Annonce
Navne

Christian Møller-Nielsen - 60 år

Byrådsmedlem for Venstre i Favrskov Kommune Christian Møller-Nielsen, Landsbækvej 90a, Skjød ved Hammel, fylder 60 år tirsdag 5. februar.

Annonce

Han blev uddannet cand.med. fra Aarhus Universitet i 1978, i 1987 blev han speciallæge i kirurgi, og senere blev han overlæge i kirurgi.

De seneste 17 år har han været cheflæge i forskellige tredelte hospitalsledelser. Nu er han cheflæge for Hospitalsenhed Midt, som omfatter hospitalerne i Viborg, Silkeborg, Skive og Hammel med i alt 4.500 ansatte. Desuden er han medlem af koncern­ledelsen i Region Midtjylland.

Hans politiske karriere startede som medlem af Århus Amtsråd i 1997 og frem til amternes nedlæggelse i 2005.

I den periode var han blandt andet formand for Erhvervsudvalget, 2. viceamtsborgmester og gruppeformand. I 2001 var han Venstres spidskandidat til amtsrådsvalget og fik mere end 17.000 personlige stemmer, som var det tredje højeste personlige stemmetal i Århus Amts historie. Det rakte dog ikke overfor stemmemagneten Johannes Flensted-Jensen, som fortsatte som amtsborgmester.

Siden 2006 har Christian Møller-Nielsen været medlem af Favrskov Byråd, hvor han er medlem af Social- og Sundhedsudvalget og var den første til at dagsordensætte sundhedscentre i Favrskov Kommune.

Christian Møller-Nielsen blev gift med Inge i 1975. Sammen har de tre børn på 36, 34 og 26 år samt syv børnebørn. Christian Møller-Nielsen er født i Aarhus, men familien flyttede til Skjød for 32 år siden.

Fritiden bruges på familien, løbeture og juletræsproduktion på Grøngård. Fødselsdagen markeres sammen med familien.blik

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Alarm 112

Uheld forsinker trafikken på E45

Kultur

To gange L.O.C. på hjemmebane

Læserbrev

Læserbrev: Ligestillingsministeren skylder stadig svar

Det glæder mig, at mit indlæg (4. november, red.) om regeringens sløvsind på ligestillingsområdet nåede frem til rette vedkommende. Ligestillingsministerens modsvar (8. november, red.) lader dog noget tilbage at ønske, så jeg håber, han læser med endnu en gang. Mogens Jensen forstår mig helt rigtigt, når han tager mig til indtægt for, at ligestillingen ikke halter i Danmark. Faktisk er Danmark det næstmest lige land i EU, kun, overgået af Sverige, ifølge en ny undersøgelse fra EU’s ligestillingsinstitut. Senest har Megafon også bedt danskerne tage stilling til, om kampen for ligestilling mellem kønnene er gået for vidt. Når 43 procent af de adspurgte erklærer sig enige i det udsagn, fortæller det mig, at danskerne generelt oplever en høj grad af lighed. Det kan Mogens Jensen jo tage med, før han taler ligestillingen længere ned, end virkeligheden tillader. Selv om det generelt går godt med ligestillingen i Danmark, mener jeg stadig, der er plads til forbedring. Det ville Mogens Jensen også vide, hvis han læste, hvad jeg skrev. Meget belejligt undlader ministeren fuldstændig at forholde sig til mine tre eksempler på steder, hvor ligestillingen er udfordret. Ligestillingsministeren skylder stadig et svar på, hvad han vil gøre for at hjælpe de mange kvinder i visse etniske minoritetsmiljøer, som lever i social kontrol uden frihed til at bestemme selv. Når Mogens Jensen undlader at forholde sig til en af vor tids største ligestillingsudfordringer, er det så, fordi han ikke har nogen svar på at løse problemstillingen? I så fald vil jeg opfordre ham til at komme i gang med arbejdet. Jeg mangler også Mogens Jensens svar på, hvordan han vil hjælpe de prostituerede, som ikke ønsker at forlade miljøet, men som i stedet ønsker rettigheder svarende til deres pligter. Hykleriet skriger jo til himlen, når socialdemokraterne med den ene hånd tager imod skattebetaling fra de prostituerede og med den anden hånd peger stigmatiserende på dem. På trods af uenigheden vil jeg rose Mogens Jensen for at afsætte midler til en undersøgelse af internetfora, hvor navnlig unge mænd opildner hinanden til diskrimination og seksuelle krænkelser mod kvinder. Det hører ingen steder hjemme, og det vil jeg gerne rose ministeren for at reagere på. Når det er sagt, savner jeg stadig Socialdemokraternes reflekterede bud på at løse nogle af vor tids største ligestillingsudfordringer. Det gælder ikke mindst i landets ghettoområder, hvor ligestilling langt fra er normen. Jeg er med på, at socialdemokraterne tror, de kan løse problemerne ved at bruge flere penge, men er det virkelig Mogens Jensens alvor at løse de store sociale udfordringer med et kursus og en kampagne til 600.000 kroner? Endelig vil jeg gerne opfordre ministeren til at tale ligestillingen op i stedet for ned. Det er muligt, at ligestillingen halter i Mogens Jensens hoved, men det generelle billede viser Danmark som et af verdens bedste lande, når det kommer til rettigheder og muligheder for alle mennesker.

Annonce