Annonce
Kultur

Chill out i Botanisk Have: Så der igen Stella Polaris i Aarhus

Stella Polaris finder vej til fire byer, og som altid er de optrædende en blanding af internationale og danske navne samt et miks af dj's og live-bands. Stella Polaris er i Aarhus søndag 28. juli. PR-foto

Aarhus: Det er snart tid til Europas største chill out-festival, Stella Polaris, der i år finder sted for 23. gang. Det er søndag 28. juli klokken 12-21 i Botanisk Have.

Mange hundrede danske og udenlandske artister og dj’s har optrådt på festivalen siden første arrangement, der fandt sted i Vennelystparken i Aarhus i 1997.

Der er fri entré hele dagen. Omkring 100.000 personer deltager hvert år i arrangementerne, der i år også finder sted i Kolding, Sønderborg og København. Hvert år afvikles arrangementerne med hjælp fra mere end 500 frivillige i de fire byer.

Stella Polaris finansieres af kommunalt tilskud, sponsorer, fonde samt salg ved arrangementerne.

I Aarhus kan du blandt andet opleve følgende musikere: Dave Seaman (UK), Kasper Bjørke, Mashti feat. Hush Forever, Gavyn Mytchel (UK) og Freja Kirk.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre fremtid

En gruppe forældre slår alarm, fordi Aarhus Kommune vil ændre skoledistriktet i Åbyhøj. Gammelgaardsskolen vil få flere elever fra Bispehaven, og nu truer mange forældre med at flytte deres børn fra den skole til en privat. De mener, at børnene fra Bispehaven vil kræve flere ressourcer af Gammelgaardsskolen, fordi indvandrerbørnene, der kommer, har sværere ved at læse end etnisk danske børn. Det kan ramme dem, der i denne gruppe har brug for ekstra støtte. Ændringen af skoledistriktet har været i høring. Der er kommet 137 svar, 115 fra forældre, der advarer mod udvidelsen, og skolebestyrelsen ser forslaget som meget problematisk. Den har stor forståelse for, at der skal findes en løsning for børnene i vestbyen. Nu har 11 procent af eleverne på Gammelgaardsskolen behov for sprogstøtte. Det kan skolen håndtere, men bestyrelsen ser en fare i at få flere elever, der har brug for støtte. Det vil kræve ekstra ressourcer og ekstra penge. Måske skal der oprettes en ekstra klasse på skolen. Fra det nuværende distrikt skal potentielt 77 børn begynde i skolen. Hvis Bispehaven kommer med, er der 25 flere. Som det ser ud, skal fem elever fra Bispehaven ind i hver af de sandsynlige fire børnehaveklasser. Forældrenes bekymringer er også, at skolen ikke har plads til endnu en klasse. I forvejen har ikke alle klasser deres eget klasseværelse alene. Charlotte Korsgaard Nielsen er talsmand for Åbyhøj Dagtilbud og indstillet på at finde en løsning. Men gruppen er ikke inviteret til dialog. Her kan kommunen begynde. Tag alle med på råd og til debat om, hvordan sagen bedst klares. Jo mere viden, der ikke kommer til de rette, jo større er uvisheden og usikkerheden. Rådmand Thomas Medom (SF) erkender, at Gammelgaardsskolen allerede løfter en stor opgave for integrationen, og der følger nogle ressourcer med, siger han. Medom har ret i, at alle har et ansvar for alles børn. Men situationen er ulykkelig, og vi har ikke brug for flere parallelsamfund. Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre bliver fremtiden.

Annonce