Annonce
Bakken Bears

Chok i Bakken Bears: Tidligere NBA-spiller vil have ophævet sin kontrakt

Erik McCree (4) har en fortid hos NBA-holdet Utah Jazz. Nu er han også snart fortid i Bakken Bears. Arkivfoto: FIBA
Efter blot to kampe har Erik McCree ikke længere lyst til at være i Aarhus. Det har hans agent meddelt klubben. Bakken Bears overvejer om de skal finde en erstatning.
Annonce

BASKETBALL: Efter blot et par uger i Aarhus og Bakken Bears ønsker Erik McCree at rejse hjem.

Den amerikanske basketballspiller var ellers udset til at være en profil for Bakken Bears, men via sin agent meddelte han i sidste uge klubben, at han har et ønske om at få ophævet sin kontrakt.

- Det er en meget usædvanlig situation. Det er mange år siden, jeg har oplevet noget lignende. Vi har ikke set nogle tegn på det i de par uger, han har været i klubben, siger Bakken Bears' sportsdirektør Michael Piloz.

Erik McCree er endnu ikke rejst hjem, men han var ikke til stede i hallen da Bakken Bears i lørdags besejrede Team FOG Næstved. Det er der som udgangspunkt ikke noget odiøst i, da den århusianske klub skal lade to amerikanere sidde over i hver kamp. Det er dog kutyme at oversidderne møder op til kampen i civilt.

Men det gjorde Erik McCree altså ikke, og klubben er indstillet på at finde en løsning så spilleren ikke længere skal være i klubben.

- Det er ikke fordrende for vores miljø i klubben hvis vi har en spiller, der ikke har lyst til at være her. Men det havde været mere ideelt hvis spilleren løbende var kommet til mig hvis han havde haft nogle bekymringer i stedet for, at vi får en besked via agenten i det, at spilleren tilsyneladende har truffet sin beslutning, siger Michael Piloz.

Har I fået en forklaring på hvorfor han vil have kontrakt ophævet?

- Kun noget, der stikker lidt i hver retning. Noget med, at holdet ikke spiller på en måde, der passer til spilleren. Men eftersom vi har spillet kampe inden han skrev kontrakt, havde han jo haft mulighed for at se os spille inden. Og var han kommet til os, kunne vi måske have justeret på nogle ting.

Erik McCree, der har en fortid i NBA-klubben Utah Jazz, nåede at spille to kampe for Bakken Bears. Mod BK Amager scorede han 23 point på 25 minutter. I Champions League-kampen på Tenerife fik han blot 18 minutter på banen og formåede slet ikke at score.


Uanset hvor hurtigt, vi får hentet en ny mand, vil han maksimalt komme ind til fire kampe i Champions League.

Michael Piloz, sportsdirektør i Bakken Bears


Annonce

Erstatning på vej?

Erik McCree blev hentet til Bakken Bears for knap tre uger siden i et forsøg på at forstærke truppen til det Champions League-gruppespil, der begyndte i tirsdags.

Nu overvejer klubben om en erstatning skal hentes.

- Vi suger lige luft ind og ser, om der er noget interessant på markedet. Vi har jo haft fem amerikanere i truppen for at optimere til Champions League-kampene. Men uanset hvor hurtigt, vi får hentet en ny mand, vil han maksimalt komme ind til fire kampe i Champions League, og så har vi et andet fokus efterfølgende hvor vi kun må spille med tre amerikanere ad gangen i den danske liga.

- Så måske skal vi justere på en anden måde. Erik McCree og Glenn Cosey (der blev hentet samtidig for tre uger siden, red.) blev hentet til toppen af hierarkiet, men det viste de ikke i den første Champions League-kamp. Men det var også svært at forvente når de havde så kort tid at forberede sig i. Men det giver ingen mening at hente en trupspiller, hvis vi henter en erstatning, siger Michael Piloz.

Bakken Bears - uden Erik McCree formodentligt - spiller næste gang på søndag på udebane mod Horsens IC.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

Ny sportslig chef på plads i AGF: - Jeg har set flere hundrede kampe på Fredensvang

Annonce