Annonce
Østjylland

Christian Staugaard Nielsen lukker sit advokatfirma i Allingåbro

Efter 42 år som jurist lukker Christian Staugaard Nielsen sit advokatfirma i Allingåbro. Foto: John Pedersen

Efter 42 år som jurist - og godt 40 år som del af det familie-firma, som hans far Søren G. Nielsen stiftede - går han nu på pension.

Selv om man er uddannet som jurist og af mange måske forventes alene at lade sig styre af tørre paragraffer og mere eller mindre støvede lovbestemmelser, så kan der godt være plads til at de sociale og alment menneskelige egenskaber kommer til at spille en meget stor rolle gennem et langt liv som advokat,

Annonce

Det er Christian Staugaard Nielsen et levende eksempel på.

Efter lige godt og vel 40 år som advokat i Allingåbro, har Christian valgt at lade sin pensionere i en alder af 67 år.

Det markeres med en reception på Allingåbro Hotel onsdag 17. august kl. 13 til 16. Her bliver det også bliver muligt at træffe Grenaa-firmaet Lindhardt Steffensen Advokater, som overtager de igangværende sager.

Så Perry Mason på tv

Christian Staugaard Nielsen er anden generation i branchen og han overtog firmaet efter sin far Søren G. Nielsen.

»Jeg ville oprindelig have læst historie, som jeg gik rigtig meget op i. Men da jeg kom i gymnasiet og så mine skolekammeraters manglende interesse for historie, nåede jeg frem til, at det ville jeg nok alligevel ikke bruge mit liv på«.

Da Christian kunne se, at hans far trivedes med jobbet som sagfører valgte han i 1968 at påbegynde sit jurastudie i Aarhus.

»Jeg havde jo også set tv-serien med Perry Mason i fjernsynet«, kommer det med et bredt smil.

Selve studiet husker Christian ikke som særligt morsomt.

»Ikke for det meste. Der var da nogle ting, som var interessante, men det kunne nogle gange godt være lidt svært at holde sig vågen ved nogle af de mest tørre og kedelige forelæsninger. Der var også mange sociale elementer, som var interessante og jeg kunne jo generelt godt lide at læse. Også selv om en del af bøgerne var lidt tunge at komme igennem«.

I lære hos »hård hund«

Efter seks år studier, kunne Christian i 1974 skrive jurist på sit cv. Herefter kom soldatertiden, som han tilbragte en god del af som auditør-assistent i Fredericia.

»Det var en af de bedste somre i Danmarks-historien og der var ikke så meget at lave, for soldaterne var ikke særligt kriminelle«.

Herefter blev Christian ansat som advokatfuldmægtig hos Pagter Christensen i Randers, der havde ry for at være en hård hund indenfor branchen. Og det ry var ikke ganske ufortjent.

»Pagter var også frygtet af nogle af sine ansatte, herunder mig selv. Jeg lærte bestemt en helt del i firmaet, men som yngste fuldmægtig havde jeg mest inkassosager. Og her var der var ikke nogen barmhjertighed. Det var lige på og hårdt og det havde jeg skidt med nogen gange«.

Hjem efter familieråd

I julen 1975 fik Christians far en blodprop og efter et familieråd omkring sygesengen blev det bestemt, at den unge advokatfuldmægtig skulle hjem og være en del af firmaet i Allingåbro tidligere end det egentlig var tilsigtet.

1. februar 1976 blev Christian ansat i firmaet og fik autorisation som fuldmægtig hos C.A. Meilvang, som var kompagnon med Christians far. Firmaet havde kontorer i både Auning og Allingåbro.

Otte år senere blev de »to gamle« enige om at trække sig tilbage og Christian fortsatte kompagniskabet med Lars Meilvang, søn af C.A. Meilvang.

I mellemtiden var Christians svoger Ernst Bøye kommet ind i firmaet og han indgik i et kompagniskab, da samarbejdet ophørte, da Lars Meilvang ønskede at drive sit eget advokatfirma.

I 2005 gik Ernst Bøye på efterløn og siden da Christian været ene advokat i firmaet.

To jurister ud af tre børn

Christian og hustruen Lillian har tre børn. De to - Anja og Mathias - har valgt juraen som levevej mens den tredje, Asger, er blevet præst.

Det stod for mange år siden klart for Christian, at der ikke var basis for at satse på at lade firmaet gå videre i en tredje generation af familien.

I det hele taget er det nye tider også i advokat-branchen, hvor de helt små firmaer har svært ved at overleve og man ser mange firmaer fusionere og slå sig sammen i større enheder, ofte med mindst en halv snes advokater i samme hus.

Synger glad og gerne

Ved siden af sit virke som advokat har Christian Staugaard Nielsen også været involveret i en række tillidsposter, bl.a. som formand for Sparekassen Djursland, tidligere Vivild og Omegns Sparekasse, Grænseforeningen, både som formand for den lokale forening samt medlem af landsledelsen og her har han også en post i ledelsen af Grænseforeningens bibliotek i Flensborg. Han har også bevaret sin kontakt til 4. Maj Kollegierne, der er oprettet af Frihedsfonden og her er han i dag kasserer i Kollegierådet.

På den rent private front nyder Christian at være med i Vivild-Koret, ligesom han en årrække har været kirkesanger i Valgmenigheden. Sin interesse for historie holder han ved lige gennem en del læsning.

»Det kan da også godt være, at jeg skal se at blive medlem af den kommende Matrosforening, som jeg hører er undervejs her i byen«. lyder slutreplikken fra Christian Staugaard Nielsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Islændinge pillede brodden af Århus

Leder For abonnenter

Parkering i Skejby: Gylden mulighed for at få parkering til at fungere

En arbejdsplads med næsten 9.734 medarbejdere samlet på et areal, der svarer til cirka 500 parcelhusgrunde. Det er ikke svært at forestille sig, at det vil give problemer på mange forskellige områder. Men når det drejer sig om selve en af grundpillerne i vores velfærdssamfund; nemlig et sygehus, så tillader vi faktisk ikke, at der er alt for mange problemer. Så forventer vi - alle vi skatteborgere - at tingene bare kører efter en snor, der hverken knækker eller flosser det mindste. Men sådan er det selvfølgelig ikke i virkelighedens verden og slet ikke, når sygehuset er Aarhus Universitetshospital, der siden den tankemæssige fødsel har oplevet at få fjernet millioner og atter millioner af kroner, så det har meget svært ved at leve op til betegnelsen et supersygehus. Aarhus Universitetshospital er ét af de absolut bedste sygehuse i Danmark med nogle af de absolut bedste indenfor deres fag og specialer. Ingen tvivl om det. Men de senere år har Aarhus Universitetshospital fået et ry for også at være mangelfuldt og problemfyldt. Ikke på grund af personalet, men på grund af en økonomi og nogle økonomiske krav fra stat, der gør, at der alt for ofte har været sparerunder, nedskæringer og omorganiseringer. Samtidig har hospitalet kæmpet for at blive færdigbygget med de forsinkelser og fejl, som - desværre - alt for ofte er på store byggerier i Danmark. Nu står sygehuset færdigbygget, men der er stadig mulighed for forbedringer. Især på parkeringsområdet, som vi beskrev i mandagsudgaven af Århus Stiftstidende. Det har sygehusets ledelse, Region Midtjylland og Aarhus Kommune endelig erkendt og har derfor bedt konsulentvirksomheden Cowi om at udtænke noget bedre og langt mere funktionelt end det eksisterende. Som en - heldigvis - sjælden bruger af Aarhus Universitetshospital er det ikke svært at pege på skiltningen, som et forbedringspunkt. Ikke så meget antallet af skilte, mere størrelse og selve indholdet. Som ansat ved man godt, hvor man skal hen. Som indlagt er det mere eller mindre ligegyldigt, da andre oftest afleverer én. Som pårørende og gæst er man straks mere udfordret. Men hospitalet er førdigbygget og parkeringspladserne er lavet, så nu kan Cowi studere det adfærdsmønster, vi bilister har, når vi ankommer til et sygehus. Cowi har alle muligheder for at lave en analyse, der helt ned til de enkelte pladser kan optimere det for både ansatte og pårørende, så begge grupper får optimale parkeringsforhold tæt på supersygehuset. Alt andet vil være ærgerligt.

Annonce