Annonce
Østjylland

Christian ser Tour de France på toppen af en silo: - Jeg er en cykeltosse

Christian Oest er Tour de France-fan udover det sædvanlige. TV2 ØSTJYLLAND/
Christian Oest fra Randers er så stor Tour de France-fan, at han har lavet sit eget Tour-spot på toppen af en kornsilo.

Randers: De fleste personer følger med i Tour de France fra sofaen eller på en bar, men for Christian Oest tager touren helt andre højder. Bogstavelig talt.

Han er nemlig så inkarnerede Tour de France-fan, at han gerne selv vil se Touren fra højderne, så han selv får følelsen af at være i bjergene.

Men hvad gør man, når man bor i Randers, hvor der er fladt med fladt på? Man spørger da sin kammerat, om man ikke må låne hans 18 meter høje kornsilo.

Det er præcis dét, Christian Oest har gjort.

- Jeg er lidt en cykeltosse. Jeg elsker Tour de France, og det er da meget sjovere at sidde i 18 meters højde end at sidde i en sofa, siger Christian Oest til TV2 Østjylland.

Og så er der det plus, at ingen kan nå ham.

- Vi skal ikke på ferie eller ud og rejse, og så handler det om, at lave noget andet, som man får glæde af. Det er et break for mig at sidde heroppe. Der er ikke nogen, der kan komme herop, så børnene kan råbe alt det, de vil, men de kan ikke nå mig, så jeg får lige lidt fri, siger Christian Oest til TV2 Østjylland og understreger, at børnene gerne må være med til at se Tour de France, men at det ikke lige er noget for dem.

Annonce

Gør ikke noget halvt

Christian Oest er vild med pynt, hvilket hans tour-spot på siloen også bærer præg af. Siloen er pyntet med flag, en lille cykel, båthorn og en paraply som parasol.

Han er selv iført et Danmarks flag som kappe, solbriller og en stor paryk.

- Min helt store passion er at skabe indhold, som er helt anderledes, end hvad andre gør. Jeg gør ikke noget 50 procent. Jeg gør det 120 procent, og ellers er det ikke godt nok, siger Christian Oest.

Han ser Touren på sin telefon, som han har koblet til en højtaler, så lyden er god.

- Jeg bliver kendt som landsbytossen i Randers, og det har jeg det fint med. Men jeg gør det egentlig for at skabe lidt glæde til mit eget liv, og jeg synes, det er skide sjovt. Min familie er meget overbærende, og de synes også, det er meget sjovt, siger Christian Oest.

Fik Tour de France ind med modermælken

Christian Oest har været vild med at se Tour de France, så længe han kan huske, og det er en sport, han altid har haft sammen med sin far.

Interessen for cykling satte sig for alvor fast, da han sammen med sin far var på Champs-Élysées tilbage i 1996 og se Bjarne Riis vinde.

- Vi stod der i 14 timer 50 meter fra målstregen, og den oplevelse har sat sig i mig. Når jeg hører sangen, så ved jeg bare, at nu er det sommer og tid til hygge, siger Christian Oest.

Christian Oest sidder ikke på Siloen hver dag. Han rykker sig nemlig et nyt og anderledes sted hen hver dag. Onsdag så han bjergetapen på en mole i Grenaa, og fredag tager han til Djurs Sommerland og ser Touren.

Når sommeren og Tour de France er slut, stopper det ikke for Christian Oest. Han er allerede nu ved at planlægge en stor fest, når der er cykelløb i Vejle i 2021.

- Jeg har planlagt det med hele mit arbejde. Vi skal holde en fest, som ingen andre har set før i Tourens historie, siger Christian Oest.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Parkering i Skejby: Gylden mulighed for at få parkering til at fungere

En arbejdsplads med næsten 9.734 medarbejdere samlet på et areal, der svarer til cirka 500 parcelhusgrunde. Det er ikke svært at forestille sig, at det vil give problemer på mange forskellige områder. Men når det drejer sig om selve en af grundpillerne i vores velfærdssamfund; nemlig et sygehus, så tillader vi faktisk ikke, at der er alt for mange problemer. Så forventer vi - alle vi skatteborgere - at tingene bare kører efter en snor, der hverken knækker eller flosser det mindste. Men sådan er det selvfølgelig ikke i virkelighedens verden og slet ikke, når sygehuset er Aarhus Universitetshospital, der siden den tankemæssige fødsel har oplevet at få fjernet millioner og atter millioner af kroner, så det har meget svært ved at leve op til betegnelsen et supersygehus. Aarhus Universitetshospital er ét af de absolut bedste sygehuse i Danmark med nogle af de absolut bedste indenfor deres fag og specialer. Ingen tvivl om det. Men de senere år har Aarhus Universitetshospital fået et ry for også at være mangelfuldt og problemfyldt. Ikke på grund af personalet, men på grund af en økonomi og nogle økonomiske krav fra stat, der gør, at der alt for ofte har været sparerunder, nedskæringer og omorganiseringer. Samtidig har hospitalet kæmpet for at blive færdigbygget med de forsinkelser og fejl, som - desværre - alt for ofte er på store byggerier i Danmark. Nu står sygehuset færdigbygget, men der er stadig mulighed for forbedringer. Især på parkeringsområdet, som vi beskrev i mandagsudgaven af Århus Stiftstidende. Det har sygehusets ledelse, Region Midtjylland og Aarhus Kommune endelig erkendt og har derfor bedt konsulentvirksomheden Cowi om at udtænke noget bedre og langt mere funktionelt end det eksisterende. Som en - heldigvis - sjælden bruger af Aarhus Universitetshospital er det ikke svært at pege på skiltningen, som et forbedringspunkt. Ikke så meget antallet af skilte, mere størrelse og selve indholdet. Som ansat ved man godt, hvor man skal hen. Som indlagt er det mere eller mindre ligegyldigt, da andre oftest afleverer én. Som pårørende og gæst er man straks mere udfordret. Men hospitalet er førdigbygget og parkeringspladserne er lavet, så nu kan Cowi studere det adfærdsmønster, vi bilister har, når vi ankommer til et sygehus. Cowi har alle muligheder for at lave en analyse, der helt ned til de enkelte pladser kan optimere det for både ansatte og pårørende, så begge grupper får optimale parkeringsforhold tæt på supersygehuset. Alt andet vil være ærgerligt.

Danmark

Anden brøler fra myndighederne: Derfor må udskældt omskæringlæge fortsætte

Annonce