Annonce
Kultur

Christopher fik en fredelig Fed Fredag i Friheden

Selvom Tivoli arbejdede med begrænset kapacitet på grund af corona-restriktionerne, formåede Christopher ikke at sælge samtlige 3.700 billetter. Foto: Kristoffer Olesen
En koncert med Christopher plejer at være et sikkert hit i Tivoli Friheden, men fredag var der mod forventning ikke udsolgt i parken, som har haft en træg start på de fede fredage i år.

AARHUS: Fed Fredag i Tivoli Friheden plejer at tiltrække tusindvis af festglade århusianere, men i år er alt anderledes på grund af Covid-19 og de mange restriktioner.

Plænen i Tivoli er dog et af de eneste steder, hvor man denne sommer kan få lov til at høre musik - og samtidig stå op - og derfor havde Friheden også en forventning om, at billetterne ville blive revet væk, da popidolet Christopher åbnede gildet fredag aften. Men sådan blev det langt fra.

- Det har overrasket os meget, men trods et loft på 3.700 gæster per koncert, så har vi langt fra udsolgt. Der kan være flere årsager til det. Vi har ikke solgt nær så mange sæsonkort, som vi plejer, så det der med at snakke sammen fredag eftermiddag, når vejret er godt, og så lave en impulsiv tur til Fed Fredag, det mangler vi år. Derudover har nogle været lidt forvirret over, at vi har to koncerter per aften, fordi gæsterne ikke ved, hvad de skal forvente af den sene koncert, fortæller Henrik Ragborg Olesen.

Annonce
Selvom Tivoli arbejdede med begrænset kapacitet på grund af corona-restriktionerne, formåede Christopher ikke at sælge samtlige 3.700 billetter. Foto: Kristoffer Olesen

Fest for alle aldre

Da Stiften kiggede forbi fredagens koncert, var det det dog ikke til mærke på de fremmødte, at parken opererede med under halv kapacitet.


Man kan da ikke undgå at tænke over, om der er nogen, der er smittede i blandt os, men vi tager vores forholdsregler, og så må vi bare håbe på det bedste

Victoria Bach Mielke Schousen, Christopher-fan


Selvom der var store huller i menneskemængden foran scenen, var humøret i top hos de mange gæster.

Man kunne fristes til at tro, at Christopher primært var et trækplaster for kvinder i den yngre ende, men publikummet bestod af fok i alle aldre. Der var tydeligvis flere familier, der havde valgt at udnytte fredagens bragende sol til en udflugt for store som små.

Christopher gav den hele armen, selvom det var mere tyndt befolket foran scenen, end den unge popkonge er vant til. Foto: Kristoffer Olesen
Annonce

Superfans var i god tid

Blandt fredagens mest standhaftige fans var Victoria Bach Mielke Schousen, der sammen med sin papsøster, Emma Bruun Hartvigsen Nørgreen, havde taget turen fra Egå til Friheden for at få en hyggelig aften med den danske popkonge. Her havde de tilbragt fem timer under den bagende sol for at sikre sig de bedste pladser, når koncerten gik i gang.

- Vi glæder os bare til at se ham! Det er jo lang tid siden, vi har været til en ordentlig koncert, siger Victoria Bach Mielke Schousen, før hendes papsøster indskyder:

- Han laver en fantastisk stemning, som bare gør alle i et godt humør!

De to unge piger havde tydeligvis forventet mere kamp om pladserne, end det blev tilfældet fredag. De medgiver, at de også har haft coronaen i tankerne, inden de drog til Tivoli.

- Man kan da ikke undgå at tænke over, om der er nogen, der er smittede i blandt os, men vi tager vores forholdsregler, og så må vi bare håbe på det bedste, siger Victoria Bach Mielke Schousen.

- Vi har også godt bemærket, at der ikke er så crowded (befolket, red.), som der plejer at være til Christophers koncerter.

Corona-test for en 50'er

For at få adgang til Tivoli Friheden og Fed Fredags-koncerterne skal gæster vise corona-pas eller en negativ corona-test.

Men der er hjælp at hente, hvis man skulle have glemt det. Tivoli Friheden har nemlig indrettet et lille nødtest-center, hvor man for 50 kroner kan få lavet en lyntest.

- Der der var mest tryk på test-stederne inde i byen, var der faktisk en del, der kom herud og gerne ville lægge en 50er for at få en test i stedet for at stå i kø inde i byen i flere timer, fortæller direktør Henrik Ragborg Olesen.

Da aftenens hovedperson indtog scenen ét minut over otte, var det heller ikke til at høre på de talrige hvin og skrig, at det var mange usolgte billetter.

Victoria Bach Mielke Schousen, 19 år, og hendes papsøster, Emma Bruun Hartvigsen Nørgreen, 17 år, var til deres første koncert siden corona-krisen startede. Foto: Kristoffer Olesen
Annonce

Koncert-sektioner

Tivoli Friheden har grundet corona-restriktionerne inddelt koncertpladsen i fem sektioner, to store lige foran scenen og tre mindre. I de store måtte der være 1.000 gæster.

- Hver sektion har egen bar og egne toiletforhold, og når du først er gået ind i en zone, så kan du ikke forlade det igen. Men indenfor de enkelte sektioner er der fri bevægelighed, siger Henrik Ragborg Olesen.

Kun én gang er de blevet kontaktet af Styrelsen for Patientsikkerhed, fordi en koncertgænger var blevet testet positiv. I den situation kontaktes alle gæster i samme sektion og opfordres til at lade sig teste.

Her er årets Fed Fredag-program

 • 9. juli · Jung
 • 10. juli · Poul Krebs
 • 16. juli · Christopher
 • 23. juli · Carpark North
 • 24. juli · Søs Fenger og Ida Corr
 • 30. juli · Ude af kontrol
 • 6. august · Hugo Helmig
 • 13. august · Mads Langer
 • 20. august · Alphabeat
 • 27. august · D-A-D
 • 28. august · Jada
 • 3. september · Martin Jensen
 • 10. september · TV-2
Annonce
Østjylland For abonnenter

Efter 71 år uden hovedbygning: Godsejer vil genopføre Rathlousdal ved Odder

Danmark

Tirsdagens coronatal: Tre døde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Advarsel til vand-hunde: Pas på voldsomt vejr, når du bader eller sejler

AGF For abonnenter

Bagkanten: 5 gode grunde til, at det ikke er så slemt i AGF, som det ser ud

Aarhus

Aarhusregionens kulturinstitutioner udvalgt: Million-indsprøjtning skal kick-starte vigtigt erhverv

Aarhus

Spildevand i havnebassin: - Vandkvaliteten er på et niveau, hvor jeg ikke vil anbefale, man bader

Aarhus For abonnenter

Holy shit: Stiften tjekker byens automatiske toiletter -  sarte sjæle bedes klikke på en anden artikel

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Kultur For abonnenter

Boganmeldelse: Forfatter Erling Jepsen med tredje erindringsroman - Kan Gram holde vægten?

Alarm 112

Tre personer kæntrede i jolle ved Samsø - Både Molslinjen og Samsøfærgen sejlede til undsætning

OL

Mens du sov: Håndboldherrer snupper ny storsejr i morgenseance ved OL

AGF

Svensker trænede tirsdag med AGF for første gang: - Han kan spille kampe lige med det samme

Aarhus For abonnenter

Se her, Aarhus: I Odder findes det gode eksempel på et godt liv som voksen-handicappet

Alarm 112

Kørt på skadestuen: 62-årig mand i kørestol blev påkørt af personbil

Annonce