Annonce
Sport

Christian Iversen erstatter Lønstrup i FC Roskilde

Henning Bagger/Ritzau Scanpix
FC Roskilde har valgt Christian Iversen som ny cheftræner. Han erstatter Christian Lønstrup.

Fodboldklubben FC Roskilde har fundet afløseren for Christian Lønstrup på cheftrænerposten.

Den tidligere Hvidovre-træner Christian Iversen er blevet ansat, meddeler 1. divisionsklubben til bold.dk.

Klubejer Carsten Salomonsson føler sig sikker på, at han har hyret den rigtige mand.

- Valget er faldet på ham, fordi jeg kender Iversen fra B 1908- og Hvidovre-tiden, og han er sindssygt god i et omklædningsrum.

- Han kan skabe glæde hos spillerne og er en rigtig god leder og kan samle spillerne om sig, siger han til bold.dk.

I slutningen af maj meddelte klubben, at Christian Lønstrup havde sagt op som cheftræner, efter at han havde anklaget Roskilde-spillere for at være involveret i matchfixing.

Men Lønstrup afviste, at han havde sagt op og valgte at stævne den sjællandske fodboldklub. Det stod dog klart, at han ikke kunne fortsætte i Roskilde.

Sagen begyndte, da Lønstrup på et spillermøde efter nederlaget på 1-2 til Lyngby 12. maj sagde, at han havde beviser på matchfixing, men ikke fremlagde dem.

Efterfølgende tog spillerne afstand fra matchfixing i en pressemeddelelse fra Spillerforeningen, og Lønstrup blev kort efter suspenderet.

Roskilde har haft økonomiske problemer og blev i foråret reddet fra konkurs.

For at undgå en gentagelse har klubejer Carsten Salomonsson ønsket en lønnedgang hos spillerne. Det fik Spillerforeningen til at understrege, at det ikke bare kan gennemtrumfes, fordi det kræver spillernes accept.

Ifølge sn.dk mødte blot ti spillere op til mandagens træning i klubben som følge heraf.

Onsdag skrev samme medie, at Thomas Axel Madsen havde sagt op som assistenttræner efter bare otte dage i klubben.

Ifølge bold.dk bliver den nye assistent klubbens U17-træner, Mark Jensen.

/ritzau/

Annonce
bold.dks artikel om FC Roskildes træner på bold.dk
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Århusiansk syrienkriger anholdt ved ankomst til Danmark

Læserbrev

Læserbrev: Socialdemokratiet vil gerne være med

Socialdemokratiet ønsker naturligvis at være med til at præge udviklingen i Odder Kommune. Derfor er vi også næsten hvert år med i budgetforlig. Desværre ikke i år. Det, der skiller, er især grønthøstermetoden forklædt som "hverdagseffektiviseringer", manglende satsning på grøn og bæredygtig udvikling og detailstyring på fagområderne. Med detaljerede retningslinjer og puljer udstråler budgetforliget desværre mistillid til medarbejderne. Det er New Public Management og djøfisering, når det er værst. Hverdagseffektiviseringerne, puljerne og flere eksempler på beslutninger, der ikke føres ud i livet, tegner et billede af en kommune, der er ved at gå i stå. Politikere, der ikke tager ansvar for udviklingsretningen. Og ikke tager ansvar for at rette økonomien op i tide. Ved sidste års budgetlægning blev det vedtaget, at der skulle udarbejdes et udviklingskatalog over mulige smarte investeringer/besparelser. Det er ikke udarbejdet. Ved 2. behandling af budgettet argumenterede borgmesteren for, at der ikke er afsat nye penge til energibesparende foranstaltninger, fordi penge i sidste års budget ikke er brugt. Eksempler blandt flere på manglende tempo og vilje til at udføre byrådets beslutninger. Det hjælper ikke at give forvaltningen skylden, ansvaret ligger entydigt hos borgmesteren. Manglerne i forhold til grøn og bæredygtig udvikling har fået mindre opmærksomhed. Lone Jakobi trak forskellen op således: "Sølle halvanden millioner kroner har I fundet til grøn og bæredygtig omstilling i Odder Kommune - over fire år! (...) Men derfra, da finder I ingenting. Som i absolut ingenting. Og I stopper endda det vigtige arbejde med energirenoveringer." Til sammenligning har Socialdemokratiet i sit budgetforslag fundet otte millioner kroner. Socialdemokratiet vil gerne tilbage til samarbejde over midten. Men det forudsætter, at borgmesteren leverer på byrådets beslutninger og herunder ikke mindst det omstillingskatalog, som også hans forligspartnere har bestilt. Der er brug for seriøs prioritering og handling, hvis vi skal rette op på både økonomi og kernevelfærd og samtidig bidrage til en grøn og bæredygtig udvikling.

AGF

Målfest, sejr og ny optimisme: Her er hele dækningen af AGF-Sønderjyske

Annonce