Annonce
Aarhus

Christina har tilbudt at handle for ældre ægtepar: - Det er en flot tanke, som jeg håber vil sprede sig

Christina Andersen tilbyder at hjælpe ældre med indkøb - her Anne Marie Kammer på 92 år. Foto: Axel Schütt
Skolelærer Christina Andersen så ældre ægtepar stå og kigge ud ad vinduet, mens hun gik en tur ved sit hjem i Højbjerg. Nu opfordrer hun andre til at hjælpe til i deres nærområde.

AARHUS: Næstekærligheden vil ingen ende tage i disse coronatider, hvor der er mange eksempler på folk, der gerne vil hjælpe til.

I Højbjerg har den 40-årige skolelærer, Christina Andersen, taget initiativ til at hjælpe et ældre ægtepar, der bor tæt ved hendes hjem.

- Jeg gik forbi et hus et par gader fra mit eget hjem, hvor der stod et gammelt ægtepar og kiggede ud ad vinduet. Jeg tænkte, at det må være svært at være gammel i disse coronatider. Så kunne jeg selvfølgelig ikke lade være med at gå hen og banke på døren, siger Christina Andersen.

Døren blev åbnet, og en 92-årig gammel kvinde, Anne Marie Kammer, stod i indgangen. Hun var påpasselig og turde ikke gå ud på grund af sine dårlige lunger. Coronavirussen havde i stor grad påvirket deres hverdag.

- De fortalte om, hvordan de havde oplevet 2. verdenskrig, og at coronaepidemien faktisk havde været værre for dem, da de slet ikke turde gå udenfor døren. De havde nogle børn og børnebørn, der kom og hjalp en gang imellem, men de boede langt væk. Så jeg gav hende mit telefonnummer og tilbød at holde lidt øje med dem. Jeg regner også med at tage ned og se til dem snart igen. Hun blev bare så glad, og det gjorde mig selvfølgelig også glad. Hun tilbød endda også at byde mig og min mand på middag efter coronavirussen er overstået. Hun ville så gerne have givet mig et knus, sagde hun – men hun turde ikke, så vi måtte holde afstand, siger Christina Andersen.

- Det er bare så dejligt, at folk gerne vil hjælpe hinanden i denne tid. Det er en flot tanke, som jeg håber og tror, vil sprede sig. Vi skal passe på os selv og hinanden, siger Anne Marie Kammer.

Annonce
- Det er en flot tanke, som jeg håber og tror, vil sprede sig, siger Anne Marie Kammer på 92 om hjælpen. Foto: Axel Schütt

Opfordrer til at hjælpe ældre i nærområdet

Christina Andersen vil gerne have bredt budskabet om at hjælpe de ældre og svage ud.

Derfor lavede hun et Facebook-opslag om hendes oplevelse med det ældre ægtepar for at kunne inspirere andre til at gøre det samme.

- Da jeg gik derfra (det ældre ægtepar, red.), tænkte jeg, at der må være en masse ældre i denne situation. Vi er mange der gerne vil hjælpe online, men det får måske ikke fat i disse ældre, der er så isolerede. Så jeg lavede det her opslag til at opfordre folk til at hjælpe hinanden i vores nærområde.

- Jeg har været inde på Facebook og set, hvordan folk har tilbudt hjælp med at handle for andre og passe børn. Det, tænkte jeg, var helt vildt dejligt, men jeg tænkte også, at de gamle ikke nødvendigvis er på Facebook, og at det kan være lidt svært for dem at handle ind på nettet. Det er jo også farligt for dem at tage ud at handle, siger Christina Andersen.

Det kan dog også være svært at få de ældre med på, at man gerne vil hjælpe dem med at handle ind.

- Jeg har ikke været ude og handle for dem endnu, og jeg har hørt fra andre også, at de ældre ikke vil være til besvær. Så det er vigtigt at vise dem, at de ikke er til besvær. Så jeg tænker, jeg skal ned og tilbyde dem at handle igen og måske stille en lille blomst ved døren, siger Christina Andersen.

Hun slutter med en opfordring til andre, der gerne vil hjælpe.

- Vi skal huske, at ikke alle er på internettet, så vi skal blive bedre til lige at smide en seddel i postkassen, så vi kan hjælpe folk omkring os, siger Christina Andersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Åbn butikken og spred glæde i byen

På en køretur gennem en af vore mindre provinsbyer i det skønne forårsvejr, så jeg byens butikker holde åbent for salg. Der var mennesker i gadebilledet, og ved byens største modetøjsbutik gik kunderne ind og ud ad døren. Inde i butikken gik kunderne rundt og udviste hensyntagen til hinanden. Det var en rigtig dejlig oplevelse at se åbne butikker og glade mennesker i gadebilledet. Der er hos de fleste mennesker behov for at vende tilbage til en problemfri hverdag, og byens butikker er dem, der er bedst til at visualisere positive begivenheder – og en tro på fremtiden. Åbn butikken, og gør kunderne glade. Alle bliver vindere. Byens borgere kan opleve glæden ved at se mennesker i gadebilledet – og åbne butikker. Butikkerne skaber salg og fungerer stadigvæk som arbejdsplads. Byen går fra at være ”død” og mennesketom til atter at være "levende” og aktiv. Er det at udvise dårligt samfundssind at holde sin butik åbent for salg – eller er det sund fornuft? Er det bedre at holde butikkerne lukkede og risikere at gå konkurs i juni måned fremfor at sikre overlevelsen ved at sælge til de kunder, der gerne vil købe? Danskerne kan sagtens tilpasse sig en situation, der gør det nødvendigt at opføre sig på en anden måde end tidligere, og man kan sagtens selv finde ud af at vise det hensyn, der er nødvendigt. Detaillisterne kan sagtens finde ud af at holde deres butikker åbne og samtidig ”hjælpe” kunderne til udvise de nødvendige hensyn. Et nedlukket Danmark over en længere periode fører til en ny ”istid”. De detaillister, der holder deres butikker åbne for salg, gør os alle en stor tjeneste. Glade mennesker i gadebilledet gør hverdagen festligere for alle – derfor er det en god ide at holde butikkerne åbne for salg. At skulle vente hele eller halve år på en normalisering ødelægger alt for den private sektor, og det er jo, når alt kommer til alt, den private sektor, der skaber forudsætningerne, for at Danmark er et velfærdssamfund. Lad os åbne butikkerne og bevise, at vi godt kan tage hensyn til hinanden uden at blive formanet herom af regeringens forskellige ministre. Det danske forår er skønt. Lad os komme ud og nyde det i fulde drag. Lad os få lov til at købe nyt forårstøj til garderoben.

Aarhus

Leder af daginstitution har travlt: Børnene er velkomne - forældrene skal nødigt indenfor

Aarhus

Ingen hjælp at hente: Lang næse til kulturens fyrtårne i Aarhus

Annonce