu en klasse. I forvejen har ikke alle klasser deres eget klasseværelse alene. Charlotte Korsgaard Nielsen er talsmand for Åbyhøj Dagtilbud og indstillet på at finde en løsning. Men gruppen er ikke inviteret til dialog. Her kan kommunen begynde. Tag alle med på råd og til debat om, hvordan sagen bedst klares. Jo mere viden, der ikke kommer til de rette, jo større er uvisheden og usikkerheden. Rådmand Thomas Medom (SF) erkender, at Gammelgaardsskolen allerede løfter en stor opgave for integrationen, og der følger nogle ressourcer med, siger han. Medom har ret i, at alle har et ansvar for alles børn. Men situationen er ulykkelig, og vi har ikke brug for flere parallelsamfund. Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre bliver fremtiden.

Aarhus

Første Aarhus-bilbrand kan være opklaret: Sigtet havde mistænkelige sår i ansigtet

Danmark

71-årig mand anholdt for at have kørt 22-årig værnepligtig ihjel: Havde parkeret bilen, så dens skader ikke var synlige

Annonce