Annonce
Kultur

Christopher Læssø spænder buen

Det er en moderne fortolkning af Robin Hood, som Folketeatret turnerer med i år. En udgave, hvor kvinderne er drivkraften i kampen for retfærdighed. I hovedrolleren er Christopher Læssø som Robin Hood og Emilie Rasmussen som Lady Marion. Foto: Folketeatret
Robin Hood var den første bog, Christopher Læssø læste. Fra 15. oktober spiller han titelrollen i Folketeatrets version af heltehistorien fra Sherwoodskoven. Men denne gang er historien og helten især drevet af de stærke, kløgtige, kærlige kvinder.
Annonce

Den var støvet og gammel. Godt bladret i og sikkert læst af en masse unger gennem årene, for fortællingerne om den fredløse, retfærdighedsforkæmper Robin Hood har altid appelleret til drenge og piger. Robin Hood blev den første bog, som Christopher Læssø fandt på biblioteket og læste selv.

Fra 15. oktober spiller han titelrollen i Folketeatrets udgave af det klassiske teaterstykke om helten fra Sherwoodskoven.

- Historien betyder noget særligt for mig, og derfor er det også pudsigt og med noget ærefrygt, at jeg skal åbne det materiale for publikum. Jeg er da sindssygt stolt, for Robin Hood er helt klart en drømmerolle, siger den 35-årige skuespiller.

- Jeg legede ofte Robin Hood som barn. Jeg elskede skoven og naturen og lånte bøger om, hvordan man bygger sin egen flitsbue. Sådan en rigtig nørd helt alene i skoven. Og det var altså ikke noget, jeg snakkede højt om, for jeg voksede op i socialt boligbyggeri, hvor alle kunne lide hiphop. Der sagde man ikke, at man læste Robin Hood. Men se mig nu, griner han.

I 2013 blev Christopher Læssø uddannet fra Den Danske Scenekunstskole. Siden har han arbejdet både på film og teater. Bedst kendt er han nok som tv-vært fra “Danmark har talent” og “Den vildeste danser”. Han har også selv danset på fjernsynsskærmene i “Vild med dans”.

Robin Hood på turné

Familieforestillingen "Robin Hood" får premiere på Folketeatret 15. oktober. Her spiller den frem til 2. december 2020. Fra 13. Januar 2021 er “Robin Hood” på turné landet rundt i et par måneder.

Hovedrollerne spilles af Christopher Læssø (Robin Hood) og Emilie Rasmussen (Lady Marian). Derudover medvirker Jesper Riefensthal, Morten Christensen, Jon Lange, Louis Bodnia Andersen, Josefine Tvermoes og Mathias Sprogøe Fletting.

Forestillingen er instrueret af Frede Guldbrandsen.

Det er den amerikanske prisbelønnede dramatiker Ken Ludwig, der står bag fortolkningen af "Robin Hood".

Familieforestillingen er anbefalet fra seks år.

Se mere om spilletidspunkter og priser på folketeatret.dk.

Annonce

Teaterleg

Selv om der går år imellem, er han glad for at være tilbage på Folketeatret. Denne gang til sin første teater-hovedrolle i karrieren.

- Jeg elsker at spille teater. Det er på en måde ligesom at lege, som jeg gjorde det som barn. Robin Hood bliver lavet af et lille hold, som er lidt trup-teater-agtigt, ligesom man spillede teater i middelalderen. Folk har flere roller, der er musikere med store fløjter og andre instrumenter og en simpel scenografi, som kan bruges fysisk også. Det bliver rigtig fedt, for det er op til os at få det til at leve og få tændt fantasien, siger Christopher Læssø, der skal personliggøre en ny, moderne fortolkning af helten Robin Hood.

Forestillingen har alt, hvad der normalt er af eventyr, romantik og social indignation, samt velkendte figurer, som den ikke så fromme Broder Tuck, den stærke Lille John og grådige Prins John, men ikke alt er ved det gamle i Sherwood-skoven. Kvinderne omkring den kække, fredløse bande er kløgtigere, hurtigere og bedre bueskytter.

- Robin Hood er ikke den fødte helt i denne fortolkning. Han er nok lidt doven og uoplagt og mest interesseret i at hænge ud med vennerne, drikke og nedlægge damer. Men det ændrer sig, så han vil noget mere med sit liv. Det er lidt mere tyngde i udviklingen end i en klassisk Robin Hood-fortælling. Og den udvikling og udviklingen i stykket bliver i høj grad drevet af kvinder, og det gør det mere frisk og moderne, siger Christopher Læssø.

Han spiller over for den nyuddannede skuespiller Emilie Rasmussen, der har rollen som Lady Marian.

Christopher Læssø spiller sin første hovedrolle på Folketeatret, når han er Robin Hood i årets familieforestilling. Foto: HEIN Photography
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Kiks i kommunikationen kan udløse konflikter: - Et plejehjem i Aarhus er på ingen måder et luksushotel

CORONAVIRUS

Live: Corona aflyser uddannelsesbesøg for tusindvis af elever

Danmark For abonnenter

Rasmus Paludan har fundet nyt hul i lovgivningen: Sætter 200 kroner på højkant til underskrivere af vælgererklæringer

AGF For abonnenter

Karakterbogen: Kun AGF-defensiven ragede en smule op søndag aften

AGF

Skuffet David Nielsen efter nederlag: - Vi manglede kvalitet offensivt

Annonce