x
Annonce
Kultur

Chokoladedåser får nye strøg for Røde Kors

Anne-Mette Jørgensen laver farverige, finurlige billeder. Foto: Axel Schütt

Århus-kunstner dekorerer æsker til velgørende foremål.

Den århusianske kunstner Anne-Mette Jørgensen har malet motivet på årets chokoladeæske fra det kendte firma Sv. Michelsen Chokolade.

Nu kommer den i en helt særlig udgave, hvor pengene for salget går til velgørende formål.

»Jeg maler flere motiver oven på 25 af dåserne, så de bliver unikke,« fortæller Anne-Mette Jørgensen.

Dåserne skal sælges for en pris omkring 500 kroner og overskuddet gå til Røde Kors.

»Kunstdåsen har solgt over al forventning. Den ser lidt anderledes ud end de foregående år, hvor hele dåsen var fyldt ud med et maleri. Tanken er, at mine kvinder ikke lige kan puttes i en dåse. De lader sig ikke forme af andre. De er sig selv. Derfor det kantede maleri på dåsen. Kvinderne har kant,« forklarer kunstneren.

Stort skulderklap
Hun er stolt over, at hun fra 15. januar har en separatudstilling hos Knud Grothe i Charlottenlund. Det er et resultat af maleriet på dåsen.

»Knud Grothe henvendte sig til mig efter at have set den. Han har haft både Jens Jørgen Thorsen og Jørgen Nash i sit galleri, så jeg opfatter det som et stort skulderklap,« siger Anne-Mette Jørgensen, der er autodidakt.

Dåserne bliver også solgt i Galleri Grothe og i Sv. Michelsens butik i Illum i København i januar. Hvis der derefter er flere, vil de blive solgt i Sv. Michelsens butik på Store Torv i Århus, oplyser Nicolas Dorff, der er administrerende direktør i chokoladefirmaet.

Anne-Mette Jørgensen har også en separatudstilling i Horsens Kunstgalleri fra lørdag 9. april.

Et par århusianske kunstnere er repræsenteret i Knud Grothe s galleri. Det er Liné Ringtved Thordarson og Poul Pava.

Mere om kunstneren på www.annemettejoergensen.dk

Chokoladedåserne fra Sv. Michelsen har kvinder med kant. Nu får de ekstra penselstrøg. Pr-foto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Derfor lukkede vi genbrugspladserne

De seneste dage er bil efter bil trillet ind på de fem genbrugspladser i Odder og Skanderborg kommuner efter tre ugers coronalukning. Det er en fornøjelse at opleve den gode stemning på pladserne. Vi har set frem til at servicere kunderne igen. Stemningen har været intakt, til trods for at der ved enkelte pladser har været ganske lang kø i visse tidsrum. Der har også været bred opbakning til vores særlige retningslinjer i forbindelse med genåbningen. Tak for det. Det har gjort det trygt for både medarbejdere og kunder at færdes på genbrugspladserne. At Renosyds service betyder meget for mange, har været særlig tydeligt i den seneste tid, hvor vi har fået mange spørgsmål. Blandt andet om, hvornår vi igen kan hente pap og papir. Den service har vi nu genoptaget. Storskrald igangsætter vi efter påske. Og genbrugspladserne i Ry, Hørning og Galten-Skovby holder ekstraordinært åbent i helligdagene for at mindske smittespredning. Se åbningstiderne for påskeugen på Renosyds hjemmeside. I lukkeugerne kørte Facebook-tråde og andre offentlige debatter med mange spørgsmål og stor undren over, at Renosyd havde valgt at lukke genbrugspladserne for privatkunderne. Borgernes sikkerhed er vores højeste prioritet. Det står ikke til diskussion, at myndighedernes anvisninger er grundstenen i det samfundsansvar, vi har. Ikke mindst, når det drejer sig om at bremse spredning af coronavirus. Alle medarbejdere i den offentlige sektor blev sendt hjem midt i marts, bortset fra de områder, der blev kategoriseret som kritiske funktioner. Den kategori omfattede ikke privatkunders adgang til genbrugspladserne. Derfor lukkede vi ned og måtte indskrænke vores service. Sidst i marts lød meldingen fra regeringen: ”Offentligt ansatte, der arbejder udendørs og ikke indebærer nævneværdig menneskelig kontakt, kan arbejde som normalt”. Kort tid efter kunne vi atter slå portene op til vores fem genbrugspladser og tage imod alt det affald, der var opbevaret på matriklerne i lukkeugerne. Det er vi rigtig glade for. Men som statsministeren understreger, er Danmark stadig i en alvorlig situation, hvor samfundssind er vejen tilbage til den hverdag, vi kender. Lad os med to meters afstand stå sammen om at komme igennem denne krise ved fortsat at følge myndighedernes retningslinjer. Også på genbrugspladsen. Borgerne i Skanderborg og Odder har de seneste dage vist, at vi er rigtig godt på vej.

Annonce