Annonce
Kultur

Christopher var det tynde øl på Spot

For niende gang præsenterede Spot Festival sine succesfulde “Naked-koncerter, hvor sangere optræder kun akkompagneret af et klaver. Fredag var Cisilia, Mathias Bertelsen (The Entrepreneurs), Eivør og Christopher på scenen.Foto: Flemming Krogh
Popstjernen Christopher overgik sig selv. Men det var ikke nok, og “Naked”-koncertens andre sangere stjal opmærksomheden.

Man kunne høre en knappenål falde. Hvor ofte sker det til en Christopher-koncert?

Forventningens glæde? Ja, for sangerne på Spot Festivalens “Naked”-koncerter er alene på scenen, kun akkompagneret af Gustaf Ljunggrens flygel.

Så selvfølgelig har publikum også en klump i halsen. For tænk, hvis dem oppe på scenen falder helt igennem?

Aftenens fire kunstnerne fik cirka 20 minutter, eller fire sange, hver. Cisilia var først, og popsangerinden bag radiohittet “Luftballon” sagde det selv:

– Det her er noget helt anderledes, end jeg er vant til.

Hun sang “Bye bye bye” om at sætte grænser. Flinkepigemanererne var sparket væk, og klaverets toner blev banket ind som en musikalsk rygsøjle i bedste badboy-stil. Akkorderne dansede til F***-fraserne, og bedst swingede det i et nyt nummer om, hvordan svigt kan gøre én stærk. Cisilia har noget på hjerte, men her skyggede klumpen i halsen for, at hendes hæse stemme rigtig foldede budskaberne ud.

Annonce

Stjerner

Cisilia

2 stjerner

Mathias Bertelsen

4 stjerner

Eivør

4 stjerner

Christopher

3 stjerner

En stærk affære

Mikrofonen blev justeret i højden, og Mathias Bertelsen fra rockgruppen The Entrepreneurs tog affære. Den lyse stemme vrængede i “Morning Son” og “Joaquin”, en hyldest til spansk fodboldspiller, og når han sang om at sluge stjernerne, var det med en grublende eftertænksomhed, som var han en klassisk sanger, der øvede lieder af Schubert.

Bertelsens rockstemme gik så fint i spænd med de romantiske klaverakkorder.

– Tak fordi I er stille og lytter, sluttede han.

Og vi glemte helt, at den langhårede alvorsmand normalt bygger radikalt anderledes støjende verdener i The Entrepreneurs. Stærkt!

Teitur sprang op på scenen

“Naked”-koncerterne har nu i ni år overrasket Spot’s kræsne publikum. Fredag aften viste Gustaf Ljunggren sine sangtalenter i nummeret “Perfect Day” – med den færøske trubadur Teitur som akkompagnatør.

Og da tredje “Naked”-sanger, Eivør, satte i gang, var det med landsmanden Teiturs smukke længselshymne “Home”.

Eivørs drømmende popstykker var indfølte drømmerier a la Kate Bush og Tori Amos. I “Surrender” holdt vi vejret og mærkede månelyset skinne på havet. Selv christopherianerne på første række, fik én på opleveren og gode billeder til Snapchatten.

Naked. Cisilia, Mathias Bertelseen, Eivør og Christopher. Gustav Ljunggren. SPOT. Foto: Flemming Krogh

Christopher missede chancen

Da han endelig kom på scenen, var han sulten, som én, der har været på fuld detox meget længe. 27-årige Christopher er da også et andet sted end dengang med “I Told You So”. Her – i en fuldstændig musikalsk strippet setting – var chancen for at vise sin kunnen som en popkunstner, der prøver at træde ud af popskabet til et mere voksent publikum.

Han sang det nærmest selv, “Nobody’s Perfect”. For hans sangteknik er ikke fuldfed. Snarere tynd. Og han lyse stemme i eposser om uperfekt kærlighed fik klaverakkorderne til at føles som faldende bly. Da Eivør nærmest fløj ind på scenen i “The Chancer”, var det, som om nummeret med ét fik sul og vingekraft.

Christopher, som også her sang om den bidende jalousi, må have følt den på egen spinkle krop.

Naked feat. Cisilia, Mathias Bertelsen, Eivør, Christopher, fredag, Symfonisk Sal, Musikhuset

Koncerten gentages lørdag. Her erstattes Christopher af Tomas Høffding fra bandet WhoMadeWho.

Naked. Cisilia, Mathias Bertelseen, Eivør og Christopher. Gustav Ljunggren. SPOT. Foto: Flemming Krogh
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Unge drenge øjenvidner til skuddrama: Vi så de skød, og så løb vi sgu'

112

Video: 52-årig mand skudt af politiet under Stram Kurs-demo i Aarhus - uroligheder i Gellerupparken

Annonce